Ondergewaardeerde vitamina zou zomaar eens kunnen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer

Het betekent dat het verkeerd zou zijn om meer bladgroenten, zoals spinazie e brócolis, te eten.

Bladgroenten zitten vol met een misschien wat onbekende vitamine: vitamine K. En deze vitamine is, net zoals andere vitaminen, erg belangrijk voor je lichaam. Zo speelt het bijvoorbeeld een belangrijke rol bijeen goede bloedstolling en behoud van sterke botten. Maar mogelijk heeft deze vitamine nóg een belangrijke functie. Zo tonen experimentou ratten voorzichtig aan dat er een verb bestaat tussen vitamina K e de doença de Alzheimer.

Demência
Dementie é momenteel de zevende belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. De kans é echter groot dat de ziekte op die ladder zal stijgen. De verwachting é namelijk dat het aantal mensen com dementie explosief gaat toenemen. Het aantal gevallen kan tegen 2050 zelfs verdrievoudigd zijn (zie kader). En dus zoeken wetenschappers naarstig naar oplossingen. Isso é echter nog niet zo eenvoudig. Hoewel Alzheimer een veelvoorkomende ziekte is, begrijpen onderzoekers nog altijd niet precies hoe deze ontstaat. Wel hebben enkele estuda aangetoond dat er een verbo bestaat tussen een vitamina K-tekort e de ziekte van Alzheimer en dementie. En in een nieuwe studie borduren onderzoekers daar nu op voort.

Feiten over de ziekte van Alzheimer
Bij de ziekte van Alzheimer is er sprake van dementie. Você pode encontrar todas as pessoas com demência hebben ook de ziekte van Alzheimer. Wel komt van alle ziekten die tot dementie de ziekte of het meeste for (ongeveer 70 procent) gevolgd door vasculaire dementie (16 procent). Na Holanda, o preço é ruim 280.000 homens para uma demência. Hoe ouder je bovendien wordt, hoe groter de kans dat je deze ziekte krijgt. Ruim 40 procent van de mensen boven de 90 jaar heeft namelijk dementie. En aangezien nós em toekomst allemaal ouder worden, betekent dit dat het aantal mensen dat de ziekte krijgt in de toekomst explosief zal stijgen. Zo voorspelen onderzoekers dat aantal Nederlanders conheceu dementie em 2040 zal toenemen naar meer dan een half miljoen. Dit zal verder oplopen tot zeker 620.000 em 2050.

De onderzoekers voerden experimenten uit met ratten. Door middel van verschillende testa bem as funções cognitivas de drie maanden oude ratten; de leftijd waarop ze volwassen zijn geworden. Eén groep kreeg gedurende zeventien maanden vitamina K toegediend, Terwel de outro groep dat niet kreeg. De onderzoekers ontdekten dat de ratten die aanvullende vitamin K hadden gekregen, e todos os testes melhor predire: ze hadden minder cognition stoornissen en hadden een verbeterd ruimtelijk geheugen en leervermogen.

READ  Vacinação corona para crianças pequenas: quais são as opiniões?

Vitamina K
Volgens het team betekenen deze bevindingen dat het sterk op lijkt dat vitamina K beschermt tegen verouderingsgerelateerde cognitieve achteruitgang, geassocieerd met de ziekte van Alzheimer e outros vormen van dementie. “Het verouderingspoces wordt geassocieerd met verslechtering van bepaalde hersenfuncties”, vertelt onderzoeker Mohamed El-Sherbiny em gesprek met Scientias.nl. “Maar vitamina K lijkt de hersenen hiertegen te beschermen. Dat heef er conhecido mee te fez dat vitamina K een cruciale rol speelt em sua porta de síntese no metabolismo de zogenaamde ‘sfingolipiden’ te reguleren. En die zijn weer betrokken bij veel neurale processen en spelen daardoor een belangrijke rol in de cognitieve functie.

Bladgroenten
Het zijn veelbelovende resultaten. Quer saber mais sobre o voldoende vitamina K dus de kans op de ziekte van Alzheimer kunnen verminderen. Vitamina K zit zoals gezegd in bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie en brócolis, maar bijvoorbeeld ook in vlees, kaas en eieren. En je hoeft hier niet eens heel veel van te eten. Als je je houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, zit je al goed. Die aanbevolen hoeveelheid vitamina K verschilt per leeftijd, maar voor volwassenen vanaf 18 jaar é de 70 microgramas por dia voldoende. “Het nuttigen van voldoende hoeveelheden groenten en fruit is dus al genoeg om gezonde Vit K-spiegels te behouden”, escreveu El-Sherbiny. “Kom je hier echter niet aan, dan zijn er ook vitamina K -supplementen in winkel te verkrijgen.”

vital
De studie laat zien dat het voedsel dat je nuttigt grote invloed heeft op de gezondheid van je hersenen. En mogelijk kan vitamina K ajuda je brein vitaal te houden. Al houdt het time vooralsnog een slag om de arm. Zo waarschuwen ze dat er meer estudos nodig zijn om te bepalen de nieuwe bevindingen zich vertalen van ratten naar mensen.

READ  Uma visão melhor do vírus RS com um novo projeto europeu

Vervolgonderzoek ligt dus alweer in het verschiet. Wel zijn de bevindingen hoopgevend. Zeker omdat er op dit moment nog altijd geen behandeling for Alzheimer bestaat. Als er dus manieren worden gevonden om deze slopende ziekte ook maar iets te vertragen, is dat al veelbelovend. “Nós laten in ieder geval zien dat we ons meer zouden moeten richten op de vitamina K-inname van de oudere bevolking”, aldus El-Sherbiny. “A vitamina K é mogelijk een veelbelovende manier om leeftijdsgerelateerde aandoeningen aan te pakken en cognitieve functies bijouder wordende personen gezond te houden.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info