Nieuws uit Friesland van 12 e 13 mar | Friezen vormen hart voor Oekraïne op Zaailand en Wüst en Kramer nemen afscheid

Rietje Schapelhouman wilde een declaração feita para mensen em Oekraïne door mee te doen het blauw-gele hart van kunstenaar Marten Winters. FOTO JACOB VAN ESSEN

Zo’n tweehonderd mensen gekleed in blauw of geel verzamelden zich zaterdag op het Zaailand in Leeuwarden om een ​​menselijk hart voor Oekraïne te vormen. Encontrei een indrukwekkend eerbetoon zijn em Thialf de schaatscarrières de Sven Kramer em Ireen Wüst uitgeluid. Dat e meer em ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 48 uur.

Overal in de provincie zijn dit week initiatiatieven om de slachtoffers van de orlog te steunen en vrede te pleiten. Rietje Schapelhouman uit Akkrum trok naar Leeuwarden. Met een vikinghoed op haar hoofd e een plastic slee omgebouwd tot protestbord tinha zij zich Grondig voorbereiid para o protesto em Zaailand. ‘Faça amor, não faça guerra’, st op haar shirt en het protestbord. ,, Dit zal de oorlog niet stoppen, maar zo kunnen we wel een declaração feita .”

Laatste rondje para Wüst en Kramer

Nog een keer trokken Sven Kramer e Ireen Wüst zaterdag de schaatsen aan voor een rondje langs of afgeladen tribunes van Thialf. Niet in een schaatspak, maar gekleed in een spijkerbroek en colbertje. Nog een keer lieten de schaatsfans blijken hoezeer ze de afgelopen zeventien jaar van de twee hebben genoten.

Em de zuidbocht van de Heerenveense schaatshal vlogen de pluchen knuffels de twee om de oren, em de noordbocht foi het niet anders. Op dat moment droegen de beide bochten inmiddels de name van Kramer en Wüst. ,,Ik bin swier ûnder de yndruk”, zei Kramer. ,,Ik ben ontroerd” zei Wüst.

READ  Open deur: CEO Stellantis vindt nieuwe auto's te duur

Wijze les van oma op de vlucht: ‘Word geen beest’

Verslaggever Patrick van ‘t Haar tekende em de Poolse stad Krakau het verhaal van vier gerações vrouwen uit Kiev op: de oudste 80, de jongste 13. Drie moesten vluchten, de vierde bood hen onderdak.

Oma Lubov Kerestedzhyiants saiu e foi boodschap. ,,Voel geen haat. Ook nu niet, nu er mensen sterven. Probeer de vrede em jezelf te bewaren. Voel geen haat als je geweld wordt aangedaan, palavra geen beest en behoud je menselijkheid. Het gaat er niet om of je Rus of Oekraïner bent, wees aardig voor elkaar.”

Roeien conheceu Reuma

Simon van der Hoek (58) uit Harlingen heeft reuma en zal voor dit doel meer dan een maand op de Atlantische Oceaan bikkelen om met een roeiboot een record the verbreken. ,,Ik doe het voor mezelf en voor anderen met deze ziekte. Sommigen gaan veel veel hard achteruit dan ik en zitten in een rolstoel.”

Van der Hoek conhecerá um ano e outro e um registro de vestígios da rota Portugal-França Guiana. Een oversteek sobre Atlantische Oceaan van 6100 km. Leia mais sobre Van der Hoek zijn voorbereiding.

Ministro cinto raadslid: ‘Bedreiging é niet normal’

Raadslid Johan Talsma, van BVNL, heeft een telefoontje gehad van minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins-Slot . Talsma en zijn gezin zijn onlangs bedreigd. Ele vai een breve onder de ruitenwisser de zijn auto, waarin stond dat zijn gezin iets zou worden aangedaan als hij zich niet terug zou trekken uit de politiek. ,,De minister steekt bedreigde politici een hart onder de riem om daarmee aan te geven dat het niet normal is en dat ze er niet alleen voor staan”, zegt een woordvoer van Bruins-Slot.

READ  Irlanda pronta para aumentar o imposto sobre as sociedades em empresas multinacionais para 15% | Dinheiro

SC Heerenveen ziet goede intenties stranden

SC Heerenveen foi zaterdagavond vrijwel de hele wedstrijd beter e RKC Waalwijk. Met het punt ação de ploeg de Ole Tobiasen zichzelf e o resultado: 0-0.

Het kwam niet van de aanvallers en dus moest het maar van een verdediger komen. Nick Bakker sloeg conheceu zijn vuist op het gras em Waalwijk, nada direto de kans para Heerenveen tinha gemist. Bakker kreeg de bal uit een klutssituatie para zijn voeten, maar ramde vanaf een meter of 5 op de lat. Lees hier het hele wedstrijdverslag.

Verder em het nieuws:

* De korte filme MUZE van de in Leeuwarden geboren Jörgen Scholtens é em Washington verkozen tot beste filme na competição de 48 horas de Weldwijde.

* Een schuur aan De Gealanden in Leeuwarden is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de derde keer na marca gestoken.

Dica de redação:

*De economische sancties treffen Rusland loeihard. De vraag é de ze efeito hebben. Russen kunnen lijden als geen ander , zo luidt het clichê. Een kijkje em hun ziel conheceu Ruslandkenners. ,,Er is geen moment in onze geschiedenis geweest dat Rusland zich door de wereld gerespecteerd voelde. Ondanks al onze grote wetenschappers, componisten, schilders en schrijvers. Dit zorgde ervoor dat we ons schuldig voelden over de plek waar we zijn geboren. En ik denk dat het deels door dit schuldgevoel komt dat we soms zeer agressief reageren.”

* Na vier jaar zegt PvdA-boegbeeld Lutz Jacobi, a semana de Els Veder-Smit prijs ganhou, de Leeuwarder gemeenteraad vaarwel. Ze ervoer het werk in de raad als ,,ôfhâldend”, zowel voor als sinds de coronacrisis. ,,Der wie gjin gemy.” Jacobi stapt uit de gemeentepolitiek, maar is nog niet klaar met de PvdA. Ze heeft gesolliciteerd naar een plekje in het landelijke partijbestuur van de socialdemocraten. ,,Passou pelo meu. Ik sit fol enerzjy, wol graach helpe.”

READ  Donkere wolken boven Duitse gasbevoorrading? Russische Gazprom “kan niet garanderen” dat gaspijpleiding Nord Stream passou a funcionar blijft |

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info