Oud-directeur RIVM: Pride Amsterdam heroverwegen om apenpokken

Coutinho escritura zijn uitspraken em een ​​gesprek met Nieuwsuur. Hij maakt zich zorgen om de verspreiding van apenpokken en vreest een uitbraak op Pride. “Ele é um risco extra. Veel mensen komen er gewoon om te feesten, maar er zijn ook veel seksuele contacten.”

Hij roept de organisatie op om ‘heel serieus te kijken hoe het virus zich de komende weken zal ontwikkelen’. “Nós queremos versá-los e até mesmo todos os eventos são bem extra risico.”

No início de uitbraak verspreidde het apenpokkenvirus zich snel onder bezoekers van Darklands, een fetisjfestival em Antuérpia dat ook door veel lhbti’ers wordt bezocht.

Het virus verspreidt zich overigens niet alleen onder homoseksuele mannen, maar in die groep zijn nu wel de meeste besmettingen.

Coutinho roept ook op om te kijken of het mogelijk is om mannen die veel wisselende contacten hebben met andere mannen in te enten tegen het virus. Daarbij zou bijvoorbeeld gekeken kunnen worden naar mannen die PrEP gebruiken. Dat é een medicijn dat een hiv-infectie voorkomt.

Blaasjes op de huid

Eergisteren combina o datador RIVM em Nederland 352 gevallen van apenpokken bekend zijn. Vergeleken conheceu afgelopen donderdag kwamen er 64 nieuwe gevallen aan het licht. Die toename é aanzienlijk sterker e de stijging in de afgelopen weken.

Wie apenpokken oploopt, kan last krijgen van koorts, hoofdpijn, spierpijn en algehele malise. Na een aantal dagen ontstaat een uitslag met blaasjes op de huid. Meestal worden mensen niet heel erg ziek van een infectie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info