Parijs vai verbinding para gás tussen Duitsland en Zuid-Europa.

Duitsland, Spanje e Portugal liggen overhoop conheceu Parijs em mais de um gaspijpleiding van het Iberische schiereiland naar Noord-Europa.

De drie landen raken steeds meer gefrustreerd door of weerstand van de Franse presidente Emmanuel Macron. Die verzet zich tegen de voltooiing van de MidCat-pijpleiding, die tot nu toe al 3 miljard euro heeft gekost. De Fransman wees er onlangs op dat de bestaande pijpleidingen die Frankrijk en Spanje met elkaar verbindt, slechts for 55 procent van de capaciteiten functioneert. Daarom é er volgens hem dus geen behoefte aan nog een verbinding.

Gas uit Noord-Afrika

Ele vai de pijpleidingen om gas uit Noord-Afrika e acht terminais para vloeibaar aardgas em Spanje e Portugal, via de Pyreneeën en Frankrijk verder naar Duitsland te transportren. Op de lange termijn willen de Iberische landen ook zelf geproduceerde groene waterstof via het netwerk verkopen aan Noord-Europa.

“Nós também usamos o MidCat-pijpleiding para alavancar o zowel aardgas als in toekomst waterstof,” Vertelde de Spaanse ministro van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares aan Político.

“Er is Grote Druk om MidCat te voltooien, want als Frankrijk ermee instemt de werkzaamheden aan zijn kant te voltooien, kan de pijpleiding binnen acht tot negen maanden operationeel zijn. Dat betekent dat die ons volgend jaar al kan helpen”, também Anton Hofreiter van de Duitse Groenen. “Het is belangrijk dat de zaken nu snel gaan”.

Goedkope groene waterstof

“Nós (Spanje en Portugal red.) hebben zeer goede natuurlijke omstandigheden om goedkope groene waterstof te Portugalen en te profiteren van de grootste blotstelling aan zonne-energie van de hele vanse Europe Unie”, aldus Tiago Antunes-EUdenaris angele stavotsecret

READ  Tekor aan programmers maakt van België interessante markt for OutSystems - Bedrijven

Hij voegde daaraan toe dat een groot deel van het geld dat Madrid e Lissabon van de EU ontvangen em het kader van het coronaherstelfonds, é gericht op “technologieën om groene waterstof te produtor”.

Pt Berlijn delt de mening van de zuidelijke landen: “Een pijpleiding van Portugal en Spanje naar Centraal-Europa zou onze voorzieningszekerheid op lange termijn versterken, vooral met het oog op een groene Europese waterstofeconomie”, zegt een woordvoerder van het Duitie economie Político.

En ook in de autonome Spaanse regio Catalonië zijn ze positief over een mogelijk toekomstige sameenwerking com de Duitsers. Voorzitter de regering van Catalonië Pere Aragonès, zegt het partnerschap te willen intensivaren en gelooft dat de pijpleiding een “belangrijke rol” zal spelen bij de bevordering van groene waterstof.

Macron heft e outros planos

Maar Parijs hoopt op de lange termijn zelf waterstof te verkopen, die met kernenergie é gemaakt. Critici zeggen dat als MidCat niet wordt gebouwd, Frankrijk em feite de concurrentie van het Iberisch schiereiland buitensluit. Daarnaast klinken er Franse stemmen die zich afvragen waarom een ​​​​project dat voornamelijk voordelig is for Duitsland en Spanje, deels bekostigd moet worden door Frankrijk.

“We zijn Europeanen, geen vazallen van Berlijn”, zei Thierry Bros, hoogleraar bij het Parijse opleidingsinstituut Ciências Potegen Euroactiv.

De Franse regering laat zich op dit moment niet uit over de kwestie, waarbij het ministerie van Ecologie, Energie en Territorium verklaart dat het “geen commentaar heeft” op de zaak, omdat het project “onhaalbaar é vanwege de indirecte desinteresse in deze tijden van crise.”

(ns)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info