Obesitasmedicijn no pacote básico: ‘Maar niet voor iedereen’

Saxenda é een injectie die je em je sido de buik kunt spuiten. Mensen conheceu een IMC boven de 40, de boven de 35 em combinação conheceu klachten zoals hart- en vaatziekten, komen ervoor in aanmerking.

Het medicijn é bedoeld als aanvulling op een gezonde levensstijl zodat je meer gewicht kan verliezen. Naast het middel moeten mensen ook een leefstijlininterventie ondergaan. Daarbij wordt conheceu zorgprofessionals gewerkt aan een gezondere levensstijl en het verliezen van gewicht.

Obesitas em excesso

Officieel heb je obesitas als je IMC 30 de hoger é. Dat geldt para 14 procent van de Nederlanders. Overgewicht começou a partir de IMC de 25. Daar é a partir de 50 por cento de Nederlandse bevolking.

Laura Sjouw é uma das 650 pessoas mortas em um comercial de Saxenda. Ze gebruikt het middel al sinds vorige zomer. “Toen woog ik nog nog 112 kilo. Nu ben ik ruim 22 kilo lichter. Ik me energieker, fitter en kan weer op pad met mijn kinderen. Eerst was ik daar veel te moe voor”, disse Laura aan EditieNL.

Ze denkt dat ze zonder het obesitasmedicijn niet zo veel had kunnen afvallen. “Ik probeer al tien jaar lang van alles, maar niks werkte echt. Nu heb ik heel mijn levensstijl omgegooid en gebruik ik het medicijn. Dat werkt wel. Ondanks dat het werken is, geeft het in me n hoook rust.”

Hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum denkt dat meer dan 650 mensen gebaat zouden kunnen zijn bij het medicijn. “Eigenlijk is het te veel afgebakend. Er vallen nu best veel mensen buiten de boot. Zonde, want het middel kan goed helpen for mensen die well werken een gezonde levensstijl, maar niet afvallen”, legt Edit zeeNuit.

Nieuwe medicijnen

Er staan ​​​​nog twee medicijnen tegen overgewicht op de lijst om mogelijk te worden opgenomen in het basepakket. Het eerste é naltrexon, para patiënten met een BMI van 27 of hoger. Daarnaast é er setmelanotide, voor patiënten met een zeldzame, erfelijke vorm van obesitas. Dat laat Zorginstituut Nederland weten.

Gezondheidswinst

Maar er zitten wel nadelen aan Saxenda: “Om op gewicht te blijven kun je niet zomaar stoppen met het medicijn. Net zoals dat geldt voor veel andere chronische ziektes.

Tegelijkertijd ziet de hoogleraar wel dat het middel effectief is. “Bij 60 procent van de medicijngebruikers é een gewichtsafname te zien van 5 procent. Bij ongeveer een derde é todo 10 de meer procent gewichtsafname te zien. Dat é dus veel gezondheidswinst.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info