OVERZICHT. Kiev: “Russische tactiek is onmenselijk”, Scholz: “Ook NAVO is niet uit op and regime in Rusland” | Oorlog Oekraïne na Rússia

Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om raketaanvallen op Oekraïne uit the voeren door nieuwe projectielen for lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Heeft land de VN-Veiligheidsraad gevraagd om een ​​veiligheidszone especial para kerncentrale van Tsjernobyl, waar volgens Kiev een especial VN-missie de controle moet overnemen. Intussen benadrukt de Duitse bondskanselier Scholz dat een regimewissel in Rusland niet of doelstelling van de NAVO, noch die van de Amerikaanse president Biden está en gaat vandaag in Turkije een nieuwe onderhandelingsronde van start.

Lees fala sobre o conflito em Oekraïne em no dossiê.

Aanvallen en gevechten

• Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om nieuwe raketaanvallen op Oekraïne porta uit voeren nieuwe projectielen voor lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Dat zegt de Oekraïense legerleiding op based van de militaire inlichtingendiensten. De raketten zouden bedoeld zijn om te gebruiken met een Iskander-wapenssystemem em kunnen worden voorzien van kernkoppen. Het Russische leger heeft via Wit-Rusland al duizenden militairen Oekraïne ingestuurd. De berichtgeving não é nog niet onafhankelijk Geverifieerd.

• Volgens Oekraïense media zijn zondagavond opnieuw meerdere steden vanuit de lucht aangevallen. Onder mais em Kiev, Loetsk, Rivne e Charkiv vonden zware explosies plaats. Dentro Loetskno noordwesten van Oekraïne, werd zondagavond een marcas de depósito getroffen. In alle regio’s van het land waren eerder al luchtalarmen afgegaan.

• Oekraïense troepen hebben naar eigen zeggen sucesso tegenaanvallen gelanceerd em de buurt van Charkiv, een stad em het oosten van Oekraïne. Daar zijn Russische troepen zondag uit meerdere plaatsen verdrongen, zegt Oleh Synjehoebov, de gouverneur van de onliggende provincie Charkiv, op de berichtendienst Telegram. “Nós dirigimos de bezetters terug naar de (Russische) grens”, aldus Synjehoebov.

READ  Kremlincriticus Navalny naar isoleercel omdat hij Poetin crimineel noemde | Oorlog Oekraïne na Rússia

• Grande Russische luchtaanvallen operação Izjoem depois Woonhuis Getroffen, zegt Synjehoebov. Een gezin van vier mensen kwam om het leven. De informatie kon niet onafhankelijk worden geverifieerd.

• Volgens de Britse regering handhaaft Rusland zijn blokkade de Oekraïense kusten de Zwarte Zee. Zo isoleert Rusland Oekraïne de handel maritime internacional. Bovendien gaan de esporadische raketaanvallen van Russische zeestrijdkrachten op doelen in Oekraïne door, klinkt het in een verklaring van het Britse ministerie van Defensie. Na palavra verklaring verwezen naar informatie van de inlichtingendiensten, morra em de nacht van zondag op manandag geopenbaard werd. De vernietiging van het Russische landingschip Saratov no porto de Berdjansk zou de Russische marine intussen vermoedelijk kunnen laten aarzelen om in de toekomst troepen in te zetten in de nabijheid van Oekraïense kusten, klinkt het verder.

• De regering em Kiev heeft het Russische leger ervan beschuldigd”onmenselijke tactieken” te gebruiken tijdens de oorlog in Oekraïne, zoals gedeeltelijke of hele blocos de vluchtroutescorredores humanitários zogeheten, en bij belegerde steden. “Rusland heeft niet langer een taal, menselijkheid, beschaving”, zei een presidentiële advisorur van Oekraïne zondagavond. “Het heeft alleen raketten, bommen en pogingen om Oekraïne te laten wegvagen van de aardbodem”.

Erdogan wijst Poetin in telefoongesprek op belang van wapenstilstand

• O presidente do De Türkse, Erdogan, levantou zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zondag in een telefoongesprek verteld data een staakt-het-vuren em betere humanitaire omstandigheden nodig zijn na de Russische invasie em Oekraïne. Ook verklaarde het kantoor van de Türse president dat Rusland bevestigt dat de volgende ronde van vredesbesprekingen tussen Oekraïne na Rússia em Istambul plaatsvinden. Eerder kondigde de Oekraïense onderhandelaar David Arachamia al aan dat de volgende gespreksronde van vandaag (maandag, red.) tot en met woensdag in Turkije zal zijn.

