Nicolas Cage é o ator mais difícil de Hollywood. En misschien ook wel de beste

“Ik zie het niet als een carrière. Ik zie het als werk”, zegt een aan lager wal geraakte Hollywood-ster tegen zijn psycholoog in O peso insuportável do talento maciço. — Daar iets mis mee?

De naam van de aan lager wal geraakte ster in Talento enorme é Nick Cage. E a porta da porta da palavra do personagem… Nicolas Cage. Een karakteracteur wier indrukwekkende carrière de laatste twee decennia afkalfde tot een aaneenschakeling van jobs, zo leek het wel. Met een aantal nog uit te komen projecten erbij staat het aantal titles op zijn cv op 110. Daar zitten heel wat klassiekers bij, van de Coen Brothers-komedie Criando Arizona sobre o karakterdrama Deixando Las Vegaswaarvoor hijeen Oscar ganhou, tot de actiefilm Se enfrentam. Maar er zitten, zeker sinds de eeuwwisseling, ook heel wat stinkers tussen. Denk aan de remake van O homem de vimeaan de geflopte avonturenfilm Temporada da Bruxa de aan het legendarisch slechte Deixado para trás.

Em entrevistas promocionais para O peso insuportável do talento maciço heeft Cage keer op keer benadrukt dat hij em niets lijkt op het personage dat hij vertolkt, maar drie jaar geleden zei hij em uma entrevista com O jornal New York Times exato wat zijn karikaturale alter ego tegen zijn psycholoog vertelde. “Ik heb nooit een carrière gehad, alleen werk.”

Bromance conheceu een maffiabaas

Ele é een van de grootste sterktes van Talento enorme: de erg dunne lijn tussen de fictieve Cage en de echte Cage. De beter gezegd: het beeld dat het brede publiek heeft van de echte Cage. Van de uitzinnige acteur die bekend is om zijn overacting. Van de spilzieke hollywood-ster vier keer scheidde em zijn jongste zoon Kal-El noemde, naar de geboortenaam de Superman. Van de gekke karikatuur die bijeen jong publiek bekender é omwille van YouTube-compilaties também ‘Nicolas Cage Losing His Shit’ e groteske memes.

O peso insuportável do talento maciço Speelt daar slim mee. Nick Cage (o personagem dus) grijpt, on-line e em doorleefde, audição espontânea no estacionamento de um restaurante, naast de hoofdrol in the nieuwe film by een gewaardeerde regisseur. Conheça o whisky elke slok die hij neemt, muito mais hij meer e mais respeito de zijn dochter e ex-vrouw e lijkt zijn bankrekening leger en leger te worden.

Nick Cage besluit op pensioen te gaan mais cedo não een miljoen op te strijken door het verjaardagsfeestje van een Espaanse superfan (Pedro Pascal) bij te wonen. Er bloeit een bromance tussen de twee, tot Cage door de CIA wordt ingeschakeld om zijn nieuwe buddy onschadelijk te maken omdat die een machtige maffiabaas blijkt te zijn. Você também pode ler o enredo de um filme de derretien-em-een-dozijn-actiefilms de echte Nicolas Cage com o regelmaat de klok inblikte. Alleen é um filme de Tom Gormican mais dan dat – net omwille van de slimme manier waarop het imago van Cage een personage of this wordt. De manier waarop Cage dat, conheci zijn massieve talento, invult.

Nicolas Cage.Beeld Taylor Jewell/Invision/AP

Gíria Tweekoppige

Nicolas Kim Coppola foi usado em sua nova van O padrinho-regisseur Francis Ford Coppola: hij speelde in diens Peixe estrondoso, O Clube do Algodão pt Peggy Sue se casou, maar veranderde zijn achternaam naar Cage om beschuldingen van nepotisme te vermijden. Intussen lijkt de link tussen Cage en de hoogdagen van Hollywood heel dun geworden, vanwege jarenlange dip in zijn carrière. De dagen dat hij een lucratieve filmster foi, liggen al ruim twee decenniachter ons. En het fortuin van 150 miljoen dollar dat hij in de jaren 1990 vergaarde met sucesfilms als A Rocha, Con Air pt Se enfrentam investeerde hij onder meer in een bizarro collectie huisdieren, waaronder twee cobra’s en een tweekoppige slang, die hij nadien wegschonk aan een dientuin omdat de twee koppen elkaar aanvielen wanneer hij traj de tte s.

