Onderzoek naar bewegingssensoren tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Metingen in het ziekenhuis geven onvoldoende beeld van loopen in het dagelijkse leven. Patiënten fez dan extra hun melhor. Met de draagbare bewegingssensoren é het mogelijk om thuis, zowel binnensals buitenshuis, langere tijd achter elkaar de kwaliteit van het lopen te meten.

Sensoren op de schoenen en onderug

Voordat we de sensoren met patiënten mee naar huis kunnen geven is onderzoek nodig. Teste moeten uitwijzen de sensoren ook de juiste informatie in beeld brengen. De Vierdaagse era hiervoor een uitgelezen gelegenheid. Zes medewerkers van de Sint Maartenskliniek liepen de Vierdaagse daarom mee met elk twee sensoren op hun schoenen en én op hun onderrug. Elke dag onze onderzoekers de sensoren uit en analyseerden ze de gegevens com behulp van ontwikkelde analysesoftware. Iedere twee uur beantwoordden de wandelaars vragen over vermoeidheid en pijn. De antourden werden vervolgens vergeleken met de informatie die de sensoren opleverden.

150 uur aan loopgevens

Tijdens de drie wandeldagen hebben onze onderzoekers de sensoren en de analyseprogramma’s intensief en langdurig kunnen testen. De sensoren hebben ongeveer 150 uur aan loopgegevens opgeleverd. Ze meten per edere stap belangrijke data, waaronder: de grampengte (de lengte van iedere stap), verschillen tussen het linker- en rechterbeen, de stabiliteit tijdens het loopen en ook de loopsnelheid per stap. O que se pode ver é o que você tem a ver com detalhes de sensoren informatie over het lopen em kaart brengen.

Sensoren levelen veel waardevolle gegevens op

Zo konden de onderzoekers aan de hand van de gegevens zien dat vermoeidheid van de wandelaars effect heeft op de grampongte. Bij wandelaars die vermoeid waren nam de lengte van de stap af. Bij wandelaars waarbij de vermoeidheid niet varanda, bleef ook hun grampengte constante. De sensoren blijken dus heel nauwkeurig en levelen veel waardevolle gegevens op. Daarnaast zijn de sensoren ook bestand gebleken tegen verschillende weersinvloeden, zoals extreme hitte en regen.

READ  Porcos do mar morto carregam bactérias perigosas

Porta: Nationale Zorggids

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info