Oekraïne desculpa zich bij Japan para vídeo de propaganda com beelden van Japanse keizer

De Oekraïense regering heeft haar verontschuldingen aangeboden nadat ze een photo van de Japanse oorlogskeizer Hirohito tinha opgenomen em um vídeo de propaganda na Rússia. De keizer foi er te zien naast beelden van Adolf Hitler e Benito Mussolini.

‘Hitler, Mussolini en keizer Showa in dezelfde context afbeelden is volledig ongepast’, zei Japans vicekabinetschef Yoshihiko Isozaki dinsdag aan verslaggevers. De video, die al op 1 de abril gepubliceerd werd door de Oekraïense regering, beschreef de Russische invasie als ‘hedendaags ruscismo‘ en plaatste de drie figuren uit de Tweede Wereldoorlog boven de boodschap: ‘Fascisme en nazisme werden verslagen in 1945.’

O incidente, dat Japan ‘zeer betreurenswaardig’ vond, werd meteen rechtgezet door de Oekraïense overheid. Om Japan, een bondgenoot van Oekraïne em strijd tegen Rusland, niet af te stoten, greep het land in bood het zijn desculpas aan. ‘Het was niet de bedoeling om het vriendelijke volk van Japan te beledigen’, staat er te lezen em um tweet de Sergiy Korsunsky, embaixador Oekraïense no Japão. De maker van de video tinha volgens hem ‘geen inzicht in de geschiedenis’. De overheid knipte daarna de afbeelding van Hirohito uit de video (vergelijk beide video’s bovenaan dit artikel).

Na het voorval vertelde de Japanse vicekabinetschef dat het nog steeds de kant van Oekraïne zal kiezen in de orlog tegen Rusland.

Controverso rond rol van keizer

Tot vandaag blijven historici verdeeld over de rol van keizer Hirohito tijdens de Tweede Wereldoorlog. Conservação Japonesa é necessária para outras associações de pessoas Hirohito e de wreedheden os tijdens de oorlog zijn começou a porta do Japanse Keizerrijk. Toen maakte het land deel uit van de coalitie van de Asmogendheden, mesmo conheceu nazi-Duitsland en fascistisch Italië.

READ  Fotógrafo cai e morre por transeuntes indiferentes

Zijn zoon Akihito, morreu de troon besteeg na de dood de zijn vader em 1989, heeft een groot deel van zijn regeerperiode geprobeerd om de betrekkingen com as ofertas de voormalige de Japan te herstellen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info