Outros sensores na Apple watch zouden je eisprong voorspellen, maar is dat betrouwbaar?

© Shutterstock

Com a nova geração do Apple Watch zal het makkelijker zijn om je cyclus bij te houden. Het toestel krijgt twee sensoren om je lichaamstemperatuur te meten. Aan de hand daarvan zullen vrouwen exacter weten wanneer ze ovuleren.

Hanne Vandenweghe

De twee ingebouwde sensoren van de Apple watch série 8 controleren elke vijf seconden de lichaamstemperatuur via de pols. Também de temperatuur stijgt, você pode implícita o drager van het uurwerk ovuleert, anangezien de lichaamstemperatuur in loop van de menstruatiecyclus verandert en stijgt als reactie op de eisprong. Verder zal de nieuwste versie van de bijhorende app, waarin dames detalhes sobre hun cyclus kunnen noteren, nu ook waarschuwen als er afwijkingen in de cycli worden gedetecteerd. Afwijkingen abre o ciclo menstrual, zoals af en toe bloedverlies tussen de maandstonden, kunnen dieperliggende gezondheidsproblemen aan het bengen zoals vleesbomen en het polycysteus ovariumsyndroom (SOP).

Betrowbaar?

“Het uurwerk doet eigenlijk wat de klassieke temperatuurmethode doet, alleen moet je bij die laatste elke ochtend je lichaamstemperatuur meten via vagina”, zegt gynaecoloog Hendrik Cammu. Deze betrowbaar é? Dat é volgens hem momenteel moeilijk te voorspellen. “Daarvoor zou Apple eart een na amostra aleatória moeten uitvoeren, een studie onder mensen die nog nooit de temperatuurmethode hebben toegepast om hun ovulatie in kaart te brengen en ook geen ervaring hebben met het dragen van een technologisch uurwerk. Het bedrijf moet ook weten welk resultaat de studie moet geven: een zwangerschap vermijden of kansen op een zwangerschap vergroten. Enkel dan kunnen weten of de temperatuurmeting van het uurwerk evenwaardig of zelfs beter is dan de klassieke, meer omslachtige methode.” Hoe dan ook é um método de temperatura em voz alta que pode ser usado em combinação com slijmwaarneming.

Een ding is well zeker: het klopt dat de lichaamstemperatuur stijgt voor de ovulatie, ongeveer met een half graad. De hogere temperatura blijft tot de menstruatie uiteindelijk begint. “De sensoren zullen wellicht elke temperatuurstijging waarnemen, dus ook koorts”, voegt Cammu toe. De gynaecoloog raadt vrouwen die tools gebruiken om hun ovulatie te tracken in de hoop zwanger te worden, aan om zich er niet keihard op te focussen. “Het is wetenschappelijk bewezen dat hoe meer stress je ervaart, hoe slechter het met de fertiliteit is gesteld.” Vroedvrouw Uwe Porters zei eerder dat je resultaten van cyclusapps melhor niet gebruikt als anticonceptie. “Het zijn handige ondersteunende tools om je lichaam beter te leren kennen, maar ze zijn niet betrouwbaar. Die toepassingen verwerken je ingevoerde gegevens op based van een algoritme, maar die weten niet zeker of je ook echt een eisprong hebt. Advies van profissionais blijft belangrijker om je cyclus te leren kennen.”

READ  Unity-ceo: os criadores de jogos morrem todos os anos, mas não são novos, mas sim os melhores - Gaming - Nieuws

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info