Politiechef Uvalde conheceu betaald verlof gestuurd: hij kop van Jut of veranwoordelijk?

De politiechef van het schooldistrict Uvalde, no estado americano do Texas, é encontrado em versão beta. Aanleiding for het verlof é de ‘aanblijvende onduidelijkheid’ sobre o handelen van de politie bij de massale schietpartij op een lokale basisschool bijna een maand geleden.

Er heerst bijna een maand na de schietpartij in Uvalde, waarbij negentien kinderen en twee leerkrachten vermoord werden, één vraag: hoe kon het dat de politie pas na een uur en een kwartier de school bestormde? Não duurde immers não tem minutos de eerste noodoproep para meerdere agenten bij de school waren. Ligt de fout bij de lokale politiechef Pete Arredondo? Volgens Steven McCraw, hoofd van de Texaanse veiligheidsdiensten, lijdt dat geen twijfel. Voor een onderzoekscommissie zei hij dat Arredondo ‘het leven van zijn agentn boven dat van de kinderen heeft geplaatst’.

Em uma entrevista conheci de Tribuna do Texaszei Arredondo dat ze onvoldoende en te lichte wapens bij zich hadden. Ze hadden ook geen politieradio’s mee, wat de communicatie bemoeilijkte. Dat leidde ertoe dat Arredondo geen leiding kon nemen over de situação, terwijl dat wel van hem verwacht werd. En dan is er nog de sleutelkwestie. Arredondo beweert dat hij op een sleutel wachtte die hem toegang mais verlenen tot het klaslokaal waar de schutter zich barricadeerde. ‘Elke keer wanneer ik een sleutel probeerde, zat ik te bidden’, zei Arredondo. Nergens para nodig, reageerde McCraw. De klas foi o niet op slot. Hoe raakte de schutter er anders binnen?

Vertrouwen zoek

Het politieoptreden era ‘in strijd met alles wat we de afgelopen twee decennia geleerd hebben’, klonk het vernietigend in de onderzoekscommissie. Enkele weken daarvoor tinha McCraw al in de media gezegd dat er foute beslissingen genoman waren, waardoor de politie vel te laat optrad. Naar verluidt wilde Arredondo daarna meer meewerken aan McCraws onderzoek. Hij verscheen ook niet meer in de gemeenteraad waarvoor hij kort voor de schietpartij foi verkozen.

READ  Polacos da extrema direita organizam um comício pela independência em Varsóvia | No exterior

Al die zaken leidden ertoe dat het schoolbestuur woensdag toch heeft besloten om Arredondo met betaald verlof te sturen. Normal wilden ze wachten tot het onderzoek afgerond was, maar het vertrouwen is complete zoek. Bovendien ligt zijn aanwezigheid moeilijk bij familieleden van de slachtoffers. ‘Haal die man uit onze gezichten’, zei de grootmoeder van een van de slachtoffers in de gemeenteraad dinsdag.

Die Gemeenteraad Verliep Erg Emotioneel. Burgemeester Don McLaughlin toonde zich erg gefrustreerd sobre o mediaoptredens van McCraw. Hij wacht al sinds de dag van de schietpartij op informatie van zijn diensten, maar stoot naar eigen zeggen op een muur. ‘Ik vraag me af wie in godnaam de leiding heeft over dit onderzoek, want het is onmogelijk om ergens een eerlijk antwoord op te krijgen’, zei hij. Volgens de burgmeester wil McCraw vooral zijn eigen diensten beschermen. McCraw é veranwoordelijk para regionale politie, van wie er minstens twaalf ter plekke waren op de noodlottige dag. Tegelijk overziet hij een belangrijk onderzoek naar het politieoptreden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info