Onderzoekers zien kwart meer angst e depressie door of pandemie

Foto: CC0 via Pixabay

Psychische klachten als angst en depressie zijn wereldwijd conheceu een kwart toegenomen in het eerste jaar van de coronapandemie.

Dat becijferen onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Wereldgezondheidsorganisatie (OMS). Hun studie bevestigt nog eens dat vooral jonge mensen hier last van hebben. De onderzoekers noemen de informatie die nu bekend is over de impact van corona op de geestelijke gezondheid “slechts het topje van de ijsberg”.

“Dit is een wake-upcall for alle landen om meer aandacht te besteden aan geestelijke gezondheid”, zegt hoogleraar Marit Sijbrandij, een van de betrokken onderzoekers. De studie laat niet alleen zien dat jonge mensen het meeste last hebben van psychisch leed door de pandemie, maar ook dat vrouwen daar hard door zijn getroffen dan mannen. Ook voor mensen com bestaande gezondheidsproblemen en aandoeningen, van kanker tot astma of hartaandoeningen, steeg het risico op psychische stoornissen.

Door de coronamaatregelen die bedoeld waren om het virus af te remmen, raakten meer mensen in een social isolement. De eenzaamheid die daardoor ontstond, veroorzaakte “ongekende stress” volgens de onderzoekers.

Terwijl meer mensen psychische klachten kregen, werd de gezondheidszorg juist ernstig verstoord. Dat gold ook para geestelijke gezondheidszorg em bijvoorbeeld de verslavingszorg em zelfmoordpreventie. Volgens de onderzoekers zijn “enorme hiaten in de zorg ontstaan ​​​​voor degenen die het het meest nodig hebben.”

Eind vorig jaar foi de situatie wel “enigszins verbeterd”, maar nog steeds kunnen wereldwijd veel mensen “nog steeds niet de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben voor zowel reeds on psycheds niekeleande”, uma vasta

READ  Minder medicamenteuze terapia urinaweginfecties | Apothekersnieuws

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info