‘Poetin stuurt Oekraïense vluchtelingen 9.000 km ver richting Siberië en verre oosten van Rusland’

Sinds het começar van de Russische invasie eind fevereiro zijn al meer dan 7 miljoen Oekraïners het oorlogsgeweld ontvlucht. De overgrote meerderheid van de inwoners trok richting de relatieve veiligheid van het westen, zowel in eigen land als na Europa. Volgens de Verenigde Naties tem mais de 4,6 milhões de Oekraïners naar het buitenland vertrokken. De vluchtelingen bestaan ​​para 90 procent uit kinderen en vrouwen. De meeste mannen kunnen het land niet uit omdat ze beschikbaar moeten blijven for het leger.

Mais de miljoenen inwoners uit het oosten van Oekraïne hebben de kans op ontvluchting door of snelle opmars in van het Russische leger daar nooit gekregen. Rusland zegt al van bij de start van de ‘speciale operatie’ dat Oekraïners ook richting Rusland mogen vluchten, mas westerse analisten vrezen dat het daarbij vooral om gedwongen verhuizingen gaat. Volgens de burgemester de belegerde Marioepol zijn al tienduizenden inwoners de zijn stad afgevoerd richting Rusland, waar ze eerst em especial ‘filtratiekampen’ terechtkomen.

De Verenigde Naties schatten dat no total al 300.000 Oekraïners de Russische grens zijn overgestoken, gedwongen de vrijwillig. Een Russisch nooddecreet dat vorige maand werd goedgekeurd tont nu aan dat no total 95.739 vluchtelingen tot op 9.000 km van hun woonplaats in Oekraïne hervestigd moeten worden.

Poolcirkel

Volgens het decretou keurt Rusland “gezien de huidige situatie in Oekraïne” de verdeling goed van no total 95.739 mensen naar “de grondwettelijke entiten van de Russische Federatie”. Aan de lokale overheden wordt gevraagd para hen “de ontvangst te verzekeren”. Mais de 95.000 mensen worden er 11.398 naar Siberië gestuurd, 7.218 naar het federale district van het Verre Oosten, em 7.023 naar de Noordelijke Kaukasus met Gebieden als Tsjetsjenië, Ingoesjetië en Daguestan.

Sommige Oekraïners zouden in het Deelgebied Sachalin terecht zijn gekomen, een eilandengroep in het uiterste oosten van Rusland, net ten noorden van Japan. Ook de stad Moermansk boven de poolcirkel em het uiterste noordwesten van Rusland zou vluchtelingen hebben ontvangen. Geen enkele Oekraïner werd naar de grote steden Moskou em Sint-Petersburg gestuurd.

Volgens een apart Kremlin-document wordt aan inwoners van Marioepol die de belegerde stad zijn ontvlucht bovendien gevraagd een document te ondertekenen waarin staat dat Oekraïense soldten hun stad out stad, en niet Russische. De vluchtelingen zouden te horen krijgen dat ze niet meer naar Oekraïne kunnen terugkeren omdat ze “vervolging” riskeren.

Bijna miljoen terugkeerders uit het oeste

Mais de 870.000 mensen die Oekraïne sinds het begin van de Russische invasie hebben verlaten richting het westen, zijn well al teruggekeerd. Chegaram volgens de Oekraïense grensdienst nu dagelijks 25.000 tot 30.000 Oekraïners.

Aan het begin van de oorlog kwamen bijna alleen mannen terug om mee te vechten tegen Russische troepen. Nu komen steeds meer vrouwen en kinderen terug. Dat komt volgens een woordvoerder omdat zij zien dat veiliger é geworden no oeste de Oekraïne. Rússia focou em Oekraïne nu op de oostelijke regio’s.

READ  A Áustria entra em estado de fechamento por pelo menos dez dias e se compromete a ...

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info