Oorlog in Oekraïne dreigt van brood een luxeproduct te feito em Midden-Oosten

Em Midden-Oosten e Noord-Afrika zouden de voedselprijzen porta de oorlog em Oekraïne miljoenen mensen meer tot ‘voedselarmoede’ kunnen drijven. (Op de foto: een bakkerij in de buurt van Al Kut, Iraque)

Het conflito tussen Oekraïne en Rusland heeft de graanprijzen naar de hoogste piek in 13 jaar gejaagd. Dat zorgt para onrust em Midden-Oosten, waar heel wat landen afhankelijk zijn van import para hun basisvoedsel. Oekraïne en Rusland zijn mesmo normal gezien vai para meer dan een kwart van de globale export.

Oekraïne mag dan duizenden quilômetros verderop liggen, maar de 32-jarige Ilham vreest dat haar gezin de gevolgen van het conflito op hun eettafel zal voelen.

‘Ele é nual te duur voor ons, dus ik kan me niet voorstellen wat er zal gebeuren als de prijzen nog verder stijgen’, vertelt llham die vraagt ​​​​om niet bij haar volledige naam genoemd te worden.

Elders in de voedselarme regio hebben winkeliers no Líbano onmiddellijk brood ingeslagen bij het começar van de Russische invasie. Bakkers in Egypte geven aan dat ze de hogere meelkosten nu al voelen.

Em Midden-Oosten en Noord-Afrika zouden de gevolgen van de voedselprijzen door of oorlog in Oekraïne miljoenen mensen meer tot ‘voedselarmoede’ kunnen drijven, zegt Abeer Etefa, de regionalema van word Werdvorel FP

Kwetsbaar gebied

A porta de entrada local da produção em grande armamento é a região que pode ser acessada com força de acordo com a base, com todos os recursos disponíveis. Woede over de stijgende voedselkosten wakkerden mee de protesten aan van de ‘Arabische Lente’ em 2011.

READ  Jornalista russo e Nobelprijswinnaar Dmitri Moeratov véu dourado medalha para Oekraïense vluchtelingen | Buytenland

Jemen, dat bijna volledig afhankelijk é de invoer de voedsel, koopt minstens 27 procent de zijn tarwe aan em Oekraïne en 8 procent na Rússia.

Zeven jaar van conflicten hebben de economie van Jemen receberde werkelegenheid aangetast en de voedselprijzen meer e verdubbeld – volgens het International Rescue Committee wordt meer e helft van de 30 miljoen inwoners van het land geconfronteerd met honger.

Egypte, een van ‘s werelds grootste tarwe-importeurs, haalt 90 procent van zijn tarwe uit Oekraïne en Rusland.

E você já está mais perto do WFP de noodhulp aach miljoen Jemenieten inkrimpen wegens te weinig budget, met het risico open een ‘dreigende hongercatastrofe’ als gevolg.

Het vooruitzicht van een greenre stijging van de internationale tarweprijzen betekent de Jemenieten kwetsbaarder e ooit zullen zijn, denkt Afrah Al-Zouba, die aan het hoofd staat van een die Jemenitische overheid de verb werketorganisat.

‘Natuurlijk brengt dit mensen in gevaar’, zegt ze. ‘Ele é nooit een problem geweest van voedselbeschikbaarheid. Ele é um problema de betaalbaarheid.

Geração subsidiada

Egypte, een van ‘s werelds grootste tarwe-importeurs, haalt 90 procent van zijn tarwe uit Oekraïne en Rusland. Overheidsfunctionarissen houden de oorlog nauwlettend in de gaten, met het oog op de lokale voedselprijzen.

Volgens de Wereldbank leefde al een derde van de honderd miljoen inwoners van Egypte onder de armoedegrens, nog voordat de covid-19-pandemie toesloeg. De staat stelt dan ook tradicionaleel maximumprijzen in op het brood om het betaalbaar te houden.

Mais tarde, o prêmio internacional foi lançado em 2008 em 2008, o primeiro-ministro egípcio Moustafa Madbouly em 16 de fevereiro de 16 de fevereiro de 16 de fevereiro de 2008.

READ  Marca autoschip woedt al zes dagen: Batteryijen van elektrische wagens blijven branden

‘Ik bevestig dat (de stijging) zal worden toegepast, maar op een manier waardoor we ervoor zorgen dat de meest behoeftige mensen niet worden geschaad’, vertelde Madbouly op een persconferentie, zonder.

Egyptische bakers voelden al de angel van duurdere meel- en bakolivoorraden. Rusland e Oekraïne zijn ook belangrijke leveranciers van zonnebloemolie.

Hussein Bagoury (33), eigenaar van een bakkerij no oosten van de hoofdstad Caïro, zegt dat zijn bedrijf schade ondervindt van de stijging van 50 procent van de meelprijzen en een kleinere piek in prijzen van bakolie.

‘Hierdoor verliezen we veel geld omdat onze kosten zijn gestegen’, zegt hij.

Moeilijkheden in het verschiet

Het vooruitzicht van een greenre stijging van de voedselprijzen jaagt de libanese consumer de stuipen op het lijf. Een crise econômica do diepe en een scherpe devaluatie van de munt die al sinds 2019 aan de gang is, hebben veel basedgoederen al onbetaalbaar gemaakt para miljoenen Libanezen. Sommigen probeerden in het fim de semana voorraden in te slaan in de verwachting dat de prijzen de komende dagen zouden stijgen.

‘Ik ging naar verschillende bakkerijen en het is bijna onmogelijk om meer dan éen portie platbrood te krijgen’, zegt Fady Moussa, een inwoner van de hoofdstad Beiroet die zondaggen brood probeerde te bemach ‘Het voelt aan alsoof Líbano in oorlog is’, zegt hij.

Voor sommige Libanezen é ninhada al een luxegoed geworden

Ministro van Economische Zaken, Amin Salam, zei op een persconferentie em 25 de fevereiro dat het land alternatieve bevoorradingsopties zou onderzoeken als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne, dat goed is voor procent vanweveer de Liport- 60 Hij zei dat zijn land slechts genoeg voorraden had om een ​​maand mee door te komen.

READ  Montie bidt duurzame en kleurrijke kinderkledij em Poperinge

Lee ok

Julien Harneis (CC BY-SA 2.0)

Een verwoestende explodir em agosto de 2020 em paraíso de Beiroet vernietigde namelijk ook een anangrenzend graansilocomplex – de grootste opslagruimte van het land voor tarwe en outro granen.

Hoewel de invoer van tarwe wordt gesubsidieerd en de overheid de broodprijzen kunstmatig verlaagt, is brood para sommige Libanezen al een luxegoed geworden. Bakkerijen stellen rantsoenen vasto para het aantal broden dat een klant kan kopen, en stellen in sommige gevallen een apart ‘zwarte markt-tarief’ em voor extra broden.

‘We zullen helemaal geen tarwe hebben, ofwel tarwe waarvan de prijzen onbetaalbaar zijn’, zegt Ghassan Abou Habib, eigenaar van een van de belangrijkste bakkerijketens van het land, Wooden Bakery. ‘Em elk geval wordt het een moeilijke strijd.’

Dit artikel werd erder gepubliceerd bij IPS-partner Fundação Thomson Reuters

Rechtzetting: de naam van de functie van Afrah al-Zouba werd gecorrigeerd em 07/03/2022.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info