Noorwegen waarschuwt para eutanásia em beroemde Walrus Freya também menigtes niet haar buurt blijven | Buytenland

De Noorse autoriten zeggen dat ze overwegen de geliefde walrus Freya te laten inslapen wegens het gevaar voor de toeschouwers en het dier zelf. Ondanks herhaalde oproepen aan het public om afstand the houden van de walrus blijft het zoogdier grote mensenmassa’s antrekken, aldus het Agentschap Visserij.

Freya, genoemd naar de Noorse godin van schoonheid en liefde, haalt de krantenkoppen sinds eind vorig jaar, toen ze mesmo ging uitrusten op een onderzeeër van de Nederlandse marine. Freya veroverde sindsdien vele harten toen ze com haar volle 600 kilo gezellig op verschillende jachten ging zonnebaden. Walrussen leven normal gezien op het noordpoolgebied, maar Freya lijkt voorlopig niet te vertrekken.

Het Noorse Agentschap de Visserij heeft een foto vrijgegeve mesmo de een groep toeschouwers die zich in buurt van het dringen. “Het roekeloze gedrag van het publiek en het niet opvolgen van de aanbevelingen van de autoriten kunnen levens in gevaar brengen”, além de Nadia Jdaini, e een woordvoerster van het visserijbureau. “Nós onderzoeken nu verschillende maatregelen, en euthanasie kan reëel alternatief zijn.”

Freya rust uit op een dok em Noorwegen.

Freya rust uit op een dok em Noorwegen. © AFP

Tussen lange dutjes door – een walrus kan tot 20 uur por dag slapen – é Freya gefilmd terwijl ze achter een eend aanzat, een zwaan aanviel en indommelde op boten die moeite hadden om haar omenvang te Beelden van haar klauterend op zeeschepen hebben geleid tot een stroom van bewundering no Twitter. “Een walrus aan land zien is als kijken naar een koe die in een slaapzak ligt”, beschreef een zeebioloog het op Twitter.

“Ze é gestest”

Omdat men vreest dat de walrus geëuthanaseerd zou kunnen worden, hebben velen er bij de toeristen en fotografen op anangedrongen om het advies van de autoriten op te volgen en Freya met ferrugem te laten. Ondanks de aanbevelingen zijn sommige nieuwsgierige toeschouwers haar blijven benaderen, soms met kinderen op sleeptouw, om foto’s te maken.

“Haar gezondheid é duidelijk achteruit gegaan”, zei Jdaini. “De walrus krijgt niet genoeg rust en de deskundigen die we hebben geraadpleegd, vermoeden nu dat het dier gestrest is.” Walrussen, een beschermde diersoort, eten normal gesproken weekdieren, kleine visjes, garnalen en krabben. Ze vallen normal gesproken geen mensen aan, maar kunnen dat wel als ze zich bedreigd voelen, aldus de autoriten.

Freya rust uit em een ​​bootje aan de Noorse kust.

Freya rust uit em een ​​bootje aan de Noorse kust. © Twitter/Wild Geerters

READ  Beroepsmilitair (22) opgepakt para doodsteken van kindje em Roterdã

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info