Poetin denkt dat da UE simpelweg geen vervanging heeft para gás russo. Mocht Rusland de gaskranen verder dichtdraaien, kan Azerbeidzjan dan em het gat springen? | abrir

De Europese Unie lijkt in Azerbeidzjan een mogelijke partner te zien voor haar energievoorziening. Tom Wagenmakers em Agha Bayramov stellen de vraag: mocht Rusland de gaskranen verder dichtdraaien, kan dat land dan in het gat springen?

De oorlog in Oekraïne laat eens te meer zien dat de Europese Unie (EU) te sterk afhankelijk é van Russische markstoffen. Hoewel en de energiecrises tussen Oekraïne en Rusland in 2006 en 2009 en 2006 en 2009 en de anexos de Krim signen afgaven, heeft de EU haar afhankelijkheid van Rusland nog steeds niet verminderd. Índice: Holanda facilita a entrada de Nord Stream 2 na Rússia. A certificação de deze pijpleiding foi iniciada em 24 de fevereiro de 24 de fevereiro de 2018, quando a invasão foi concluída.

Na de invasie van Oekraïne nam de EU een nieuw sanctiepakket tegen Rusland aan. Dit sanctiepakket ging echter niet over olie en gas, omdat de EU wist dat haar economie zonder Russische markstoffen zou worden ontwricht: bijna 45 procent van de gas- en steenkoolimport en 25 procent van de ruwe olie Rusland komt.

Poetin reageerde op dit sanctiepakket: hij ondertekende een wet die Europese landen verplichtte om vanaf 1 April in roebels te betalen voor het gas dat van het land gekocht wordt. Contracten zouden worden opengebroken als aan deze betalingen niet zou worden voldaan. Em feite werd er dus gedreigd conheceu het afsluiten van de gaskraan. Vanaf 27 abril wordt het gas- en oliewapen daadwerkelijk ingezet door Rusland: de gastoevoer naar Polen en Bulgarije werd stopgezet en ondertussen zijn ook Nederland en Denemarken aan de beurt. Wat meespeelt, é dat Poetin denkt dat de EU simpelweg geen vervanging heeft voor Russian gas, en zich dus gesterkt voelt in de mogelijkheid om dit wapen in te zetten.

Energia alternativa

De spanningen loopen dus langzaam sobre van de politiek naar de energysector. Dit spoort de EU aan om hard op zoek te gaan naar alternatieve energiebronnen. Recentelijk é Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, naar Bakoe gegaan om over de gasaanvoer te praten. Het lijkt er dus op dat de EU in Azerbeidzjan een mogelijke partner voor haar energievoorziening ziet. Dit leidt vanzelfsprekend tot de vraag: stel dat Rusland de gaskranen verder dichtdraait, zou Azerbeidzjan dan in het kunnen springen om in onze behoeften te voorzien?

READ  Ethereum Drops, XRP sobe, mais preços »Crypto Insiders

Verwachtingen versus a realidade

Als je naar het algemene plaatje kijkt, é o último do Azerbeidzjan als kant-en-klare oplossing te zien para het Europese energieveiligheidsdilemma. Immers, em 2021 kwam slechts 2 procent de gastoevoer no Azerbeidzjan, tegenover 43,5 procent na Rússia. Também jechter inzoomt en naar individuele EU-lidstaten kijkt, wordt het duidelijk dat het Azerbeidzjaanse aandeel nas marcas europeias toftoevoer toch belangrijker é dan wenken.

Mais tarde, chegamos ao Corredor de Gás do Sul, e chegamos ao Azerbeidzjan via Turkije e Griekenland de EU binnenkomt. Mais de 2,7% do total de gás-importação da TAP da UE. Voor Italië, Griekenland en Bulgarije is de TAP erg belangrijk, anangezien deze landen voornamelijk afhankelijk zijn van Russisch gas, wat deze landen kwetsbaar maakt voor een mogelijke Russische inzet van de marcastoffen

A capacidade da TAP você pode ver as palavras de 10 naar 20 miljard kubieke meter gás, zodat deze landen minder geraakt zouden worden bijeen eventualmente Russische afsluiting van de gaskraan. Voorwaarde é dan wel dat Azerbeidzjan ook haar gasaanbod verhoogt. O presidente do Azerbeidzjaanse Aliyev heeft al gezegd dat het land zijn gasaanbod moet verhogen, waarvoor het land intern zijn energiebeleid wil aanpassen: om meer gas te kunnen alavancan, wil het land zelf in gastui efficiengaënre win.

