ook outro ex-VTM-gezichten getuigen over ongepast gedrag

Marlène de Wouters mudou de porta VTM e MeToo-verhaal. Ook andere vrouwelijke schermgezichten spreken over grensoverschrijdend gedrag em hun tijd bij de commerciële omroep. ”Je bent te dik’, zei hij. — Doe er iets aan.

Yannick Verberckmoes

Een leidinggevende no bedrijf wachtte haar op na het werk, vroeg haar mee uit eten no fim de semana em viel geregeld binnen in haar loge. No programa het Viva la feta legt De Wouters nu uit dat er volgens haar een MeToo-verhaal aan de base lag van haar exit.

“Van in het begin tinha ik door dat die avances ongepast waren”, zegt De Wouters. “Maar wat ik in het begin niet doorhad, was hoe er zich geleidelijk een soort onzichtbaar enginee van machtsmisbruik ontwikkelde. Hoe die man gaandeweg stokken in de wielen begon te steken, omdat ik hem afwees.”

Omdat ze niet ing op zijn avances, begon hij haar te saboteren. Door zijn bemoeienis kreeg ze volgens haar op het laatste nippertje geen groen licht voor een programma. Contrato de exclusividade de Toen haar em 2002 afliep, foi haar tijd bij de commerciële omroep voorbij.

De Wouters não é de enige die met een slecht gevoel op haar tijd bij VTM terugkijkt. Ook Hanne Troonbeeckx vertelt para a primeira geração De Morgen hoe zij in haar tijd bij de commerciële omroep grensoverschrijdend gedrag ervoer.

Troonbeeckx foi bediende por ele bouwbedrijf van haar vader, tot ze als 22 jarige omroepster em 2001 por VTM aan de slag ging. Ze é conhecido “veel toeters en bellen” binnengehaald, vertelt ze. Maar na een tijdje sloeg de sfeer helemaal om en kon ze blijkbaar niets meer goed doen.

READ  Tafelgaste van 'Vandaag Inside' krijgt “stevige doodsbedreigingen” no talkshow stopzetten

“Vijf minuten voor ik op antenne ging, moest ik plots op gesprek komen”, zegt Troonbeeckx. “Ik kwam bijeen van de grote bazen van de zender. Hij zei dat ik er niet uitzag. ‘Je bent te dik’, zei hij. — Doe er iets aan. Enkele genblikken depois zat ik al voor de camera’s. Ik era toen erg jong en heel onzeker. Als je dan zo afgemaakt wordt, komt het hard binnen.”

De omroep gebood haar ook om presenterlessen te nemen bijeen coach. Eerst ging ze in de leer bij de bekende omroepster Jessie De Caluwé. Maar dan moest ze van de zender een andere – erg dure – treinador onder de arm nemen. Toen die bevestigde dat ze alles goed deed, was de zender nog steeds niet overtuigd van haar kunnen.

De omroepster besloot zelf om te vertrekken en maakte ook een overstap naar VT4, waar ze onder meer O bloco apresentador. “Maar die ervaring heeft me erg gekwetst”, zegt Troonbeeckx. “Toen ik nog voor televisie werkte, kon ik er ook niet over spreken, omdat het zo’n kleine wereld is. Ik wist niet of ik dan nog aan de bak zou komen.” Een MeToo-verhaal zoals dat van De Wouters é isso. Maar de periode heeft bij Troonbeeckx wel een zure nasmaak nagelaten.

Estúdio Tara

Overigens é o mesmo que nunca antes de começar a falar sobre o começo da VTM. De zender zag het levenslicht em 1989 e stijds bekend om zijn feestjes, waar de champagne rijkelijk vloeide. Maar ook também een ​​plek waar een ongepast aanbod vlotjes door de vingers werd gezien. O período de alavanca de inspiração para a série Estúdio Tara, waarin één personagem een ​​machtsbeluste pervertido é. En volgens getuigen era dat niet zomaar fictie.

Em een ​​entrevista conheci Zumbir escritura Bé De Meyer er twee jaar geleden nog een boekje over open. Zij foi destijds een model, morreu em 1992 aan boord is gehaald om bij het Rad van Fortuin de letterbordjes om te draaien. Ook zij kreeg última ongewenste avances tijdens het work. Toen een produtor haar mee uit eten vroeg, voelde ze aan dat hij meer wilde. De Meyer foi niet geïntereseerd in de man, maar besloot om toch mee te gaan. Ze wilde naar eigen zeggen eens horen wat hij haar te vertellen had.

Marlène de Wouters, toen ze nog een protagonista da VTM foi.Beeld DPG Media

“Tijdens het hoofdgerecht haalde hij op totaal onsubtiele manier aan dat hij achter de hoek een studio had waar hij bleef slapen als het hem uitkwam”, aldus De Meyer. “Ik zei: ‘Amai, leuk, zeg!’ Maar in mijn hoofd knetterde het: ‘Jij onnozele aap. Je se inclinou. Ik heb je vrouw vorige week nog op een festje gezien.”

De Meyer omschreef o periode greenr nog als een “losse tijd”, zowel voor mannen als voor vrouwen. “Voor sommigen leek buitenechtelijk plezier of seks een manier om hogerop te klimmen of zelfs een vorm van vrijetijdsbesteding. Van betrapt worden in het kledinghokje tot staan ​​​​kussen in de ondergrondse garage: het gebeurde voortdurend.”

Programas de realidade

Volgens schermgezichten van die periode, die De Morgen contacteerde, koelde alles nadien wel af. Meerdere vrouwelijke presentatrices benadrukken dat ze zich niet in die verhalen herkennen en dat ze bij de commerciële omroep een fijne tijd hebben gehad.

Em een ​​reactie zegt VTM opnieuw dat de omroep geen concreto informatie heeft over water zich twintig jaar geleden afspeelde. “Nós kunnen geen uitspraken doen over het verleden”, klinkt het. “Grensoverschrijdend gedrag wordt bij DPG Media, het moederbedrijf boven VTM, op ​​​​geen enkele manier getolereerd. Nós não er vandaag alles aan om dergelijk gedrag te voorkomen en al onze medewerkers een veilige werkomgeving te bieden.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info