OPAS: “Ondanks inspanningen en royale doadoressteun blijven veel kwetsbare bevolkingen onbeschermd”

Hoewel 63 procent van de mensen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied nu tegen COVID-19 is ingeënt, blijft dekking ongelijk, met veertien landen en Gebieden waar 70 procent van de bevolking van is ingeënt en eenzelfde procent de waar geen 40 bevolking is ingeënt, zei de directeur van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, Carissa Etienne, vandaag tijdens een persconferentie.

Met zeven miljoen nieuwe infecties en meer dan 34.000 sterfgevallen die sinds vorige week in de regio zijn gemeld, wees de OPAS-directeur op ‘zorgwekkende lacunes’ in de vaccinatie van risicogroepen – landadenij ijn gerengel ep melen ep die minder risico loopen op ernstige ziekte

Étienne zei dat de volledige omvang van de ongelijkheid onbekend blijft, omdat gedetailleerde gegevens beperkt zijn, zodat het van vitaal belang is dat “landen gegevens verzamelen en rapporterigeftie lac ep de ep eden”.

“Deze gegevens zijn van cruciaal belang para o opzetten van gerichte vaccinatiecampagnes, het maximalizer van het effect van vaccindoses and het redden van levens,” zei ze. Met het oog op de komende COVID-vaccinatiecampagnes kondigde de directeur aan dat de vaccinvoorraden naar verwachting in 2022 zullen toenemen.

Etienne bedankte de doador die onze regio al hadden geholpen doses te verkrijgen toen de voorraad beperkt was en zei dat verdere doates van de Verenigde Staten, Spanje, Canada, Duitsland, Frankrijk en andere landen in total bemiljoens 26. Het Revolving Fund da OPAS, dat tot dusver bijna 100 miljoen doses heft aangekocht, ligt ook op schema om dit jaar names de regio nog eens 200 miljoen doses aan te kopen.

Nu deze doses chegaram, Drong Etienne er bij de landen op aan de noodzakelijke voorbereidingen te treffen para o faturamento de vacinas, waaronder investeringen in vaccinatieprogramma’s, het verzamelen em relatores de gedevengeepaticin priorer heterico

READ  Rotterdams bedrijf verkoopt vitamina-infusen, inspectie en experts zijn kritisch

“Landen moeten hun inspanningen in de eerste plaats richten op de bescherming van gezondheidswerkers, personen met verminderde immuniteit en outeren”, aldus de directeur. Zij studurde ook een speciale boodschap aan de miljoenen volwassenen in het Caribisch gebied die hun vacinas nog niet hebben ontvangen.

“Ik ben arts, echtgenote, moeder en grootmoeder. Ik kon niet wachten om mijn vaccinatie te krijgen, ik was zo bezorgd for het welzijn van mezelf en mijn 95-jarige moeder”, zei Etienne. “Wacht alstublieft niet langer, laat u vandaag nog vacinaren”, drong ze aan. “Vacinas COVID-19 zijn veilig en effectief en ze zijn de beste manier om onszelf, onze family en onze gemeenschappen te beschermen tegen dit virus.”

Wat de COVID-19-situatie in de regio betreft, meldde de directeur dat de stijging van het antal besmettingen lijkt af te nemen op plaatsen die het zwaarst zijn getroffen door de omicronvariant. De meeste nieuwe gevallen werden gemeld em Noord-Amerika, maar em Midden-en Zuid-Amerika blijven de aantallen stijgen e het aantal sterfgevallen está em alle subregio’s met bijna een derde toegenomen.

No Caribisch é encontrado o ano de esterfgevallen em Cuba, Bahama, Antígua e Barbuda, mais e mais e mais eilanden, waaronder Martinique en Guadalupe, verspreidt het virus zich snel onder jongede en ongevacen. “Deze tendências tonen aan dat we elk onderdeel van onze COVID-respons moeten blijven ondersteunen”, aldus Etienne. “Vacinas, testes em voortdurende volksgezondheidsmaatregelen zoals het dragen van maskers en sociale afstand blijven van cruciaal belang.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info