Daarnaast kocht Cage de ene woonst na deere, waaronder het LaLaurie-huis em New Orleans, dat volgens de overlevering behekst é, en kastelen em Duitsland, Engeland en de States. Volgens de filmster foi vastamente o melhor investimento do hij destijds kon doen – tot de huizenmarkt crashte. “Het leeuwendeel van alles wat ik had verdiend werd zo ongeveer weggevaagd”, herinnerde hij zich in O jornal New York Times. Cage foi de Amerikaanse belastingdienst 14 miljoen dólares verschuldigd, terwijl zijn financiële gloriejaren em Hollywood al achter zich lagen. Filmes também O aprendiz de feiticeiro pt Temporada da Bruxa flopten en Cage verhuisde em Las Vegas, omdat je em Nevada geen staatstaks betaalt.

Ondertussen probeerde hij zijn schuld af te lossen door te werken. Películas de porta feitas. Véel filmes são feitos. “Wat ik niet ging done, was het faillissement aanvragen. Ik voelde een soort trots om mij hieruit te werken”, aldus Cage. “Nos negócios de Elke Andere é difícil trabalhar iets om naar op te kijken. Waarom niet in filmperformance?”

Het antwoord op die vraag, é: omdat je dan veel slechte filmes maakt. Dat hij nog steeds buitenissige aankopen deed, zoals de schedel van een tyrannosaurus rex die hij achteraf moest afstaan ​​omdat de verkoper het fossiel illegaal uit mongolië had gesmok allkeld aj ar puteen bidroeg foi die de pedalen kwijt é. Dentro Talento enorme wordt er naar Cages vermeende spilzucht geknipoogd wanneer hijeen levensgroot wassenbeeld van zichzelf ziet. “Ele é grotesco. Hoeveel heb je hiervoor betaald?” Wanneer de eigenaar “6000 dollar” antwoordt, schiet Cage meteen terug: “Ik geef je er 20,000 voor.”

Acima do topo

Toch ainda é “misvatting”, zegt Cage steevast, dat hij alleen naar de set gaat voor een loonbrief. “Toen ik vier movies per jaar deed”, oreerde hij recente in het mannenblad GQ, “moest ik nog steeds iets vinden om me volledig te kunnen geven. Sommige waren geweldig, zoais Mandymaar andere werkten niet. Mas eu nunca liguei para ele.”

De alucinógeno wraakfilm Mandy illustreert misschien wel het best dat Cage ook in deze fase van zijn carrière nog steeds een briljant acteur is. Als hij een regisseur de schrijver vindt die bereid é ainda ver mais alto te gaan als hijzelf, zo lijkt het wel, kent Cage nog steeds zijn gelijke niet. Niet toevallig schitterde hij als een gekke scenarist in Adaptação van de al even gekke Charlie Kaufman, e niet toevallig foi o melhor em Mau-tenente van de notoir krankzinnige cineast Werner Herzog. Net zoals de surrealistische David Lynch hem ruim dertig jaar geleden een uitstekende prestatie ontlokte in Selvagem no coração, toen Cage nog de lieveling van de Amerikaanse auteurscinema era. Als alle flops bewezen dat hij of hardst werkende acteur in Hollywood was, and bewezen of ocasionaele hits – ook João e recente Grande vallen daaronder – é um dos melhores cavalos de Hollywood.

Picasso

Dat vinden zijn collega’s overigens ook. Lynch omschreef hem als “de jazzmuzikant van het Amerikaanse acteren”, e de lof van Ethan Hawke, o naast Cage speelde in senhor da guerra, é nog groter. “Hij is de enige acteur sinds Marlon Brando die iets nieuws heeft gedaan met de acteerkunst”, stelde Hawke negen jaar geleden, omdat hij “on heeft weggetrokken van een obsessie met naturalisme”. Daar valt iets para te zeggen. Portadores de atos de representação gelauwerd também de ator lijkt te verdwijnen em zijn personagem: heel wat Oscars gaan niet toevallig naar sterren the helemaal opgaan in een beroemdheid, zoals Meryl Streep als Day Margaret Lincoln Daniel Thatchers. Maar Nicolas Cage é igual a Nicolas Cage. En dat wil zeggen: maior que a vida.

“Ik ben Picasso niet”, vertelde Cage onlangs em uma entrevista com Feira da vaidade, “en ik voel een grote aarzeling om mezelf in dezelfde zin te vernoemen als Picasso. Maar als de zoon van een vader die professor was en geïntereseerd was in kunst, stelde ik vragen als: ‘Papa, waarom maakt hij portretten van mensen met hun twee ogen aan dezelfde kant van hun gezicht?’ En hij zei: ‘Bem, isso era zijn visie.’ Ik zei: ‘Bem, kan hij ook gewone mensen tekenen?’ Waarop hij: ‘Bem, natuurlijk kan hij dat. Hij heeft zichzelf bevrijd.’ Ik vroeg me af: kun je dat ook met filmperformances doen?”

