Oekraïense tegenaanval em noordoosten loopt vlotter dan verwacht

De Oekraïense strijdkrachten lijken sinds een par dagen opvallende successen te boeken in het noordoosten van het land. Ook presidente Zelenski bevestigde woensdagavond dat het leger verschillende dorpen em het noordoosten heeft heroverd.

‘Vandaag hebben de Oekraïense strijdkrachten na langdurige artillerievoorbereidingen hun aanval op Balaklija ingezet’, zei Daniil Bezsonov, een ambtenaar van de door Rusland gecontroleerde Volksrepubliek Donetsk dinsdag. De stad, os 27.000 inwoners telt, ligt geprangd tussen Charkov e a porta Rusland bezette stadje Izjoem. A última cidade é um belo estrategista plek voor de Russische troepen.

Analisten hebben eerder al gezegd dat het aanvankelijke doel van het offfensief de stad Koepjansk zou kunnen zijn, een belangrijk knooppunt for Russische bevoorrade van het zuiden van de grens naar van het oos.

Woensdagavond circula na mídia social sempre que se vê por een Oekraïense soldaat die poseerde para een toegangsbord for Balaklija. Toch lijkt het waarschijnlijk dat de Oekraïners erin geslaagd zijn om de stad in te nemen. Door middel van geo-lokaliseerbare beelden die door Oekraïense soldaten zijn geplaatst, kon Het Institute for the Study of War (ISW), een em Washington gevestigde denktank, melden dat Oekraïne dinsdag al Verbivka zou hebben verten vermeterd, ten Balaklija.

Woensdagavond vertelde presidente Zelenski em zijn dagelijkse videoboodschap dat de Oekraïense strijdkrachten verschillende dorpen op de Russen hebben herooverd. Hij zei niet om welke dorpen de steden het precies ging. De regionale gouverneur van Loehansk, Sergej Haidai, zei woensdag op de Oekraïense televisie dat een ‘tegenaanval aan de gang is’, e dat de Oekraïense troepen enig succes boeken. ‘Laten we het daarbij houden’, stelde hij. De Russische regred noch het ministerie van Defensie hebben nog niet gerageerd op het Oekraïense offfensief in de regio.

READ  55 anos após a queda de um avião no Monte Branco: Monte Adel ...

Zuidelijk offfensief

Oekraïne sprak al lange tijd openlijk over zijn voornemen om een ​​grootschalig zuidelijk offfensief te lanceren in de regio Cherson, waardoor Rusland gedwongen werd enkele van zijn elite-eenheden van het oosten na br Cherson. Volgens het ISW heeft dat voor Oekraïne mogelijkheden geopend om aanvallen te lanceren in de buurt van Charkov, no noordoosten van het land. ‘De inzet van Russische troepen vanuit Charkov en Oost-Oekraïne naar het zuiden van Oekraïne maakt Oekraïense tegenaanvallen waarschijnlijk mogelijk,’ schreef denktank dinsdag.

Rob Lee, um analista militar do Instituto de Pesquisa de Política Externa, é o responsável por Oekraïense e também por Russische troepen in de buurt van Charkov uitgerekt waren. «Rusland heeft geen sterke reservas in dat gebied die snel kunnen worden ingezet en om strategisch belangrijke steden te versterken. Oekraïne kan hier een numeriek- en pantseroverwicht hebben.».

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info