Onderzoekers zien grote toename van waterpokken onder kinderen

Foto: Pixabay

Opvalend veel kinderen hebben de laatste tijd waterpokken gekregen. Onderzoeksinstituut Nivel laat op base van huisartsgegevens weten dat dit jaar vier tot vijf keer zoveel kinderen waterpokken krijgen als in de eerste maanden van 2021.

Het gaat vooral om kinderen tussen de 0 en 4 jaar, maar ook onder kinderen van 5 tot 15 jaar komt de ziekte nu een stuk vaker voor dan een jaar geleden, tot tweemaal zo vaak.

Nivel schat in dat mogelijk sprake é van een “inhaaleffect” na coronajaren. Door alle coronamaatregelen, van schoolsluitingen tot afstandsregels,kwamen veel infectieziekten nauwelijks para 2020 en 2021. Met de versoepelingen van begin dit jaar krijgen die ziekten weer meer kansen om zich te verspreiden. Onder de jongste kinderen gaat het nu wekelijks om 150 gevallen gevallen van waterpokken por 100.000 vencedores. De onderzoekers baseren zich op registraties van honderden huisartsenpraktijken. Veel ouders laten overigens hun kinderen thuis uitzieken zonder dat daar een huisarts aan te pas komt.

Waterpokken worden veroorzaakt door een virus. Ele é meestal een onschuldige kinderziekte, maar heel sos doen zich ernstige complicaties para. Kinderen hebben over het algemeen vooral last van jeukende bultjes. Volwassenen die nog waterpokken krijgen, hebben een groter risico op bijkomende problemen.

Kinderartsen vertelden woensdag tegen de Volkskrant dat ze de laatste tijd ook vaker kinderen zien die zijn besmet met een zogeheten groep-A-streptokokkenbacterie. Waterpokken kunnen de kans op zo’n infectie vergroten. Ook dit soort bacteriën zijn meestal relatief onschuldig, maar in zeldzame gevallen kan infectie tot zeer ernstige ziekte leiden.

Iets soortgelijks als nu met de waterpokken gebeurde vorige zomer met het RS-virus: dat was in de winter onderdrukt door de coronamaatregelen, maar greep in de zomer om zich heen toen de maatregelen ook al grotendeels waren versoepeld.

READ  Natureza hoje | Nova pesquisa sobre os efeitos das mudanças climáticas na febre do feno; Pólen de natal

Bron: nieuws.nl / ANP

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info