Onderzoek vindt verband tussen ziekte van Alzheimer en zeventigtal DNA-regio’s: «We zijn verder dan topje van de ijsberg»

Porta Belga


Bijna 150.000 Vlamingen leven com o tempo de Alzheimer. Behalve omgevingsfactoren zoals iemands levensstijl de onderliggende aandoeningen, zijn er ook aanwijzingen dat genetische factoren aan de base kunnen liggen van de ziekte.

De linken tussen DNA em ziekte van Alzheimer worden daarom al Langer onderzocht. Mais de 800.000 homens, de 111.000 a Alzheimer, foram encontrados mais de 800.000 homens.

De wetenschappers konden no total de 75 regiões no DNA identificeren o gelinkt zijn aan het al e niet hebben van de ziekte van Alzheimer. Tweeënveertig van deze regio’s zijn voor het eerst ontdekt.

Instrumento de noz

Het onderzoek staat nog niet zo ver dat er bepaald kan worden of en ho groot iemands risico is op het Krijgen van Alzheimer. Op lange termijn é dat wel de bedoeling. «Voor een diagnostic is zo’n risicoscore op dit moment niet bedoeld, maar het zou een zeer nuttig instrument kunnen zijn bij het opzetten van klinische studies on deelnemers in the delen op based van huntischtger risicorist’ uit. «Op die manier zou de werking van kandidaat-geneesmiddelen veel nauwkeuriger vastgesteld kunnen worden.»

Sleegers schat in dat met deze nieuwe ontdekkingen er al een pak DNA-regio’s gevonden zijn, maar dat er nog een zekere weg af te leggen is. «We zitten verder dan het topje van de ijsberg, maar we zijn er nog niet.»

READ  Dormir com seu animal de estimação na cama pode ser perigoso


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info