Onderhandelingen com Engie loopen moeilijk, zegt Jean-Marc Nollet | Nieuws

De onderhandelingen tussen de federale regering en Engie over de verlenging van de twee jongste kerncentrales na 2025 loopen moeilijk. Indien ze niet kunnen landen, dan moet het capaciteitsvergoedingsmechanisme zoals voorzien worden geheractiveerd. Dat heeft Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet zondag verklaard op de Franstalige zender RTL-TVi.

Na última hora de Vivaldi-regering op 18 mar de twee jongste kerncentrales van ons land – Doel 4 en Tihange 3 – não há jaar langer open the houden na de voorziene, definitieve sluiting van alle De centrales rehandeling in heef on 2025. aangevat conheci uitbater Engie Electrabel om die beslissing uit te voeren.

Ele está em de sterren geschreven dat die niet eenvoudig zouden verlopen. Het bedrijf had er immers al meer dan eens voor gewaarschuwd dat er onvoldoende tijd over was om de levensduur te verlengen. Engie heeft die boodschap nadien overigens nog herhaald.

“We moeten elkaar niets wijsmaken, die onderhandelingen loopen slecht”, verklaarde Nollet. “O ministro antigo morreu com o ministro Van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) mee aan tafel zit, vandaag conheceu welke moeilijkheden zij twee jaar lang met Engie is geconfronteerd geweest. Engie herhaalt wat het altijd aan de minister heeft gezegd, namelijk dat het geen voorwaarden wil die de overheid oplegt.”

De gesprekken moeten in juni afronden. Zezouden vooral botsen over de ontmanteling van de kerncentrales en het beheer van het afval, maar ook over de moditen voor de voortsetting van de nucleaire ativiteiten. Engie zou willen dat ook de Belgische staat uitbater wordt van de kerncentrales en dus ook de veranwoordelijkheden neemt die daaraan verbonden zijn.

READ  Socialistische vakbond kondigt algemene staking aan em novembro | Economia

“Wij sluiten geen akkoord tegen eender welke prijs”, waarschuwt Nollet. De factuur for ontmanteling van of centrales en het afvalbeheer wordt op 41 miljard euro geschat. “Eenenveertig miljard, het is neen, de Belgen moeten daar niet voor betalen”, aldus de groene covoorzitter.

Vier op de vijf Vlamingen steunen langer openhouden kerncentrales

(+) Noordzee straks grootste groene energiecentrale van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland e Denemarken ondertekenen ambitieus energieakkoord

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info