Oorlog verwoest Oekraïense graanteelt: “Ze steken velden in brand en schieten op boeren” | Buytenland

Ze besturen tratores e tanques geen. Toch worden Oekraïense boeren bij de oogst van dit jaar geconfronteerd met dezelfde gevaren als soldaten. Overal em Oekraïne hebben Russische artillerie en mijnen tractorbestuurders gedood. Duizenden hectaren rijpe tarwe zijn verbrand door aanvallen en de velden zijn bezaaid met kraters die door granaten zijn achtergelaten.

Serhiy Sokol, een tarwe-, gerst- en zonnebloemboer in het zuiden van Oekraïne, zegt dat hij en zijn boernknechten tientallen alumínio buizen van Russische raketten uit de zwarte aardejukt wer den. Vorige maand reed de maaidorser van een buurman over een mijn, waarbijeen van de dikke banden werd weggeblazen, maar de bestuurder gespaard bleef.

“Er lag veel clustermunitie in de velden”, diz Sokol ao ‘The New York Times’. “Nós hebben het er gewoon op gewaagd, en godzijdank is er niemand gewond geraakt.” Een Russische granaat raakte bem de silo de Sokol waardoor een tiental ton graan verbrandde.

“Graan gestolen”

De doorbraak waardoor schepen met graan deze week uit de zuidelijke haves van Oekraïne konden vertrekken, lost misschien een diplomatiek problem op, maar liet een pragmatischer problem over voor de Oekraïense boerengemeensenschap verb: in gewas en gewas en gewas. De gewassen moeten geoogst worden terwijl er krachtige wapens en bommen regenen over een van de rijkste landbouwgebieden ter wereld.

Oekraïense boer haalt raketten van zijn veld. © AP

Oekraïne é een van de grootste graaexporterende naties ter wereld, em zijn winstgevende landbouwindustrie é een hoeksteen van de economie van het land, foi para ongeveer 11 procent de het bruto binnenlands product em ongeveen. O landbouw é zelfs nog belangrijker para exportinkomsten: vorig jaar foi deze setor foi para 41% de todas as exportações Oekraïense. Maar de Russen hebben de exportmogelijkheden van Oekraïne gedwarsboomd door de scheepvaartroutes in de Zwarte Zee te blokkeren en door graan te stelen in bezet gebied, aldus Oekraïne.

Moeilijke uitvoer

De hoop voor de Oekraïense landbouw steeg deze semana toen het eerste graanschip, com 26.000 ton mais aan boord, de porto de Odesa verliet. Dit kon gebeuren door of overeenkomst tussen Rusland en Oekraïne die de honger in de ontwikkelingslanden moet stillen.

Door een gebied vol zeemijnen en Russische oorlogsschepen die greenr op zee lagen, bereikte het schip woensdag de Turkse wateren, waar het werd geïnspecteerd en toestemming kreeg om door te varen naar Libanon. Er zullen meer schepen volgen. Er wordt verwacht dat de overeenkomst de uitvoer van ongeveer vijf miljoen ton graan per maand mogelijk zal maken, waardoor de achterstand van ongeveer twintig miljoen ton graan van vorig jaar in silo’s new zal zal di word kom oom v.

Pode ser plantado em oogsten zijn zulke zware ondernemingen geworden dat Oekraïne dit jaar en toekomst onvermijdelijk minder zal kunnenen exportador, gezien de belemmeringen voor de landbouw. O ministério norte-americano de Landbouw foi bijvoorbeeld de tarwe-export de Oekraïne, o valor de 5,1 miljard dollar waard era, de oogst van dit jaar met de helft zal afnemen.

Brandstichting

Boeren en Oekraïense soldaten zeggen dat het Russische leger opzettelijk op rijpe tarwe en gerst vuurt om brand te stichten, também een ​​vorm van economische sabotage. Er é ook sprake van willekeurige vernietiging, omdat Russisch vuur gericht op militaire doelen ook velden na marca kan steken.

Oekraïense boer staat em krater die em zijn veld é geslagen door een raket.

Oekraïense boer staat em krater die em zijn veld é geslagen door een raket. © AP

“Ze zien de maaidorsers en schieten erop”, zegt Yevhen Sytnychenko, hoofd van de militaire administratie no distrito de Kryvyi Rih tijdens uma entrevista com o ‘The New York Times’. “Ze doen het zodat we geen graan hebben, zodat we niet kunnen eten en niet kunnen exporteren.”

“Ze schieten op lokale mensen die het graan verzamelen”, zegt Sargento Serhiy Tarasenko. “Dit zijn mensen die hun geld geïnvesteerd hebben en nu moeten oogsten. Maar ze moeten dit doen onder vuur, onder vuur!”

Sovjet-Unie

Voor de Oekraïners zijn de brandende velden een sentimenteel beladen ontwikkeling, zelfs in een oorlog met veel andere wandaden. “Het herinnert aan of opeising van graan door of Sovjet-Unie in Jaren 30, die een hongersnood veroorzaakte die volgens historici aan minstens drie miljoen Oekraïners het leven kostte”, zegt Sytnychenko. Deze tragedie staat bekend als de Holodomor. “Vroeger namen ze het graan in beslag, nu verbranden ze het”, besluit hij.

READ  O menino que sobreviveu ao drama do teleférico na Itália

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info