Netflix em português em português da Radio Free Europe herleven – RadioVisie

Gloria, a série original em português da Netflix, desde 5 de novembro de streamingdienst. Bij verstokte kenners van de radiogeschiedenis gaat er wellicht een lichtje branden bij de naam van het kleine dorpje Glória do Ribatejo, ten noordoosten van de hoofdstad Lisboa. Ele foi de 1951 a 1996 e foi usado na Radio Free Europe. En daar gaat de serie ook over.

De tiendelige series, die zich afspeelt in 1968, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, é gebaseerd op enkele waargebeurde – weliswaar gedramatiseerde – gebeurtenissen in RARET, de omroepsite waar de kortegolf radio free Europe operatingzeneel RARET parada para ‘Rádio Retransmissão’.

Glória Volgt João Vidal (gespeeld door Miguel Nunes), een jonge man wiens familie banden heeft com os leiders van do Estado Novo, het toenmalige autoritaire Portuguese (en anticommunistische) regime ao lado do ditador Antonio Salazar. João werkt als radio-engenieur bij RARET. De serie laat zien hoe in het kleine dorp Amerikaanse en Sovjet-troepen via allerlei gevaarlijke sabotagemanoeuvres vochten om de controle over Europe. João wordt gerekruteerd door de KGB en komt terecht in het ingewikkelde spionageweb in RARET.

>> lees verder onder de trailer

De reeks, gemaakt door Pedro Lopes e geregisseerd door Tiago Guedes, é een mix is ​​van historisch drama, gebaseerd op echte gebeurtenissen, en een spionagethriller. Voor Lopes tinha RARET weinig geheimen, quer zijn familie werkte er en als kind hoorde hij alle verhalen die er zich afspeelden. Volgens As notícias de Portugal é het de serie conheceu het hoogste budget ooit in de geschiedenis van het land.

Ao contar todos os outros thrillers de espionagem, são os títulos de Koude Oorlog, incluindo Gloria de VS de Sovjets e outros de goede de slechteriken. De serie geeft een uterst genuanceerde weergave van de geschiedenis en tont de complexiteit van de Koude Oorlog, não era verder gecompliceerd werd door Portugals eigen extreem brutale autoritaire en koloniale geschiedenis.

READ  Ministro de Ontmoeting Kaag encontrou Eurogroepvoorzitter Donohoe | Nieuwsbericht

Gloria begint net voordat de Sovjet-Unie Tsjecho-Slowakije binnenvalt, também João zijn nieuwe baan bij RARET begint. João werkt al voor de KGB en is op een geheime missie om eachter te komen wat er is gebeurd met een vermiste KGB-agente Mia, die bij RARET werkte, en om de operaties van de CIA op het radiostation te verstoren.

Die verhaallijn is fictief want het van een Sovjet-spion op de Portugese zendersite is nooit bevestigd, all waren er wel infiltranten bij Radio Free Europe in Duitsland.

De echte geschiedenis van RARET

De Amerikaanse CIA gebruikte RARET om anticommunistische uitzendingen naar Oost-Europese landen te sturen. Technisch foi Portugal een van de betere localidades om – ondanks de stoorzenders van de Sovjets – toch door te dringen em Roemenië, Tsjecho-Slowakije, Polen, Hongarije e Bulgarije.

Er werd aanvankelijk gebruik gemaakt van een reeks zenders van elk 50 kW, telkens parsgewijs gekoppeld om met 100 kW uit te zenden. Em 1964 werden vier zenders van 250 kW van General Electric geplaatst. A Radio Free Europe está disponível no momento do programa em 18 anos para todas as terras onde Sovjet-invloed. Samen tinha de 18 zenders e vermogen van 1.835 kW.

O RARET estava no radiocomplexo dagen een indrukwekkend. Op het einde van de jaren ’60, vroege jaren ’70, werkten er meer dan 350 mensen. Naast de zenders en studio’s telde het ook een technische school, een kliniek, sportvelden en een zwembad. Veel programma werden weliswaar overgenomen vanuit München, maar er werden ook eigen programma’s gemaakt.

Na de Português Anjerrevolutie van 1974 werd het station geviseerd também o símbolo da porta de dictatuur gesteunde kapitalisme. De zendantennes van RARET werden tweemaal aangevallen met explosieven, maar ze weerstonden de impact. Em 1985, o presidente americano Ronald Reagan een bezoek bracht nasceu em 1985.

READ  De groei-economie ligt op ramkoers met het leven op aarde

De aanslagpogingen vormden geen belemmering para verdere ontwikkeling van de zendersite. Datzelfde jaar ontving Gloria acht nieuwe zenders van 250 kW. Em jaren ’90, na val van de Berlijnse Muur en deracionalização van de omroepmiddelen, mais een keuze worden gemaakt tussen het Glória Português en het Spaanse Playa de Pals, waar zich de zusterzender Radio Liberty bevond. Die laatste kreeg de voorkeur.

Em 1996 werd het omroepcentrum em Gloria verlaten. De nog bruikbare zenders verhuisden naar Azië, Griekenland e Sri Lanka. O resto do aparelho é feito de plaatselijke parochieraad te gelde maken als schroot. De geluidsarchieeven uit de Portuguese periode, 60.000 spoelen, worden bewarard na Hoover Institution da Stanford University em Verenigde Staten.

Het dorp Glória do Ribatejo é Radio Free Europe niet vergeten, hoewel er vandaag alleen nog de desolate lege gebouwen overblijven (zie de indrukwekkende video hieronder). Er werden verschillende reconversieprojecten overwogen, maar geen van hen haalde de eindmeet. Momenteel wordt de site naar verluidt gebruikt als kraakpand voor een antal verenigingen. Você pode encontrar o hulp van deze prestigieuze Netflix-série, para oude zendersite misschien ou een kantelpunt worden.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info