Ook in ons land mysteriauze hepatite aguda bij kinderen opgedoken: dit weten we al

Beluister het gesprek conheceu Ruth Debruyne (UZ Gent) em ‘De Ochtend’ via Radio 1 Select

Você pode fazer isso e pode ser feito em outros países, devido à hepatite aguda, que pode ser curada, mas também pode ser feita no Reino Unido. Op 5 de abril bracht het Britse gezondheidsagentschap Public Health England de Wereldgezondheidsorganisatie (OMS) op de hoogte, en die gezondheidsdiensten op om alert zijn en mogelijke gevallen te melden.

Op 15 abril kwam de WHO met de eerste cijfers, gisteren was er een nieuwe update, op basis van de beschikbare gegevens op 21 abril. Er zijn tot nu toe 169 gevallen in 12 landen bekend, het merendeel (114) in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er ook meldingen uit Spanje (13), Israel (12), de Verenigde Staten (9), Dinamarca (6), Irlanda (<5), Holanda (4), Itália (4), Noruega (2), França (2), Roemenië (1) en België (1).

Ook in ons land é dus een fusão gemaakt. Het gaat om een ​​kind van 10 jaar, veel details worden niet vrijgegeven. “Aan gezondheidsdiensten is gevraagd om alle mogelijke gevallen sinds het begin van dit jaar te relatoren”, zegt professor Ruth Debruyne, maag-darm-leverarts para kinderen aan het UZ Gent. “Op based van de gegevens die we nu hebben, kunnen we zeggen dat er één geval in ons land is. Het voldeed aan de gevalsdefinitie die de WHO voor deze aandoening heeft opgesteld”. A ação de ziekte zich começa com o jaar voor, o tipo de ação que o intussen goed.

“Lijkt zich spontaan te herstellen”

A OMS identificou também a hepatite aguda com sterk verhoogde levewaarden, dikwijls gepaard gaand com geelzucht, en soms voorafgegaan door maagen darmklachten. “Het gaat om levelwaarden die meer dan 10 keer de bovenwaarde hadden dan normalal”, zegt Debruyne. De patiënten zijn tussen 0 en 16 jaar, “de meerderheid tussen 2 en 5 jaar”. Veel kinderen moesten in het ziekenhuis opgenomen worden omdat de klachten ernstig waren. Enkelen moesten een leveltransplantatie ondergaan. De WHO meldde gisteren ook dat één kind overleden is.

READ  Delta Alternative to Coronavirus: Contagious Fun Spoiler

Opvallend é dat bij er bij de patiënten geen spoor van het A-, B-, C-, D- of E-virus gevonden wordt. Com outras madeiras, de oorzaak é voorlopig nog onbekend. De juiste behandeling bepalen é daardoor niet eenduidig. “Wat er nu in eerste instantie gebeurt, is ondersteunende therapie aanbieden”, zegt Debruyne.

Coronavírus, adenovírus? “Oorzaak wordt nog onderzocht”

Er zijn momenteel geen redenen om bijzondere maatregelen te nemen, benadrukt Debruyne. “Het is belangrijk om de gewone gangbare adviezen te volgen. Neem contact op met een arts bij koorts die lang blijft aanhouden en niet onder control raakt, als je kind suf of lusteloos is, als het blijfts braken di are ree hebben” uitdrogingsverschijnselen zijn. .. En in dit specifieke geval: als je een gele verkleuring op de huid of in het oogwit opmerkt.”

De oorzaak é momenteel nog niet bekend, maar sommigen vermoeden een mogelijk verband met het coronavirus. “Momenteel zijn daar geen harde bewijzen voor. Er wordt wel onderzoek naar gedaan. Bijeen aantal kinderen is COVID-19 vastgesteld tijdens of voor de hepatite, maar dat wil nog niet zeggen dat er zeggen dat verb zejn wel he wel he n id effectief” .” dat er geen verband conheceu het coronavaccin is.”

Momenteel wordt gedacht aan een verband met adenovirussen, dat zijn virussen die luchtweginfecties veroorzaken. Daarvan bestaan ​​meerdere soorten, sommige daarvan leiden ook tot maag-en darmontstekingen. Bij veel zieke kinderen é muito melhor com uma vasta gama de adenovírus. “Maar dat wordt nog verder onderzocht. Nós kunnen dat op dit moment nog niet als oorzakelijke factor bewijzen”, beklemtoont Debruyne.

READ  Alergia: a reação após o primeiro derrame do vírus corona geralmente não é alérgica

“Elk mogelijk geval goed documenteren en relatoren”

Viroloog Steven Van Gucht, van het gezondheidsinstituut Sciensano, gaf gisteren aan dat hij de komende dagen en weken nog meer gevallen in ons land verwacht, omdat er nu een verhoogde alertheid is. “Nós moeten nu heel waakzaam zijn en elk mogelijk geval goed documenteren en rapporteren. Ele é o melhor mogelijk dat nós op base daarvan meer gevallen zullen zien”, bevestigt Debruyne.

Beluister het gesprek conheceu Ruth Debruyne (UZ Gent) em ‘De Ochtend’ via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be em ‘De Ochtend’

Lee ok

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info