Ongezonde brooddoos, tussendoortjes e junkfood e overgewicht bij kinderen

Een schooljaar telt gemiddeld 180 dagen. Dit betekent dat kinderen elk jaar 180 ninhadas als almoço vorgeschhoteld krijgen. Dan Krijgen ze ook nog tussendoortjesdat zijn ongeveer 360 tussendoortjes por jaar. Ele é daarom belangrijk dat deze maaltijden voldoen aan de voedingsbehoeften van een opgroeiend kind.

Overgewicht en obesitas bij kinderen

Dr. Teodora Voicu é kinderarts en gespecialiseerd in klinische voeding en overgewicht en obesitas bij kinderen en adolescenten. Samen conheceu haar collega’s (diëtist en psycholoog) ziet zij elke dag veel schoolgaande kinderen die met gewichtsproblemen kampen. Ze deelt haar inzichten se encontrou.

Dr. Voicu en haar collega’s.

– Hoe groot é o problema para crianças que não são consultadas/obesitas em Sint-Pieterskliniek em Ottignies komen?

“Het hangt er natuurlijk vanaf wanneer de ouders het verzoek doen. Maar we zien nu al in de bloedtests van kinderen van 10 jaar metabole stoornissen (pré-diabetes, te hoog colesterolgehalte), en soms stellen we zelfs morbide obesitas grande”.

Onevenwichtige votando em 98% van de gevallen

“Ouders gaan naar de endocrinoloog met het idee dat hun kind een onderliggend medisch problem heeft. In de meeste gevallen blijkt dat het slechts zaak is van oneevenwichtige voeding Indicator. je van de buitenkant niet zien…”

Opções de 1 a 2% de crianças com excesso de peso e outros pedidos de ajuda. O resto é te wijten aan een te hoge inname van voedsel en een gebrek aan lichaamsbeweging. En het één leidt tot het ander: kinderen met overgewicht zijn sneller buiten adem en het is moeilijker voor hen om te bewegen. Zij zullen dus minder actief zijn”.

hoe weet je de je overgewicht hebt?

Beeldscherm para je neus tijdens het eten

“Eten moet gebeuren in een Rustige omgeving, Zónder Beeldschermen. Op die manier kunnen we echt focussen op het eten, meer de tijd nemen om te kauwen en het verzadigingsgevoel laten intreden, wat ongeveer 15 minutos duurt. Als je met iets anders bezig bent wanneer je eet, zou je heel goed in die vijftien minuten drie borden kunnen leegeten. Daarmee krijg je dus hetzelfde resultaat van verzadiging als wanneer je heel bewust één bord had leeggegeten, maar de energie-inname zal drie keer hoger zijn”.

READ  "A desinformação alimenta o medo da vacina" - Suriname Herald

– Hoe oud zijn de kinderen die bij uw consultatie komen?

“Nós zien kinderen vanaf de leeftijd van 2 a 18 jaars oud. Nós hebben echter minder jonge patiënten onder de 9 jaar. De bezorgdheid começou meestal op de lagere school. Em de kleuterklas zijn nós nog steeds erg oplettend, nós deixamos op de maaltijden van het kind. Het wordt moeilijker als ze meer vrijheid krijgen. Als ze thuis niet gewend zijn groente te eten, zullen ze die op school ook op het bord laten liggen”.

Het kind weigert te eten of speelt conheceu het voedsel

– O que é juiste houding als je kind niet wilt eten?

“Een kind moet begrijpen dat het eten dat hij/zij voorgschoteld krijgt veilig is. Dat vereist opvoeding van huis uit. Wanneer kinderen zelfstandig gaan door eten, maken zij over het algemeen een periode”(tussen de leeftijd van 2 en 10 jaar) die bekend staat als ‘voedselneofobie’. Hierbij verzetten zij zich van nature tegen het voedsel. Ze willen het voedsel aanraken en de textuur voelen voordat ze het in hun mond stoppen. Dit is hun manier om het nieuwe te temmen, om zich de handeling van het eten toe te eijenen en om hun eigen smaak uit te drukken. Misschien lijkt het je vies om je kinderen met voedsel te laten spelen. Maar als je steeds zegt: “Niet aanraken”, “Je wordt vies”, enz., kunnen ze denken dat het eten misschien niet goed voor ze is en kunnen ze moeilijk gaan doen”.

Een essentiële stap in het leren eten van voedsel

“Ei.” benadering inadequado kan dus de relatie conheceu voedsel beïnvloeden e depois tot eetstoornissen leiden. Als de ouders nooit groente etenwaarom zou het kind dan wel de groentjes op zijn bord opeten?”

