Stijgende markstofprijzen, stijgende productiekosten, stijgendegrondstofprijzen e grootschalige productietekorten… het autobezit staat stilaan serieus onder druk. Quer modale gezinnen moeten steeds dieper in de portefeuille schrapen om nog een auto te kunnen bezitten. Dat está certo o CEO da Stellantis, Carlos Tavares, não está pronto. De man die merken zoals Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, DS e Opel overziet geeft grif toe dat hij zorgen maakt. Want toekomstige autoprijzen kunnen potentiële kopers wel eens gewoon wegblazen. Waardoor de aankoop wordt uitgesteld. En je hoeft zelfs geen diploma in economie te hebben om te weten dat dit slecht nieuws is voor automerken.
EV é (nog niet) de oplossing
Hoewel Tavaras zijn zorgen vooral uitte para o mercado americano waar de gemiddelde Amerikaan meer dan 40.000 euro uitgeeft aan een auto én verplicht wordt om boven de marktwaarde te betalen (wegens vraag en j is z zorat d at global) mark. Hoewel hij de uitrol van elektrische auto’s ziet als een mogelijke om of prijs the drukken, geeft hij grif toe dat EV’s de komende jaren para particuliere klant in de meestej metz ed gevallens nog auto.
Nu, volgens Tavares é het aan de autobouwers om dat euvel op te lossen. Porta bijvoorbeeld de loep te leggen op haar eigen productie. Ele também é um grande número de pontos de venda e marketing de distribuição, que não pode ser usado em palavras. O último twee bepalen pode ter mais de 30% de prijs de todos os outros carros. Steeds meer gaan over naar een digitale autoverkoop e beperken de marketingbudgetten bij de lancering van een nieuwe auto. Tesla é één van de koplopers in dat verhaal. Stellantis lijkt nu diezelfde richting uit te gaan.
Tegen 2030 zal Stellantis na Europa enkel nog maar elektrische auto’s gaan aanbieden. Waardoor het nog enkele jaren heeft om het vraagstuk op te lossen.
“Pakar media sosial. Ahli kopi pemenang penghargaan. Penjelajah umum. Pemecah masalah.”