OPAS bereid met workshop landen in regio voor op toekomstige pandemieën – Dagblad Suriname

Om de landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied te helpen bij de ontwikkeling of actualisering van hun operationele plannen om voorbereid toekomstige pandemieën aan te gaan regional, houdt de Pan-Amerikaanse Gezondheidsenogentesatie, week of Airinis over paraatheid en reactie op gebeurtenissen met een pandemisch en epidemisch potentieel. Deze workshop zal voortbouwen op de lessen die uit Covid-19 zijn getrokken.

“Terwijl we vandaag bijeenkomen, hebben we nog steeds te maken met de huidige Covid-19-pandemie en worden we tegelijkertijd geconfronteerd met een uitbraak van monkeypox in verschillende landen”m zei OPAS-directrice Carissa F. “Covid-19 foi een formidbele uitdaging” e “herinnert ons op grimmige wijze aan de veranwoordelijkheid die wij allen hebben om te investeren in preventie, paraatheid en reactie op besmettelijke ziekteverwekkers”.

Dr. Etienne benadrukte dat er op afgelopen woensdag in Amerika 170 miljoen gevallen en bijna 3 miljoen sterfgevallen als gevolg van Covid-19 waren. Zij merkte op dat outro respiratoire pathogenen opnieuw de kop opsteken en dat de seizoensgriep elk jaar tussen 290.000 e 650.000 sterfgevallen veroorzaakt na região. “Nós mogen nooit vergeten dat het niet de vraag is of er een pandemie zal uitbreken als gevolg van een nieuw influenzavirus, maar wanneer dat zal gebeuren”, waarschuwde zij.

“Ons vermogen om te reageren op noodsituaties op gezondheidsgebied hangt af van wat we hebben gedaan voordat ze zich voordoen en van wat we hebben geleerd tijdens eerdere noodsituaties eerdere noodsituaties workshop zeals direct dejan de HO word t HO” deelgenomen door technische deskundgebigen epidemiologie, laboratorium, immunisatie en risicocommunicatie van de ministeries van Volksgezondheid van Argentinië, Bolivia, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala Hoatemala, Haiti, name.

READ  Gemanipuleerde mug binnenkort em VS met miljoenen de lucht em

Een draaiboek voor epidemieën en pandemieën é een van de kernvermogens die vereist door of Internationale Gezondheidsregeling (IHR), e também juridisch bindend international verdrag dat door de lidstaten van de Wereldgezondheidsheidsregeling (IHR), e também juridisch bindend internacional verdrag dat porta de lidstaten van de Wereldge zen deenjondheidsorganisat bed bevolkingen over de hele wereld kunnen treffen, te voorkomen en daarop te reageren.

“Goed functionerende gezondheidsstelsels vormen het fundament van de veiligheid van de gezondheidszorg”, aldus dr. Etienne, en het is van essentieel belang dat “de toeleveringsketens van vaccins, geneesmiddelen, laboratoriumreagentia, persoonlijke beschermingsmiddelen en outro strategische goederen voor de volksgezondheid worden veiliggesteld” voordat de volgende noodsituatie zich voordoet, en “de veersterkracht van de mangechtselsels worden veersterkracht van de mangechtstelsels planejamento”.

A diretoria da OPAS herinnerde eraan, dat twee center in Argentina en Brazilië door of WHO zijn aangewezen voor de toekomstige ontwikkeling en productie van vacinas met gebruikmaking van mRNA-technologie, iets wat naar verijtegegigez de verb en zal bijdragen tot zelfvoorziening op gezondheidsgebiening. “Dit alles is voor ons van essentieel belang om voorbereid te zijn op noodsituaties die onze regio bedreigen”, benadrukte zij.

A ministra van Volksgezondheid van Argentinië, Carla Vizzotti, foi van mening dat de Covid-19 pandemie heeft aangetoond dat gezondheid “voor iedereen een prioriteit moet zijn” omdat “zonder gezondheid niet eer kan, word ge gestudeerd”. Na te hebben aangegeven dat de regering haar reactie op de pandemie moest herformuleren, zei Vizzotti dat de regio de problemen rond de toegang tot medische voorzieningen moet aanpakken – iets wat men heeft geleerd tijdens de problemen – en moken den “Covid-19” nós vacinas kunnen produtor en de toegang daartoe kunnen uitbreiden”.

READ  Jongens gediscrimineerd bij terugbetaling HPV-vacinatie

Reflecterend op de reactie van de landen op de noodsituatie, verklaarde Vizzotti dat “we in staat zijn geweest om in zeer korte tijd veel dingen te doen. Nós moeten terugblikken om te zien wat we hebben geleerd, maar ook vooruitkijken om verbeteringen aan te brengen en maatregelen te nemen die ons beter zullen positioneren voor de volgende pandemie”.

“De Covid-19 pandemie is nog niet voorbij,” zei de OPAS-vertegenwoordigster in Argentinië, Eva Jané Llopis, en voegde eraan toe dat sinds de afkondiging van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid van internacional 2020, “de reactie mais worden aangepast, om financiering te zoeken en outro setor erbij te betrekken” vanwege de grote omvang en duur ervan. “Nadenken over wat we hebben gedaan, het naar het niveau van strategieën tillen en nadenken over andere epidemiologische uitdagingen is van cruciaal belang om vooruit te blijven gaan”, zei ze.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info