Polônia onderzoekt massale vissterfte in rivier aan Duitse grens: “Ecologische tragedie” | Dieren

Em de Poolse stad Wrocław, gelegen in het zuidwesten van het land, palavra de dood van duizenden vissen no rio Oder onderzocht. Lokale Vissers beschrijven het voorval também é uma “tragédia ecológica”.

Volgens de Poolse media verschenen eind juli de eerste berichten over vissers die dode vissen vonden aan de overs van de rivier. De autoriten melden dat er tot nu toe al duizenden dode vissen werden gevonden, eerst in Neder-Silezië, maar nu ook verder noordwaarts in de buurt van de provincie Lubuskie. Er moesten al meerdere tonnen dode vissen uit de rivier worden gehaald.

Het zuurstofgehalte in het water is hoger dan de typische zuurstofconcentraties in de zomer, zo blijkt uit staalafnames. Ele é mogelijk dat een stof met sterk oxiderende eigenschappen na água terechtgekomen is, zo maakten de bevoegde autoriten vorige week bekend. Bovendien werd op twee plaatsen de giftige stof mesityleen aangetroffen.

Contato com água vermijden

Marek Cebula, de burgmeester van de stad Krosno Odrzańskie, roept inwoners op om niet te dicht bij de overs van de rivier te komen em contato com a água te vermijden tot de oorzaak van de vissterfte duidelijk is.

“We hebben geen officiële kennisgeving van verontreiniging van de rivier ontvangen”, schreef Cebula op de website van de stad. Hij betreurde het naar eigen zeggen dat de burggemeesters van de steden rond de Oder niet door of bevoegde autoriteten waren geïnformeerd. “Een goede informatiestroom is hier goud waard”, aldus de burgmeester.
Olhar:

Vee valt massaal dood em Amerikaanse staat Kansas door aanhoudende hitte

Hitteplan voor veetransport vanaf morgen in werking: “Geen transport van groot vee tussen 14 en 19 uur”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info