Organisatieapps kunnen je helpen ordenen, maar ze werken niet voor iedereen

«Van nature ben ik een chaoot», zegt ondernemer Muk van Lil (27). Haar leven também foi een rommelige kamer, totdat ze organisatieapp Asana ontdekte. „Alles wat ik wil onthouden, spreek ik in en wordt automatisch als taak toegevoegd. Vroeger tinha ik papieren façamlijstjes die ik dan weer kwijtraakte, en alles stnd door elkaar. In de app kan ik por projeto levado toevoegen. En als ik een taak niet volbreng, blijft-ie op m’n to-dolijst staan, net zolang tot ik ‘m afvink. Zo kan ik niks vergeten.”

De Vlaamse plancoach Brigitta Vangelel (43) pode darnkbaar gebruik de aplicativos de organização. Ze é, zegt ze zelf, geboren „als een echte stresskip en chaoot”. Sinds corona heeft ze veel klanten met stress en ‘bijna-burn-out’, onde meer omdat door thuiswerken allerlei zaken door elkaar loopen. “Dat maakt plannen extra belangrijk”, zegt ze. “Het betekent dingen uit je hoofd halen.” Zelf gebruikt ze Trello, een app waarin je para todos os aspectos de je leven aparte ‘borden’ (overzichten) kunt feito. Vangel: „Ik zet er ook mijn boodschappenlijstjes in. Dan hoeft mijn man me niet te bellen als hij in de supermarkt staat, maar kan hij zelf in de app zien wat hij moet kopen.”

O especialista em mídia social Bo (32) teve TDAH. Uit vrees para reações negativas geeft ze haar achternaam liever niet. Ze gebruikt verschillende apps om orde in de chaos te scheppen. Die hebben haar leven “zóveel makkelijker” gemaakt, zegt ze. „Hiervoor era ik een angeleid projectiel dat niks onthield en alles kwijt was. Agora você pode usar o Google Calendar para todos os aplicativos em tempo real. Voor alles krijg ik een pushmelding, zodat ik niks vergeet. Klusjes waar ik geen zin em heb, zet ik met meerdere alarmn in myjn wekker-app. Você também pode acessar a internet depois, mas não pode ser usado, você pode usar todos os recursos do Google Keep, não pode ser usado para rolar a tela no meu Twitter- of TikTok-geschiedenis. ” Sinds kort gebruikt ze etiquetas inteligentes. Dat zijn kleine apparaatjes die gekoppeld zijn aan je smartphone e kunnen helpen bij het terugvinden van spullen. Ze heeft de tags bevestigd aan haar sleutels en tas. „ADHD-medicar pode chegar a 70 procent. Os aplicativos ajudam a ultrapassar 30%.”

READ  O ícone no Rockstar Games Launcher significa GTA III, VC e SA Transformers - Jogos - Notícias

Dat moet er óók nog bij

Tekstschrijver Erika van Zinderen Bakker (44) heeft minder goede ervaringen met organisatieapps. „Ik vind dit soort apps echt een ramp. Dat moet je er dan óók nog eens bij doen. En dat is precies waar je als chaoot niet op zit te wachten.”

Volgens haar zijn dit soort apps apenas niet goed for chaoten, omdat de mogelijkheden onbeperkt zijn. „Je kunt er eindeloos veel lijstjes in zetten. Daarom heb ik veel liever een papieren agenda, met dagen en tijden en beperkte ruimte. Que bom houvast.”

Mijn Trello é net zo rommelig als ik zelf ben

Ondernemer Deborah Vila Oziel (48) gebruikt wel een digital tool, maar betwijfelt of ze er georganiseerder van geworden is. „Mijn Trello é net zo rommelig als ik zelf ben. Ik denk: também je een geordend type dobrado, é je Trello geordend. Als je chaotisch dobrado, é je Trello ook een caos.”

Herkenbaar, vindt plancoach Vangel. „Je kunt die apps op allerlei manieren inrichten. Het zijn in wezen lege lijstjes. Het gaat er meer om wat je ermee doet. veel mensen volgen daarom een ​​cursus om te leren hoe ze die app het beste kunnen inrichten, of ze gebruiken een zelfhulpboek als Firmeza do Fazendo as coisas, com os métodos também de tweeminutenmethode: kost iets minder dan twee minuten, doe het dan meteen. Kost het meer tijd, dan plan je het in. Em elk geval é het genoeg zo’n app te download. Je moet een systeem ontwikkelen dat werkt voor jou.”

READ  Moto G60

Ferramentas digitais zijn volgens Vangel niet zaligmakend. Voor veel chaoten kan juist een papieren planner uitkomst bieden. „Je kunt op papier niet zo makkelijk een taak copiar e colar naar de volgende dag. Dan moet je hem opnieuw opschrijven. En je kunt niet tien take op een regel proppen. Ik zeg altijd: papier liegt niet. En veel mensen vinden het fijn een taak met een pen door te strepen. Isso deu uma dose extra de dopamina em seu corpo, meer dan digital afvinken.”

En zo tracht eenieder op eigen wijze orde in de chaos te scheppen, terwijl alweer een nieuwe trend op komst is: apps die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) e o planejamento ideal de je dagen maken, incluindo meditação.

Olhar: De toekomst é um neurodivergente mensen. ‘Stuur in godnaam een ​​paar dyslectici naar Schiphol’

Maar terwijl AI een productief en stressvrij bestaan ​​​​dichterbij lijkt te brengen, é o filosoof Marian Donner (48) bezorgd sobre ons krampachtige streven naar otimizando. “Ik heb nog nooit zo’n app gebruikt en ben het ook niet van plan”, zegt Donner, die in haar Zelfverwoestingsboek (2019) een kritisch licht werpt op de 21ste-eeuwse trends van zelfhulp en zelfverbetering. „Todos os aplicativos de organização doen mij denken aan wat filosoof Herbert Marcuse ‘technokapitalisme’ noemt: de techniek staat in dienst van het productiesysteem. Het kapitalisme jaagt ons op, we voelen een constante druk om nog productiever en efficiënter te worden dan we al zijn. Além disso, nós também instalamos todos os aplicativos para otimizar o uso. Zo gaan techniek en kapitalisme de mãos dadas.” Haar devies? „Onthaasten, zo relaxado nível de mogelijk.”

READ  O Google está trabalhando em uma nova versão de óculos de realidade aumentada

Voor Vangel é apenas um plano de manier om stressvrij door het leven te gaan. „Plannen heeft een slechte bijnaam. Zo van: iemand die plant, is niet flexibel. Maar mij helpt plannen juist om te improviseren. Want omdat ik overzicht heb, weet ik precies dat ik best een uurtje kan missen om spontaan te gaan lunchen.”

Maar plannen kost ook tijd, erkent Vangel. „Daarom moet je het niet te ingewikkeld made. Als chaoten en ADHD’ers eenmaal gaan plannen, zie ik vaak dat ze daar meteen in doorlaan. Alles in mapjes met verschillende kleuren en ga zo maar door. Mensen feito het snel te moeilijk. Meu conselho para o caos é: comece eenvoudig. Kies een methode die bij je passado. En stop te zeggen dat je chaotisch dobrado. Zolang je dat van jezelf blijft denken, blijf je chaotisch.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info