O aplicativo de mídia social é uma máscara simples para todos os tipos de acne e maravilhas. 2 artes reageren | Nina

Tegen acne zijn honderden middeltjes op de markt, het een al duurder dan het ander, maar volgens getuigenissen op sociale media heb je alleen wat rijst en water nodig om van die vervelende puistjes af te komen. Werkt zo’n zelfgemaakt rijstmasker écht? Artes estéticas Joren Brassine e dermatologia Griet Voet lichten toe.

No último heeft van hevige acne, kent het problem: je probeert het ene pilletje na het andere zalfje, maar niets lijkt te werken. Volgens video op social media TikTok zou de oplossing simpel en goedkoop zijn: een zelfgemaakt rijstmasker. O DIY-masker natural é muito popular online: a hashtag #ricemask heeft no TikTok tem mais de 73,1 milhões de visualizações.

Zo maak je het mascarador

De trend werd in gang gezet door TikTokker @allysonlovee. Em um vídeo viral, ganhou 405.000 curtidas, beweert ze dat het rijstmasker haar van haar acne heeft verlost. Você também pode obter as fotos do enkele com os resultados das fotos feitas com o mascarador de imagens.

(Lees verder onde de vídeo.)


Em mais um vídeo legt ze haarfijn uit hoe je thuis zelf aan de slag kan gaan. De enige ingrediënten die je nodig hebt, zijn een halve kop rijst, vier een een halve kop water en een flinke portie geduld. Je moet de rijst namelijk zo’n veertig minuten koken, terwijl je er voortdurend in roert. Je armpieren zullen alleszins gettraind zijn.

READ  “A pesquisa sobre diabetes não deve parar de estagnar devido às novas regras da Corona!” | Revista Stan Higgins

Het maskertje é klaar wanneer de rijst volledig gesmolten está na água, volgens de TikTokker. Vervolgens laat je het mengsel een nacht in de koelkast afkoelen, e voilá. Allyson raadt wel aan om het masker aan te brengen met bijvoorbeeld een borsteltje in plaats van je handen, om bacteriën te vermijden.

Ze waarschuwt ook dat masker uitdrogend werkt. Daarom kun je om te starten het masker dertig minuten oplaten en kijken hoe je huid reageert. Tudo bem? Dan kun je het’s avonds aanbrengen voor je gaat slapen en het de volgende ochtend afwassen. Ze raadt ten laatste nog aan om je huid nadien te hidrateren.

(Lees verder onder de foto.)


Allyson bracht het mascarador twee weken e zag uitmuntende resultados. Te mooi om waar te zijn, de toque niet? “Rijst bevat allerlei ingrediënten die goed kunnen zijn zijn voor de huid”, reajustou as artes estéticas Joren Brassine e o dermatologe Griet Voet.

Rijst doet wel meer goeds voor de huid

READ  Oriolus staat stil bij de impact van kanker

“Rijst wordt al jaren gebruikt, voornamelijk in Aziatische landen, vanwege zijn vermeend goed effect op de huid”, zeggen Brassine en Voet. “Maar in onze westerse cultuur é het gebruik van rijst in cosmetische producten nog niet echt ingeburgerd.”

“Rijst of rijstwater bevat onder outro inositol, een antioxidante die elasticiteit en volumebalans van de huid zou herstellen en de vetproductie van de huid zou verminderen”, gaan de doktoren verder. “Een ander belangrijk ingrediënt is ferulinezuur. Dat zou de huid beschermen tegen zonneschade. Tenslotte bevat rijst ook fytinezuur, een ingrediente dat een oplichtend effect kan hebben op pigmentvlekken.”

(Lees verder onder de foto.)

Griet Voet © rv

Te mooi om waar te zijn?

“In theorie zouden de actieve ingrediënten in rijst een goed effect kunnen hebben op een huid met acne”, Stellen Brassine en Voet. “Maar er zijn heel weinig studies die het effect van rijst op de huid bestudeerd hebben. En de studies die wél gebeurd zijn, zijn enkel op een kleine testgroep getest. Een wondermiddel zal dit masker dus zeker e vasta niet zijn.”

“Mensen die aan lichte acne lijden en het graag eens willen proberen, kunnen een poging haden, maar ik zou er niet té veel van verwachten. Als je een masker zelf maakt, weet je ook niet wat de exacte concentratie is van de actieve ingrediënten in je product. Daarnaast weet je ook niet welke rijst je moet gebruiken. Mensen die acne hebben, kunnen nog steeds beter langsgaan bijeen huidspecialist voor een op maat gemaakt behandelplan om het risico op blijvende littekens zo klein mogelijk te houden.”

Olhar:

QUESTIONÁRIO. ‘Roken geeft een lelijke huid’ e ‘smeer tandpasta op puisten’. Kloppen deze beautymythes? Test je kennis

“Omdat ik geen puisten wou, hebben we gewacht met een tweede kindje” Marie werd jarenlang geteisterd door acne, dermatoloog Ingrid geeft advies (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info