Oók fitboys en -girls kunnen goed ziek worden van corona

A melhor maneira de encontrar o coronavírus é a mistura de helft van de mensen nog een of meerdere langdurige klachten, berichtte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deze week. Je kunt denken aan klachten als vermoeidheid (31%), cortademigheid (16%), reukverlies (12%), concentratieproblemen (15%), en problemen in een drukke omgeving (13%).

Terug te zien in de spieren

Volgens Wüst gaat het in deze cijfers ook om mensen die door corona in het ziekenhuis zijn beland. Die coronapatiënten zien volgens hem sowieso een lang hersteltraject tegemoet, omdat van ziekenhuisopnames bekend é dat een aanslag é op het lichaam.

A definição de longo tempo covid zoals Wüst die hanteert, gaat het niet om mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. De onderzoeker ziet tijdens zijn studie allerlei soorten mensen – fit of niet, jong en oud – die na een coronainfectie te maken kregen met extreme vermoeidheid. Hoewel het onderzoek van Wüst nog loopt, kan hij wel al zeggen dat long covid terug te zien is in de spieren.

En dat is een belangrijk gegeven, vertelt Wüst. Bij andere chronische ziekten é bewegen goed, maar long covid é daarop een uitzondering. Een behandeltraject bij de fysio é voor longcovidpatiënten dus juist een slecht idee, zegt de wetenschapper. Maar let wel, de patiënt die klachten heeft na ziekenhuisopname heeft juist wel baat bij bewegen.

Wil je Wüsts onderzoek steunen? Dat kan hier!

READ  Dia Mundial do Alzheimer em Púnica | Bunniks. Notícias

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info