Oekraïne wint ‘soepoorlog’ van Rusland: “En we zullen ook de andere oorlog winnen” | Buitenland

Unesco heeft Oekraïense borsjt, een soep gemaakt van rode biet, wortel, aardappel, kool en ui, officieel erkend als immaterieel erfgoed dringend bescherming nodig heeft.

De herkomst van de tradicional soep zorgt al ettelijke jaren para discussões tussen Rusland en Oekraïne. “We hebben de borsjtoorlog gewonnen, en we zullen ook de andere oorlog winnen”, disse o ministro Oekraïense de Cultuur Oleksandr Tkatchenko op Telegram.

Procedimento rápido

De Russen tinha de soepoorlog een aantal jaren geleden geopend door borsjt ‘een van Ruslands beroemdste en meest geliefde gerechten’ te noemen. Oekraïne kon daar niet mee lachen, want het beschouwt borjst als hun nationale gerecht. Een maand geleden tinha Kiev een kandidatuur ingediend om borsjt via een spoedprocedure te erkennen als Oekraïens erfgoed. Het Unesco-comité heeft “de cultuur van de Oekraïense borsjtkeuken” vrijdag officieel erkend.

De borjstcultuur kwam terecht op de werelderfgoedlijst voor immateriële goederen die dringend bescherming nodig hebben. De VN vreest dan ook negatieve gevolgen para a tradição em Oekraïne porta de oorlog. “Het bestaan ​​van de soep is niet in gevaar, maar het is het menselijk en levend erfgoed met deze soep verbonden dat gevaar loopt, door de gedwongen verplaatsing van gemeenschappen als gevolg van het gewapendus verpakie de Ven-ing”,

Acordo de recepção

O ministro do De Oekraïense van Cultuur Oleksandr Tkatchenko é verheugd met deze overwinning op Rusland. “Oekraïne zal zowel de borjstoorlog als deze oorlog winnen”, schreef hij op zijn Telegram. Oekraïne zal het recept para deze bitensoep delen met “all beschaafde landen en zelfs met onbeschaafde landen, zodat zij tenminste iets lichts, smakelijks en Oekraïens hebben”.

READ  Twee opgepakte Belgen blijken toch niets te maken met juwelenroof op kunstbeurs Tefaf en zijn vrijgelaten

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, reageerde nadien op Telegram: “Als je aan de wereld moet uitleggen wat het huidige Kievse nationalisme is nationalisme, zou ik zeggen dat hummus en pilavjn erchenals hevers t land zi Maar als ik het goed begrijp, is de oekraïnisatie van toepassing op ongeveer alles. O que há de errado? De varkens die erkend worden als Oekraïens national product?”

Eerste omgebouwde McDonald’s Rusland openen de deuren

Voor Marinha (31) en haar kinderen werd het gemis na drie maanden te groot: “Bedankt voor alles. Maar wij keren terug naar Oekraïne” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info