Onderzoekers bestrijden gezamenlijk antimicrobiële resistentie

Hoe bacteriële infecties te voorkomen en de behoefte aan antibiótico te verminderen? Van Onderzoekers Wageningen University & Research, universiteiten in Denemarken en de Verenigde Staten slaan de handen ineen in een nieuw project: PIG-PARADIGM. O projeto financiado pela Fundação De Novo Nordisk atingiu 20,1 milhões de euros.

Derde belangrijkste doodsoorzaak

Ele é usado por antibióticos e neemt toe, o que é bom é o antimicrobiële resistentie (AMR). De WHO voorspet dat antimicrobiële resistentie in dertig jaar wereldwijd de derde doodsoorzaak wordt. De varkensproductie é een grote, wereldwijde consumer van antibiótica.

Em dit nieuwe project worden uitgebreide gegevens – verzameld door het bestuderen van varkens – em detalhe geanalyseerd door de onderzoekers in Wageningen, Denemarken – Aarhus University, University of Copenhagen en Aalborg University – en de University of California, Davis, n de Verenigde Da mesma forma sobre a instalação de conhecimento em grenzen heen trouxe de nodige, technologieën e dierstudies samen om nieuwe oplossingen voor dit problem te vinden.

Onderzoek naar varkensdarmen

Net als mensen ontwikkelen varkens kort na de geboorte een complex darmmicrobioom. Veel biggen krijgen alleen diarree bij het spenen. Dit wanneer ze worden gescheiden van de zeug en zich aanpassen aan een nieuwe omgeving en een nieuw diet. Biggen zijn dan vatbaar para darminfecties. Om overdracht van ziekten e het lijden en dood van biggen te voorkomen, é antibiótico nodig.

“Em PIG-PARADIGM vergaren nós kennis over hoe we de natuurlijke afweer en immuniteit van de varkensdarm verhogen. Als deze verbetert, vermindert dat diarreeziekten en dus de behoefte aan antibiótica”, zegt coordenadora, Charlotte Lauridsen, hoofd van de afdeling Dierwetenschappen aan de universiteit van Aarhus.

READ  Nenhuma onda de gripe novamente e as consequências após a corona não são claras

Informações de Achtergrond
Antibiotica worden gebruikt om bepaalde soorten bacteriële infecções te behandelen of the voorkomen, bijvoorbeeld in de luchtwegen of het spijsverteringskanaal van mensen en varkens. Het huidige overmatige gebruik van antibiótica leidt er toe dat bacteriën resistentie ontwikkelen en daardoor een gebruik aan antibiótico eficaz veroorzaken. Em het ergste geval, leidt dat de mogelijkheid om bacteriële infecções te behandelen. Momenteel sterven jaarlijks meer dan 700,000 mensen aan infecties die resistent zijn tegen de meeste de alle antibiótico e dit aantal neemt toe. Nieuwe benaderingen om veelvoorkomende infecties te voorkomen, kunnen de behoefte aan antibiótico a helpen verminderen en de verspreiding van antibiótico são reduzidos de resistência.

Ontwikkeling van immuniteit

Antibiotica zijn ontworpen om de bacteriën die varkens ziek maken te doden of de groei ervan te verminderen, maar ze kunnen ook het natuurlijke darmmicrobioom elimineren, wat belangrijk is voor de jung. Em PIG-PARADIGM gaan de onderzoekers onderzoeken hoe delen van het darmmicrobioom, waaronder bacteriën, schimmels, archaea en virussen, op elkaar inwerken en of veranderingen in de voedingssamenstelling of de omgeantastmiciot omgevn. Dit zodat er minder antibiótico nodig zijn en antimicrobiële weerstand wordt vermeden.

Vershillnde expertises gecombineerd

Em PIG-PARADIGM Bundelt Hauke ​​Smidt, Personal Chair do Laboratorium voor Microbiology en Wetenschappelijk Directeur van de UNLOCK Research Infrastructure em WUR, de krachten para onderzoekers de Host-Microbe Interactmics, Systems and Synthetic Biology em Wageningen Livestock Research.

Smidt: “Dit opwindende project met zijn unieke combinatie van expertises open geheel nieuwe perspectieven voor on om de interacties van het zich ontwikkelende varken, zijn diet en zijn darmmicrobioom te ontcijkengeferende en te ontcijkentzonde varken.”

READ  Coluna: a exclusão com base no status de vacinação é moralmente repreensível

Sobre o projeto PIG-PARADIGM

  • Het project heet Prevenção de Infecção no Intestino de leitões em desenvolvimento – e, portanto, Resistência Antimicrobiana – através da distensão da interface da DIet, do hospedeiro e do Microbioma Gastrointestinal (PIG-PARADIGM).
  • De looptijd van het project é vijf jaar: van 2022 tot 2027.
  • A De Novo Nordisk Foundation pode receber um subsídio de DKK 150 miljoen.
  • De vijf belangrijkste partijen in het project zijn; Wageningen University & Research, Aarhus University, da University of Copenhagen e da Aalborg University em Denemarken e da University of California, Davis em Verenigde Staten.

Bron: WUR

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info