Onderzoek gestart naar openen bloed-hersenbarrière com geluidsgolven

Onderzoek gestart naar openen bloed-hersenbarrière com geluidsgolven

Recentelijk é een onderzoek van start gegaan waarin een nieuw soort technologie wordt getest om op effectievere wijze medicatie toe te dienen aan mensen met een hersenaandoening. Het gaat om een ​​​​techniek waarbij geluidsgolven worden ingezet om de bloed-hersenbarrière – die van nature aanwezig is om de hersenen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf – tijdelijk te en lokaal open Deze innovatieve methode wordt nu voor het eerst in Nederland toegepast en leidt hopelijk tot nieuwe mogelijkheden om hersenaandoeningen in toekomst beter te kunnen behandelen.

Ele recebeu a palavra do gefinancierd door of Hersenstichting em betreft een samenwerking tussen het Prinses Máxima Centrum, het Amsterdam UMC, LUMC e UMC Utrecht. Door deze samenwerking tussen deskundigen conheceu expertises verschillende, wordt kennis van allerlei hersenaandoeningen gecombineerd en hoopt men de nieuwe techniek uiteindelijk op brede schaal in te kunnen zetten in meerdere behandeling soen.

“De bloed-hersenbarrière is het natuurlijke beschermingsmechanisme van onze hersenen”, diz Dannis van Vuurden, hoofdonderzoeker en kinderoncolooog in het Princesa Máxima Centrum. “Hij beschermt de hersenen voor schadelijke stoffen, maar houdt ook medicijnen tegen. De barrière staat dus letterlijk in de weg para behandeling van hersentumoren bij kinderen. […] O doorbreken van die barrière met geluidstrillingen é mogelijk een belangrijke stap richting beter overleving en kwaliteit van leven for kinderen met een hersentumor.”

Na última instância zal de technologie em onderzoek, zodra deze gereed is, dan ook worden toegepast in de (experimentele) behandeling van zowel kinderen als volwassenen met een hersentumor. Om de bloed-hersenbarrière tijdelijk aberto te zetten e daarmee de toegang para medicijnen te verbeteren, wordt Gebruik gemaakt van Focused-Ultrasound (FUS). Voor deze methode é er geen operatie nodig; com behulp van MRI palavras de salto gericht geluidstrillingen e minúsculas belletjes em het bloed gecreëerd, waardoor de bloedvaten tijdelijk open gaan staan. Dit kan exact op de locatie in de hersenen worden gedaan waar het medicijn zijn werk moet doen, zodat de bloed-hersenbarrière op andere plekken in het brein intact blijft. Ook in Canada en de Verenigde Staten wordt deze techniek momenteel onderzocht als toepassing in behandelingen.

READ  “As vacinas por si só não conseguem parar a onda de COVID” - Suriname Herald

“Hersenwetenschappers hebben de laatste jaren enorme stappen gezet”, também Merel Heimens Visser, diretor-melhorador de Hersenstichting. “Nós sabemos de bloed-hersenbarrière nu heel lokaal openen en meditie heel gerricht op één plek toedienen. Door dit project te financieren, willen wij als Hersenstichting deze techniek ook in Nederland mogelijk maken”, laat ze weten. “De technologie zal worden ingezet bij de behandeling van hersentumoren en onderzocht worden op veiligheid bij de ziekte van Alzheimer. Maar nog meer hersenaandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en depressies zouden we met deze techniek beter kunnen behandelen.”

Em onderstaande animatievideo van de Hersenstichting wordt de werking van de bloed-hersenbarrière en van de FUS-technologie nog een keer extra uitgelegd:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info