Vrede in regio cuidado

Mais como winnen zou moeten kunnen. Er zijn mogelijk nieuwe gasvelden gevonden in het land dat op de lange termijn de gaswinning zouden moeten kunnen verhogen. Echter, hier loopen we tegen het eerste problem aan: dat van de lange termijn. De gaswinning verhogen no Azerbeidzjan, neemt tijd in beslag: er moet gebouwd worden en langetermijnstrategieën en de daarbij behorende contracten moeten worden afgesloten. Het zou vier tot tot jaar kunnen duren duren voordat de Southern Gas Corridor significativo meer gas zou kunnen doorvoeren.

READ  Holanda vê dívida pública cair novamente em 2022

Dus hoewel de Southern Gas Corridor veel potencial heeft, zal deze pijpleiding niet van de ene op de outro dag de EU kunnen redden. Geopolitiek gezien é a situação no Kaukasus e não é ideal: a Rússia é er nog steeds de dominante speler, en het kan allerlei conflito weer tot leven brengen, mocht dat het land zo uitkomen (denk aan K. .

Het is daarom ook belangrijk voor de EU om ervoor te zorgen dat de vrede bewaard blijft tussen Armenië en Azerbeidzjan, aangezien een hernieuwd daar de Southern Gas Corridor in gevaar kan brengen conflito. Em uma situação em que a Rússia helemaal geen gas meer toevoert, zou dat catastrofaal kunnen zijn.

Beter Samenwerking

Ook het plan om de olie-import vanuit Rusland aan banden te leggen, snijdt aan twee kanten: in 2021 importeerde of EU 27 procent van haar olie uit Rusland. Kan Azerbeidzjan ook hierin een rol spelen?

Em 2019, 80 procent van de Azerbeidzjaanse olie-export geleverd para a Europa. Voor Italië é het land een van de grootste aanbieders, terwijl Azerbeidzjan ook voor Tsjechië, Kroatië in Portugal belangrijk is als alavancancier van olie. Daarnaast vervoert Azerbeidzjan via BTC-pijpleiding olie van Turcomenistão e Cazaquistão naar EU-lidstaten. Deze BTC-pijpleiding heeft dus marcastoffenimport van de EU gediversifieerd: door deze pijpleiding is of EU minder afhankelijk van Rusland.

Er é um problema: Azerbeidzjan heeft in het kader van een samenwerkingsverband met niet-OPEP-landen beofd om vrijwillig de olieproductie te verminderen om de oliemarkten te estabilizar. Antes de Samenwerking conheceu Turcomenistão zou ervoor kunnen zorgen dat er meer olie zou kunnen worden geproduceerd en dus doorgevoerd, maar op de lange termijn é het nog maar de vraag hoevenel Azerbeidz van ajan de biragen v zouj.

READ  Evergrande vende ativos para o Banco Estatal da China

Potência Grote

Hoewel Azerbeidzjan dus een van de betrouwbare, niet-Russische partners é van da UE para o que quer que seja as marcastoffenimport, você pode voar em sua terra e não voltar a um total de vraag da UE. Azerbeidzjaanse energiebronnen zijn van belang for especifieke EU-lidstaten, zoals Italië, Griekenland, Tsjechië, Bulgarije e Portugal.

Em hoewel op de korte termijn Azerbeidzjan het aguda gasvraagstuk niet op kan lossen, kan het land op de lange termijn zeker een voet tussen deur zetten. De huidige oorlog en al haar gevolgen forceren de EU namelijk om een ​​langetermijnstrategie te bedenken. Em deze langetermijnstrategie zou nadrukkelijk moeten worden gekeken naar Azerbeidzjan e outros landen aan de Kaspische Zee.

Er é namelijk wel degelijk een grote potentie om de bestaande pijpleidingen uit te breiden. Aangezien Turkmenistan ook belangrijk está em deze contexto, zal de EU ook actiever mais palavras em Centraal-Azië. Het uiteindelijke doel van de EU moet natuurlijk zijn om volledig over te stappen op hernieuwbare energiebronnen. Dit zal echter tijd em beslag nemen en deze lange overgangsperiode kan olie en gas uit Azerbeidzjan uitkomst bieden.

Tom Wagenmakers é docente da Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schrijft zijn proefschrift sobre as relações entre a União Européia na Rússia conheceu a caminhada para a Oekraïne aan de Universiteit van Wrocław na Polônia.

Dr. Agha Bayramov é docente Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel doet hij onderzoek aan het Centre for Eastern European Studies aan de Universiteit van Zürich als gastonderzoeker.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info