Poetin: ‘We zullen geen olie of gas meer leveen als de prijzen geplafonneerd worden’

O presidente Vladimir Poetin dreigde tijdens het Eastern Economic Forum in de Russische Havestad Vladivostok dat Rusland geen olie of gas meer zal alveen als het Westen de prijzen plafonneert. Het plan van Europa om dat te doen, noemde hij ‘dwaas’.

‘Het Westen está em het verval. Azië é de toekomst.’ Isso é een van de vele dingen die Vladimir Poetin woensdag zei tijdens het Eastern Economic Forum em Vladivostok. Hij richtte vooral zijn pijlen op de westerse wereld, nu de Europese Commissie een prijsplavond op Russische olie en gas voortelt. Dat noemt Poetin een ‘dwaas’ idee, omdat het volgens hem zal leiden tot ‘nog hogere internationale energieprijzen’ en ‘economische problemen voor Europa’.

Semana Vorige nog opperde de G7, de zeven vooraanstaande industriële landen, dat het van plan é om een ​​Prijsplavond in the starlen op Russische olie. Rusland zou van zijn levelingscontracten afzien als het Westen zijn plannen zou doorzetten, zegt Poetin. ‘Nós zullen onze afspraken niet nakomen. Nós zullen geen gas, olie, kolen, stookolie levelen – nós zullen helemaal niets meer levelen. Als Europese landen hun concurrentievoordeel willen opgeven, is het aan hen om te beslissen’, waarschuwt hij.

‘Sanctiekoorts ocidentais’

‘De coronapandemie heeft plaatsgemaakt voor nieuwe mondiale uitdagingen die de wereld bedreigen. Ik spreek dan over de sanctiekoorts van het Westen’, zei de Russische presidente nog. Sinds hij opdracht gaf tot zijn ‘speciale militaire operatie’ em 24 de fevereiro na Oekraïne, hebben de Verenigde Staten en hun bondgenoten volgens Poetin een economische orlog tegen Rusland ontketend met de sancisgeste modern strengste.

READ  600.000 empregos russos em gevaar door vertrek buitenlandse bedrijven | Buytenland

De Europese Commissie beschuldigde Moskou er deze week van de gasleveringen als een politiek wapen te gebruiken om Europe onder druk te zetten. ‘Alweer iets ongegronds’, reageert Poetin. ‘Welk wapen gebruiken wij? Wij leven zoveel als nodig is volgens de vraag van de landen die importeren.’

A partir do Nord Stream 1, o gás russo Vanuit naar Duitsland laat stromen, você vorige zaterdag heropstarten na vorige woensdag para onderhoud te zijn dichtgedraaid. ‘Door de sancties als vergelding zijn we in een impasse geraakt’, betreurt Poetin. Hij bevestigde de mogelijkheid de Nord Stream 2-pijpleiding in gebruik te nemen.

Sinds het start van het conflito hebben Europese landen toegezegd hun afhankelijkheid van Russische energie sterk te verminderen. Rusland heeft intussen de toevoer de zijn grootste gaspijpleidingen naar Europa stopgezet en de olietoevoer verlegd naar het Oosten. Zo é er volgens de president al een overeenkomst met China gemaakt om nog meer gas te exporteren via een pijpleiding in Mongolië.

‘Catástrofe Humanitária’

Tijdens het economisch forum werd de Russische president ook gevraagd of Rusland iets verloren tinha conhecido o orlog na Oekraïne. Poetin herhaalde dat Rusland conheceu zijn acties zijn soevereiniteit wil versterken en de mensen in de Donbas ‘wil helpen’. O presidente gaf wel toe dat de beslissing van Moskou om troepen naar Oekraïne te sturen een ‘zekere polarisatie’ heeft gecreëerd, ‘zowel in de wereld als in het land’.

Ook had Poetin het nog over de graaexport uit Oekraïne, die volgens hem grotendeels gaat naar Europese landen en niet naar de landen die er zwaar nood aan hebben. Dat kan leiden tot een ‘humanitaire catastrofe’, também Poetin. ‘Misschien moeten we nadenken over een manier hoe we de uitvoer van graan en andere voedingsmiddelen via de huidige weg kunnen beperken.’

READ  A secessão da Sérvia um passo mais perto: Parlamento da Sérvia ...

Hij beklemtoonde ten slotte nog dat het onmogelijk is om Rusland te isoleren van de rest van de wereld: ‘Dat hebben wij altijd al gezegd. Kijk naar de kaart.We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info