Paus grijpt de controle de ordem de Malta | Buytenland

Paus Franciscus heeft zaterdag een decreto gepubliceerd, waarbij de leiding van de Orde van Malta wordt ontbonden en er een nieuwe grondwet komt. Tegen 25 janeiro volgend jaar moet een nieuwe raad en een nieuwe Grootmeester -het hoogste ambt in de Orde-gekozen worden.

De Orde van Malta é een eeuwenoude katholieke ridderorde die teruggaat tot de elfde eeuw. Ze heeft een unieke status in the international recht, met de mogelijkheid om volwaardige diplomatieke betrekkingen te onderhouden, en een zetel als permanente waarnemer bij de Verenigde Naties. Haar belangrijkste missie é humanitaire hulp bieden overal ter wereld, zo é ze bijvoorbeeld erg actief tijdens de Oekraïense vluchtelingencrisis. A ordem de telt zo’n 13.500 leden.

Maar sinds enkele jaren está sempre em crise por causa do leiderschap. Na jarenlange impasse gaf Paus Franciscus em outubro de vorige jaar aan kardinaal Silvano Tomasi de bevoegdheden om het interne bestuur te veranderen. De onderhandelingen hierover mislukten echter en dus grijpt de paus nu zelf in. De huidige soevereine raad wordt ontbonden: er komt een nieuwe, voorlopige raad die moet toezien op het bestuur. De dertien leden werden persoonlijk door Paus Franciscus benoemd. Het nieuwe grondwettelijke charter gaat in “met onmiddellijke effect”.

De interventie van het Vaticaan stuitte eerder al op kritiek binnen de Orde, omdat dit de soevereiniteit zou schenden. Maar in het pauselijke decretat van zaterdag wordt erop gewezen dat de organisatie een religieuze orde is, die dus van de Heilige Stoel afhangt en altijd speciale bescherming heeft genoten. Ook in het verleden waren er al pauselijke interventies, luidde het nog. De paus wees er ook op dat de hervorming gebeurde op initiatief van Tomasi.

READ  “Na de dood van prins Philip droeg ze bewust een felrood pak.” 3 observadores de royalties sobre o ícone da rainha | Nina

Tweehonderd kardinalen bespreken nieuwe grondwet no Vaticano

Onderzoek: “Duits bisdom dekte seksueel misbruik door priests toe” – al 195 mogelijke dads opgespoord

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info