READ  Charles Michel op bezoek em Oekraïne: “Oorlogsmisdaden die hier werden gepleegd, zullen nooit worden vergeten”

Zelensky: Oekraïne bereid om neutraliteit te bespreken

• Oekraïne é om te spreken over het aannemen van een status neutro als onderdeel van een vredesakkoord conheceu Rusland, zei de Oekraïense presidente Zelensky zondag em een vídeo-entrevista com jornalistas onafhankelijke Russische. Een dergelijke status zou wel door derden moeten worden gegarandeerd en eerst in een referendo aan de Oekraïense bevolking moeten worden voorgelegd. Met neutraliteit wordt in dit verb bedoeld dat Oekraïne nu en de toekomst afziet van lidmaatschap van de NAVO. “Veiligheidsgaranties en neutraliteit, niet-nucleaire status van onze staat. Nós zijn klaar om ervoor te gaan. Dit is het belangrijkste punt”, zei Zelensky, die weigerde andere Russische eisen te bespreken, zoals desmilitarizing van Oekraïne. Wel gaf hij aan dat een overeenkomst met Rusland pas mogelijk é als Russische troepen zich terugtrekken. Sugestões om buitenlandse vredestroepen em Oekraïne toe te laten wees hij af, omdat hij geen “conflito bevroren” em zijn land wil.

De Oekraïense presidente Zelensky tijdens een entrevista conheceu onafhankelijke Russische mídia.

De Oekraïense presidente Zelensky tijdens een entrevista conheceu onafhankelijke Russische mídia. © AP

Rusland tegen media: entrevista publicista conheceu Zelensky niet

• De Russische communicatiewaakhond Roskomnadzor Heeft zondag Russische media gemaand om geen verslag te doen van een entrevista conheceu o presidente Oekraïense Zelensky. Een verslaggever van het Moskouse dagblad Kommersant é um jornalista de van de Russische que conheceu Zelensky sprak. Ok waren jornalista aanwezig van Meduz pt Dozhdnovos sites morrem na Rússia zijn geblokkeerd. Meduza heeft het entrevista em middels gepubliceerd. O site não pode ser acessado via internet alternativa, pode ser acessado por meio de uma VPN, de uma vez por todas. Roskomnadzorem 2008 opgericht door oud-presidente Dmitri Medvedev, zegt een underzoek zijn começar naar de mediaorganisaties die Zelensky onlangs hebben geïinterviewd.

Scholz: ook NAVO niet uit op ander regime in Rusland

• Volgens de Duitse bondskanselier Olaf Scholz behoort een ander regime na Rússia niet tot de doelen van de NAVO. “Ele é niet het doel van de NAVO, noch dat van de Amerikaanse president”, zei Scholz zondag tegen de Duitse televisiezender ARD.

De opmerking van Scholz volgt een dag nadat de Amerikaanse presidente Joe Biden tijdens een toespraak in de Poolse hoofdstad Warschau sobre de Russische leider Vladimir Poetina zei dat hij “een slachter” é o “niet aan de macht kan blijven”. De opmerkingen van Biden zorgden zowel binnen als buiten de Verenigde Staten voor ofef. Zo waarschuwde de Franse presidente Emmanuel Macron voor verdere escalatie van de oorlog em Oekraine. “Ik heb tijdens mijn bezoek aan het Witte Huis lang met Biden gesproken en ook dit vraagstuk stond ter discussie”, aldus de bondskanselier. “Democratie, vrijheid en rechtvaardigheid hebben overal een toekomst, maar mensen en landen moeten zelf voor deze vrijheid vechten”.

• Biden ontkende zondag tegenover journalisten dat hij met zijn opmerkingen opriep tot een ander regime in Rusland. “Nee”, zei de Amerikaanse presidente toen de verslaggervers hem ernaar vroegen. Het Witte Huis probeerde eerder ook al duidelijk te maken dat Biden geen oproep deed Poetin ten val te brengen, maar dat hij alleen wilde zeggen dat de Russische leider geen macht zou moeten krijgen over zijn buurlanden.

Zelenksy: Russische oligarchen bieden Kiev hulp

• Verschilende Russische zakenmannen, onder wie Chelsea-eigenaar Roman AbramovitsjHebben Kiev geld aangebodenonde mais om het leger te ondersteunen. Dat beweert althans de Oekraïense presidente Zelensky zondag em uma entrevista com verschillende Russische media. Van verschillende zakenlui zou hij “signalen” gekregen hebben. Een van die signalen kwam dus van Abramovitsj. De oligarca zou dicht bij de Russische presidente Vladimir Poetin staan ​​en er loopen EU-sancties tegen hem. “Nós hebben signalen gekregen van hem en enkele andere zakenlui, die aanboden: ‘nós kunnen helpen op de een de andere manier, nós kunnen iets doen’”, aldus Zelensky. “Sommigen hebben gezegd dat ze bereid waren om te helpen bij de heroopbouw van het land na de oorlog”, zei de Oekraïense presidente.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info