Ele é een typische Cage-metafoor: een beetje omstandig en voorzien van een cultureel veranwoorde referentie – zo verkiest hij zelf niet de term ‘acteur’, maar de term ‘thespiaan’, die zijn oorsprong vindteur in the act bij-Griekse theatre. Maar het vat wel de essentie van Cages acteerstijl. Hij é niet geïntereseerd em een ​​waarheidsgetrouwe performance. Hij wil een nieuwe werkelijkheid scheppen, zoals Picasso. De misschien nog mais preciso: zoals Edvard Munch. Als Nicolas Cage een schilderij foi, dan zou hij De schreeu zijn: grotesk, expressionistisch, vol van grote emoties die overdrive, zelfs een tikje kinderachtig lijken, maar tegelijk niemand onberoerd laten.

Fúria da Gaiola

Cage zelf omschrijft zijn acteerstijl, niet geheel gespeend van pretentie, também “nouveau shamanic” de “western Kabuki”, verwijzend naar een oude Japanse danstheatertraditie. Hij weigert acteren te zien als “overtuigend liegen”, legde hij uit in O jornal New York Times. “Waarom niet experimenten? ‘Western Kabuki’ betekende para mij: laten we todo o caminho para fora gan. ‘Nouveau shamanic’ é niets anders dan proberen om je verbeelding te verhogen om te kunnen performen zonder het te moeten faken.”

OK em Talento enorme wordt voortdurend geknipoogd naar termen als ‘nouveau shamanic’ e naar zijn voorliefde voor highbrowcultuur. Een van de titels die daarbij het vaakst terugkomt, is die van Das Cabinet des Dr. Caligari: een ruim honderd jaar oude stille duitse film diet gezien als het topppunt van de duits-expressionistische cinema. Ook de liefde para zulke movies heeft Cage te danken aan zijn vader. “Ik keek filmes também Das Cabinet des Dr. Caligari pt Nosferatu em Fellini’s Giulietta degli spiriti toen ik vijf jaar oud was”, stelde hij em 2013 em O guardião. “Ik dacht: oké, kan ik dat vandaag ook doen? Als je naar beijo de vampiro kijkt, draait dat allemaal om de herinnering aan Nosferatu: die Duitse, expressionistische acteerstijl.”

beijo de vampiro é een ietwat obscuro horrorkomedie uit 1988, over een uitgever die denkt een vampier te zijn. Dat de film toch een reputati heeft, é o danken aan de extatische rol van Cage – en aan het internet. Een congelar quadro van de acteur conheceu wijd opengesperde gen en het bijschrift — Você não diz? werd een beroemde meme E um fragmento waarin Cages personage al tierend beschrijft hoe je documenten op alfabetische volgorde moet klasseren werd een hit op YouTube, een to beeld van de zogenaamde ‘Cage Rage’. De ooit zo gelauwerde thespiaan vergaarde meer sucesso na net e na bioscoop.

‘Gato da noite’

Cage heeft een ambivalente houding ten opzichte van zijn uit de context gerukte populariteit op het wereldwijde web. “Het houdt me relevante para een generati die helemaal om YouTube draait”, erkende hij in O guardião, al heeft hij het niet zo begrepen op de memes van zijn gezicht. “Ik begrijp nog altijd niet volledig waarin de fascinatie schuilt met mijn gezicht of mijn gezichtsuitdrukking in die memes”, vertelde hij aan GQ. Al vertelde hij er ook bij dat Talento enorme een manier é “om te omarmen wat met mij is gebeurd”.

Nós sabemos que todos nós temos esperança de ter lido o bioscooppubliek em Hollywood Cage nu weer durven te omarmen. En dat zijn uitspattingen uitspattingen buiten zijn werk worden ondergesneeuwd door de rollen die hij vertolkt. “Dat ik gek ben é een misvatting die mensen blijkbaar leuk vinden, dat ik een louco ben”, stelde hij nog em GQ. “Maar je kunt geen 43 jaar overleven in Hollywood of Meespelen in meer dan 120 movies als je gek bent. Dan word je niet gecontracteerd. Dan gaan ze niet meer met je werken.” Om er nadien nog aan toe te voegen: “Ik ga me nu focussen op kieskeurig zijn, zo kieskeurig als ik maar kan zijn. Ik zou nu graag elke film feito também de het mijn laatste is.”

O peso insuportável do talento maciço (★★★☆☆) escrito no bioscoop.

READ  Disney + é Netflix behoorlijk te slim af

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info