Oorlog in Oekraïne: Zelensky wil dat Macron en Biden naar Oekraïne komen – Wereld

O risco nuclear das situações no kerncentrale Tsjernobyl e no kerncentrale van Zaporizja é ‘niet onbestaand, maar klein’. Em het ‘onwaarschijnlijke geval’ dat er em Tsjernobyl de Zaporizja een nucleair ongeval gebeurt, loopt België bovendien geen onmiddellijk gevaar. Dat zegt Geert Biermans, especialista em Federaal Agentschap para Nucleaire Controle (FANC), woensdag.

Het International Atoomagentschap luidde in de nacht van dinsdag woensdag de alarmbel over de kerncentrale in Tsjernobyl. Sinds de Russische inval em Oekraïne zou de kerncentrale meer e meer afgesloten raken van de buitenwereld. Bovendien zouden de ongeveer 210 technische en veiligheidswerknemers al twee weken onafgebroken aan het work zijn. Woensdag meldde de Oekraïense netbeheerder bovendien een stroomanderbreking, maar dat zou volgens het IAEA ‘geen groot veiligheidsrisico’ opgeleverd hebben.

Lag de kerncentrale em Tsjernobyl ainda não? Niet helemaal, legt Biermans uit. Nadat de vierde kernreactor van de kerncentrale em 1986 foi ontploft, kwamen over die reator een betonnen sarcofaag een metalen sarcofaag te liggen. Onder die lagen zit gesmolten brandsof in the overblijfselen van de reator. Op de Tsjernobyl-site bevinden zich verder een opslag van radioactief material e drie outros reactores. O último reator foi iniciado em 2001. Rond de site, em uma van straal de 30 quilômetros, aceso de exclusiezone die volledig ontruimd werd.

Hoewel de kerncentrale van Tsjernobyl niet meer actief is, zijn er nog steeds mensen aan het work: zij verifiëren metingen, waken over de uitige opslag van het radioactief material en voeren de nodige onderhoudswerken. ‘Die mensen moeten afgelost worden, dat is de bezorgdheid van het International Atoomagentschap’, legt Biermans uit. ‘Als die mensen moe worden en fouten maken, dan vormt dat in eerste instantie een probleem voor de veiligheid op de site en voor de werknemers daar.’

READ  O que dentes de dragão significam na estrada na Espanha

De armazenamento de waar de Oekraïense netbeheerder sobre berichtte, kan ertoe leiden dat bepaalde metingen uitvallen en dat de aanwezige werknemers niet over de juiste informatie beschikken. ‘Bij dit soort installaties zijn altijd actieve en passieve back-upsystemen aanwezig, die kunnen overnemen. Maar we hebben momenteel geen volledige informatie over water precies op de site gebeurt.’

De Oekraïense stad Zaporizja, em het zuidoosten van het land, telt op haar beurt wel een actieve kerncentrale met zes reactoren. ‘Twee reactoren werken, vier reactoren zijn in afkoeling of zijn uitgeschakeld. Maar er é uma marca de ação, gekoeld moet worden om problemen te vermijden’, zegt Biermans.

Het International Atoomagentschap onderscheidt zeven pijlers van nucleaire veiligheid, onde mais de integridade física de kerncentrale, funções de veiligheidssystemen e monitoramento reguladoressystemen, veilige en vrije werkomstandigheden para os werknemers em comunicação de rou nemers, safe En daar ajoelhou-se het schoentje. Omwille van de afbrokkelende veiligheid, is het risico ‘niet onbestaand, maar klein’, stelt Biermans.

Em het ‘onwaarschijnlijke geval’ dat er em Tsjernobyl de Zaporizja een nucleair ongeval gebeurt, baseert België zijn antwoord op internationale richtlijnen, vervolgt Biermans. ‘Er wordt een perímetro ingerido vanop een bepaalde site. Binnen een straal van 20 a 30 km de distância, zoals schuilen e evacueren, genoma. Daar zijn de gevolgen van de vrijgekomen radioactiviteit immers het grootst. Binnen een straal van 100 km é het gebruik van jodiumpillen aangewezen.’

De risicobeheersing zal dus op het Oekraïense grondgebied of dat van zijn buurlanden plaatsvinden. «Voor België is er geen onmiddellijk risico: schuilen, evacueren en jodiumpillen zijn niet aan de orde», besluit Biermans. Bovendien beschikt België over het Telerad-netwerk, stipt hij aan. Dat telemetingnetwerk atende a 254 estações de Belgische grondgebied de radioactiviteit in de lucht, het water en de aerosolen. Abra verhoging volgen e fundir e analisar. Veja outros países europeus beschikken sobre een vergelijkbaar netwerk. (Belga)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info