Os ministros europeus benadrukken belang van internationale handelsovereenkomsten.

Vijftien Europese landen hebben maandag een oproep gedaan aan de Europese Commissie om sneller handelsovereenkomsten met landen buiten de gemeenschap te sluiten. Op deze manier zou de economische groei op lange termijn en de geopolitieke status van de unie in de wereld worden veiliggesteld.

Voor sommige partijen em Brussel maakt of inval van Rusland in Oekraïne het sluiten van handelsovereenkomsten een belangrijke missie. De oorlog, samen met de coronapandemie, ontwricht de Europese bevoorradingsketen van goederen en tont het belang van diversificatie op het gebied van handel.

Em breve aan Europees commissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, zeggen daarom vijftien ministers van Economie, Buitenlandse Zaken en Handel, dat de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie de noodzaak onderstrepen van “veerkrachtige toeleveringsketens”, strategische partnerschappen en open handel.

“Dit moet een chamada de despertar zijn voor Europa, we mogen niet achterblijven”, aldus de ministers in hun brief. Daarmee reageren ze specifiek op het recentelijk in werking gestelde Parceria Econômica Abrangente Regional (RCEP) tussen verschillende Aziatische landen.

Volgens de verschillende ministers doet de EU er namelijk te lang over om de broodnodige internationale overeenkomsten te sluiten, waardoor het op international economisch vlak achter de feiten aan blijft loopen.

Em 2019 sloot het Europese blok nog een overeenkomst conheceu Argentina, Brazilië, Paraguai e Uruguai, maar zette die vervolgens op een laag pitje, wegens bezorgdheid over de ontbossing van het Amazonegebied. Ok wordt een overeenkomst conheceu o México, gesloten em 2018, nog steeds door Frankrijk tegengehouden.

O resumo é onde andere ondertekend door Duitsland, Italië, Nederland, Spanje e Portugal. België staat niet op de lijst van ondertekenaars.

READ  Menino (15) coloca um cabo USB no pênis "para medir o comprimento de ...

Frankrijk vertraagt

Een nieuwe overeenkomst met Mexico uit 2018 moet daarnaast nog steeds worden goedgekeurd door de EU. Frankrijk, dat het zesmaandelijks roterend voorzitterschap van de EU bekleedt, heeft de besprekingen hieromtrent stopgezet om de presidents- en parlementsverkiezingen in eigen land niet te verstoren.

Het handelsakkoord zou namelijk de invoer van 20.000 ton rundvlees uit Mexico mogelijk made, maar beleidsmakers vreesden voor de Franse boeren, die profiteren van laage tarieven als gevolg van eerdere handelsovereenkomsten. Um novo pacto com o México zou een boerenprotest kunnen uitlokken en de antiglobaliseringsretoriek van extreemrechts aanwakkeren.

Ook Interbev, de Franse vleesfederatie, heeft er bij Macron op anangedrongen zich te verzetten tegen de overeenkomst en de onderhandelingen te blokkeren die zouden kunnen leiden tot een greenre “ultra-conleyland herevoerbue”

Oorlog voert druk op

Também está disponível para a UE geeft Frankrijk em 1 de julho de 2010 na porta de Tsjechië em Zweden. Seja como for para os visitantes de vrijhandel, waar de inval de Rusland het sluiten de nieuwe handelsovereenkomsten tot een belangrijke opdracht maakt.

Verschillende overeenkomsten lonken zodoende aan de horizonzoals tussen de EU en Chili, também conheceu a Índia, Austrália, Nieuw-Zeeland, Zwitserland e o bloco genaamd Mercosul, dat bestaat uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen.

(Libra)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info