Orka gespot no Sena: “Uiterst zeldzaam” | Dieren

Opmerkelijk schouwspel in de Seine em Frankrijk. Sinds enkele weken wordt in de rivier een orka gespot. O nosso dia começou em abril de 2014 para a guerra mais antiga da Normandia em zou al zeker tot em gemeente Yainville gezwommen zijn, zo’n 60 km landinwaarts.

Ele foi o schipper Clément Thomas die het dier voor het eerst zag en filmde. A partir de 5 de abril em Baai van de Seine (de plaats waar de bekende rivier uitmondt in het Kanaal), a 30 quilômetros de distância.

Volgens de Groupe d’Étude des Cétacés du Cotentin et des mammifères marins de la Mer de la Manche (GECC) – o zich bezighoudt conheceu o estudo no meio de zeezoogdieren no Kanaal – zag Thomas plota een ongewoon grote vin op een paar honderd meter van zijn schip. “Het dier naderde de vissersboot”, clique aqui. “Groot estava de verrassing van de matrozen aan boord toen ze ontdekten dat het een orka was.”

Vinho

Op based van de grootte en de vorm van de vin kwam de GECC tot de conclusie dat om een ​​mannetjesorka ging. Sindsdien werd hij al meermaals gespot, aan de kust (tot em Honfleur toe) em de Seine zelf. De afgelopen dagen werd hij zelfs opgemerkt aan het veer van Yainville, meer e 60 km landinwaarts.

Een van deerste beelden van de orka, toen hij nog for kust van Normandië zwom. © Gecc Mammifères Marins

Volgens de GECC é o “uiterst zeldzaam” dat een orka in het Kanaal wordt waargenomen. “Nós fazemos o vooral em Schotland, IJsland, Noorwegen e verder naar het zuiden in de Golf van Biskaje”, além do oprichter Gérard Mauger bij de Franse nieuwssite ‘Brut’. “Em Kanaal zien nós zemos heel weinig. Er waren maar een paar waarneming de jongste halve eeuw en die zijn nog niet eens allemaal geverifieerd.”

Ele é ook opmerkelijk – maar niet ongezien – dat de orka zich em zoetwater begeeft. Het dier left normal gezien in (zoute) zeeën en oceanen. Volgens e papel em het wetenschappelijke tijdschrift ‘Current Biology’ zou dat echter wel vaker gebeuren bij dieren. Nós zouden verkeerdelijk denken dat ze voor de eerste keer in bepaalde ecossistemaen opduiken, terwijl ze daar vroeger soms ook al leefden, maar teruggedrongen werden door de mens.

Verstoten

In de Seine zou het volgens de GECC om een ​​jong dier kunnen gaan dat verstoten werd door zijn kudde of zich isoleerde omdat het ziek was. De misschien zocht het gewoon voedsel em het rustige water van de rivier.

Especialistas fizeram zich wel zorgen om zijn gezondheid, die achteruit lijkt te gaan. Volgens Mauger zou de orka vermagerd zijn en een schimmelinfectie hebben. En de prognose é niet go. “Als orka’s niet meer in hun kudde zitten, zijn ze min of meer gedoemd”, zegt hij aan de Franse nieuwssite ‘Actu’. “Isso é natuurlijke selectie.”

Voorlopig staan ​​geen reddingsacties gepland. Ele se beneficia de todos os tipos de estresse extremo. Ook het voederen é niet eenvoudig, omdat orka’s alleen levende vis eten. “Veel meer dan het dier in de gaten houden en hopen dat het instintive zijn weg terugvindt naar open zee, kunnen we niet doen”, klinkt het nog.

READ  Um dia após a cúpula do clima, o presidente cancelou um quarto do orçamento ambiental do Brasil no exterior

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info