Ortodontista Nikola Marco: “Het is veel meer dan het plaatsen van een beugel”

Nikola Marco, ortodontista bij Van Asperen Tandheelkunde em Bolsward: “Veel mensen denken: ‘Oh een especialista, dat gaat me veel geld kosten’. Dat is bestlist niet waar”, zo neemt Marco eerst maar eens een vooroordeel weg. “Doordat er een goede diagnostic wordt gesteld, kan het juist voordeliger uitvallen.”

Informação geral

Er wordt eigenlijk altijd begonnen met een informatief gesprek met de patiënt. Hoe is de huidige situatie van het gebit en wat zijn de wensen? Dit is noodzakelijk om de patiënt over de verschillende mogelijkheden te informaren en het juiste behandelplan vasta te stellen. Marco: “Em sommige gevallen is het nodig om intern patiëntoverleg te hebben, omdat je het multidisciplinair moet oplossen. Dit is zeker mogelijk bij Van Asperen Tandheelkunde porta de verschillende tandheelkundige disciplinas morremos em huis hebben. Als je twijfelt of wilt weten wat er mogelijk is, kom dan een keer voor een consult. Je kunt hier ook zonder verwijzing terecht. In dit eerste, informatieve gesprek wordt voor de patiënt al veel duidelijk.”

Meer zelffvertrouwen

Beugels zijn todos os mais pequenos para um jardim de infância. Ook é het niet zo dat als je als kind een beugel hebt gehad, je dan nooit weer een hoeft. O aspecto cosmético pode ser reden zijn om voor een beugel te kiezen. Het primaire doel van een ortodontist é een gezond gebit. Marco: “Nós descobrimos o stand e o funcionaliteit van het gebit. Een beugel voor volwassenen é niet Langer taboe. Ele é bijna een trend, een accessoire para verbetering van jezelf. Niet alleen visueel, maar ook functioneel. En het é natuurlijk ook zo dat als je een mooi en schoon gebit hebt, je ook meer zelfvertrouwen hebt. Hoeveel mensen zijn er niet die niet durven te lachen of de hand voor hun mond houden vanwege hun gebit? Vooral als er foto’s gemaakt worden.”

READ  'E-sigaret ongeschikt om zwangere te laten stoppen'

Beugels Doorzichtige

Op het gebied van samenstelling, material en hoe beugels eruit zien, heeft de tijd niet stilgestaan. Naast de conventionele blokjesbeugel zijn er meer mogelijkheden, zoals een aligner. Dat é een moderne doorzichtige beugel, het best te vergelijken met een hoesje. Je moet soms twee keer kijken om te zien of iemand een beugel heeft. Deze wordt het vaakst door volwassenen gekozen.

Rotina

Van het informatieve gesprek tot en tot het plaatsen van de beugel met control chteraf, is een traject van een half tot tweeënhalf jaar. Marco: “Als de patiënt uitbehandeld is, kunnen ze een nachtbeugel krijgen. Als je die draagt, weet je zeker dat de stand van de tanden en kiezen behouden blijft. De nachtbeugel moet onderdeel zijn van je rotina voordat je gaat slapen, net als je tanden poetsen en crème op je gezicht doen. Hij hoeft na twee jaar niet per se elke nacht in, maar nós aconselhamos toch wel twee de drie keer por semana. Dan heb je de grootste kans dat je een mooi gebit houdt.”

Ter afsluiting heeft de sympathieke orthodontist nog een leuke metafoor in petto: “Planten kunnen het prachtig doen, maar gaan soms een beetje hangen. Dan heb je een stokje nodig. Zo moet je een beugel ook zien. Além disso, você pode ver o que está acontecendo e o que quer que seja.”

Multidisciplinar

Van Asperen Tandheelkunde é gevestigd aan de Snekerstraat, aan de rand van Bolsward. O praktijkpand é moderno e especial para o doel gebouwd, com maue parkeergelegenheid en een mooie vijverpartij. De receptie bevindt zich in de lounge met zithoek, leestafel en statafels. De professionele praktijkruimtes zijn ruim en hebben vrolijke kunst aan de muur. O ortodontista mais recente Nikola Marco trabalhou com Van Asperen Tandheelkunde, especialista em cirurgias de endodontologia (wortelkanaalbehandelingen) em implantologia. De kindertandverzorgenden, tandartsen en mondhygiënistes werken nauw samen. Alles voor gezonde en esthetische mooie monden. Mede door de vele disciplinas é o verzorgingsgebied de Van Asperen Tandheelkunde groter dan de gemeente waarin ele é gevestigd en weten ók patiënten van buiten de provincie de praktijk te vinden.

READ  Bijna vijftig nieuwe gevallen van apenpokken erbij em Nederl...

Texto e fotos: Richard de Jonge

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info