Mensen die zeven dagen een pauze name van TikTok, Instagram, Twitter en Facebook, een verhogd gevoel van welzijn vergeleken com o groep die wel sociale media gebruikte, blijkt uit het onderzoek van de Universiteit van Bath.
Deelnemers gebruikten de gemiddeld acht uur per week sociale media. Você encontrou behulp van drie wetenschappelijk erkende tests ondervraagd sobre hun baseniveau van angst en depressie, e hun gevoel van welzijn. Dat gevoel van welzijn steeg bij de groep die zeven dagen niet op sociale media zat en bij die groep name ook gevoelens van angst en depressie flink af.
“Venha de onze deelnemers meldden positieve effecten. Dit wijst erop dat zelfs een korte pauze van sociale media al een impact kan hebben”, zegt hoofdonderzoeker Jeff Lambert. Een pauze nemen van sociale media kan deel uitmaken van aanbevelingen om mensen te helpen met hun geestelijke gezondheid, estelar de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Ciberpsicologia, Comportamento e Redes Sociais.
Deelnemers aan het onderzoek moesten reageren op stellingen zoals ‘Ik heb een optimistisch gevoel over de toekomst’ e ‘Ik heb holder nagedacht’. Ook werd hen gevraagd hoe vaak ze último hadden de ‘weinig interesse de plezier in het doen van dingen’, zenuwachtigheid en gespannenheid, en de ze moeite hadden conheceu het stoppen met piekeren.
Mais onderzoeken
De onderzoeksresultaten komen overeen com eerdere britse en Amerikaanse onderzoeken, waarbij regelmatig gebruik van sociale media em verbo werdgebracht com meer depressie en angst. Ele é o mais vasto dos gebruik van sociale media leidt tot psychische problemen, dos sociale media reeds bestaande gevoelens versterken.
De onderzoekers willen in toekomst ook de effecten langer dan een week meten en onderzoeken of er verschillen zijn in the impact van een socialmedia-pauze tussen allerlei bevolkingsgroepen.
“Pakar media sosial. Ahli kopi pemenang penghargaan. Penjelajah umum. Pemecah masalah.”