READ  RTV Maastricht - MUMC+ onderzoekers krijgen Dekkerbeurs

– Spelen ongezonde brooddozen en tussendoortjes een belangrijke rol bij deze gewichtsproblemen?

“Een evenwichtige dag dag ochtends se encontraram een gezond ontbijt. Dat wordt moeilijker também é tipo aan het começa de dag meteen para a televisão zit e dan naar school gaat zonder te eten. Zij zullen tussen de middag veel honger hebben en misschien meer eten, de zelfs te veel.”

“Bij de consultatie dringen we er ook op aan dat één volledige maaltijd per dag voldoende é. Dit kan in de kantine, também de warme maaltijden daar gezond zijn. En de tweede maaltijd mag geen eiwitten bevatten, omdat weten dat een teveel daarvan depois obesitas kan veroorzaken. De neiging bestaat om de hoeveelheid eiwitten die een kind nodig heeft te overschatten, bijvoorbeeld porta iogurte toe te voegen. Maar we zien dan ook weer dat sommige kinderen helemaal geen zuivelproducten drinken, zij krijgen alleen vruchtensappen mee…”

Votação de Eiwitrijke

o que te bebeu na escola?

Groente em brooddoos

Als er geen groenten é, zal het kind zich tot vlees of koolhydraten wenden om zijn maag te vullen en de honger te stillen. Bovendien é het makkelijker om zachte, zoete of vette voedingsmiddelen te eten. Dit é een gewoonte die gemakkelijk kan overslaan vanaf het momento dat een kind klein is. Kauwen – een appel, bijvoorbeeld – é saai omdat het een inspanning vergt… Maar de textuur is belangrijk, net als timeels. Het voedsel moet niet te vloeibaar zijn om te voorkomen dat het kind snel weer honger krijgt”.

Tussendoortjes mogen geen ‘lege’ calorias zijn. Helaas zijn deze lege calorieën vaak goedkoper. Ik geef nog steeds de voorkeur aan een klein sneetje volkorenbrood met hazelnootpasta (em theelepel) boven een voorverpakt, zoet gebakje uit de supermarkt”.

READ  Conheça as dicas de déze kom je weer snel van een blaasontsteking af

Hoe zit het conheceu oudere kinderen?

“No adolescente, ou seja, nemen behoeftes toe en kunnen jongeren veel meer eten, vooral jongens. De samenstelling van de maaltijd in deze levensfase kan gewichtstoename versnellen”.

Veranderen van eetgewoontes

– Moeten bepaalde voedingsmiddelen verboden worden ?

“De school kan waakzaam zijn en helpen, door bijvoorbeeld te vragen om geen snoep of frisdrank mee te nemen. In de kliniek verbieden we geen voedsel. Nós não ook niet aan “diëten”. haar gewicht in plaats van hem of haar te laten afvallen , en hij de zij zal dat compenseren naarmate hij de zij groeit”.

– Hoe grijp je in?

“Nós enriquecemos em oneevenwichtige voeding, freqüentamos maaltijden en hoeveelheden. dat ze bang zijn dat hun kind honger zal lijden. Maar een kind dat 4 uitgebalanceerde maaltijden por dag krijgt, zal niet op zoek gaan naar iets anders of meer. Als je kind zegt dat hij honger heeft, kan er mogelijk een bloedsuikerprobleem zijn. Bijvoorbeeld, omdat hij tijdens de lunch suiker eet. Sommige me diz: “Mijn kind eet als hij geen suiker heeft, zijn lunchbox komt terug met de groenten…”. Dus geven ze op en doen ze alsnog zoet voedsel in de brooddoos. Hoe krijg je kinderen toch zover om groente te eten? Porteiro vigia em de brooddoos te steken, zal het kind zijn groente eerder opeten.”

Geen diet for kinderen

Sommige ouders hebben hun kind al op diet gezet voordat ze bij ons komen. maar tegenwoordig zijn er veel tegenstrijdige berichten. Iedereen é nu een ‘especialista’. Sommige ouders verbieden bijvoorbeeld koolhydraten “omdat je daar dik van wordt”. Dit kan depois leiden tot aandoeningen als anorexia. Goed eten é niet ingewikkeld, maar het é ook niet eenvoudig. Het vereist opvoeding en (enige) kookkunst”.

Naar ons plataforma “een evenwichtige brooddoos”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info