Poolse burgmeester zet Salvini te kijk com pró-Poetinverleden

‘Geen respect voor jou’, zei Pools burgmeester Wojciech Bakun tegen de voorzitter van het extreemrechtse Lega Matteo Salvini. Wat een bezoek moest worden om steun te betuigen aan Oekraïense vluchtelingen, eindigde voor de Italiaanse politicus met ride kaken en een knullige exit.

Mais dan enkele keren ‘desculpe’ kreeg Salvini er niet tussen wanneer Wojciech Bakun hem de les spelde. Bakun é burgmeester van de Poolse stad Przemyśl, tegen de grens com Oekraïne. Hij foi duidelijk niet opgezet met het bezoek van Salvini. ‘We willen met u naar een opvangcentrum aan de grens gaan om te tonen wat uw vriend Poetin gedaan heeft’, zei hij.

Dat Salvini conheceu een pró-Poetin verleden zijn stad kwam bezoeken, foi onaanvaardbaar voor hem. Om de vernedering completo, haalde of burgmeester middenin het persmoment de T-shirt uit waarmee Salvini zich op het Rode Plein in Moskou fotograferen. ‘Poetins leger’, zegt het opschrift van de T-shirt.


Salvini conheceu a camiseta de identidade em 2014 em Rode Plein em Moskou

Foto: BELGAIMAGE

Afdruipen

Salvini ging ervan uit dat hij het station van de stad kwam bezoeken em aanwezigheid van de pers. Na estação kwamen vluchtelingen uit Oekraïne aan. De treinrit kregen ze gratis aangeboden. Wanneer de burgmeester zijn tirade begint, begint Salvini nervo te worden en loopt hij enkele metros weg.

Wanneer het public de extreemrechtse politicus er op attten maakte dat het de uitgelezen kans was om zich van Poetin te distante, ontpopte de persconferentie zich tot een warrige discutindo met eenmers tiental deelne Salvini vond er niets beters op dan af te druipen. Achteraf zei hij wel dat hij ‘de oorlog afkeurt’ en dat de bedoeling van zijn bezoek ‘vluchtelingen helpen’ foi.

A t-shirt é muito original, mas não é o único waarmee Salvini zijn bewondering for Poetin uitte. Em 2019, noemde hij de Russische president nog ‘de beste staatsman van de wereld’. Beschuldingen dat zijn partij geld vanuit Rusland zou ontvangen, heeft hij altijd ontkend.

READ  Macron viaja a Moscou para se encontrar com Putin e Alemanha quer enviar tropas adicionais aos países bálticos | fora do país

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info