Nét hersteld, raak je weer besmet: met omikron lijkt het te kunnen

Este onderzoek é nog maar een zogeheten ‘pre-print’, dat wil zeggen dat het nog door andere onderzoekers gelezen en beoordeeld moet worden, maar de conclusies zijn duidelijk. Volgens het onderzoek kun je op dit moment – ​​também je niet bent geboosterd – heel snel na je laatste infectie herbesmet raken met omikron.

En dat zou natuurlijk nogal wat betekenen para isolamentos em quarentenas, maar ook para het aantal mensen dat besmettelijk is en anderen kan aansteken. Quer meteen na een isolatie weer een week op zolder? Niet echt een pretje.

No tweet onderstaande zie je een korte samenvatting van het onderzoek, met daarbijeen link van het onderzoek zelf:

Op scholen zijn deze geluiden al merkbaar. Kinderen die positief testen, herstellen, en na meerdere negatieve testen toch weer besmet raken. Zij zijn vaak niet gevaccineerd, laat staan ​​​​geboosterd. Geregeld krijgen ze te horen: het zal oud virus zijn dat is opgepikt; quarantaine en isolatie zijn niet nodig.

Afweersysteem niet aangzet

De regels van het RIVM zeggen dat het for contacten die recente zelf een infectie met SARS-CoV-2 hebben doorgemaakt, niet nodig is on zonder klachten te testen. “Voor hen geldt geen quarantaineadvies.” Met omikron lijken dus misschien toch outros registros de gelden.

Debbie van Baarle é hoogleraar imunologia em Groningen em stelt dat als de infectie het afweersysteem als het ware niet ‘aanzet’, je ook niet veel afweerstoffen aanmaakt, e duseller weer bevat niettelweijs beme nie snorijk. Met andere worden: een suave besmetting com als gevolg een klein verkoudheidje dat twee dagen mais tarde weer weg is, zorgt niet voor heel veel bescherming in toekomst.

READ  A gripe está piorando este ano: você precisa saber disso

Kan Vaker Gebeuren

Dat op zich é niet nieuw, zegt Van Baarle. Outras variações de ouro dat ook. Maar omikron Levert em infecções veel gevallen softere op en é juist wél besmettelijker. “In die zin kan het nu wel vaker gebeuren”, zegt Van Baarle.

Ook heeft omikron verschillende tactieken om het afweersteem te omzeilen en toch een besmetting te veroorzaken, zegt Van Baarle. “Maar tijdens de periode van de deltavariant zijn herbesmettingen ook voorgekomen, alleen niet zo kort na de eerste infectie.”

‘Kans op herinfectie 5 keer groter’

Immunoloog Huub Savelkoul van de Wageningen Universiteit ziet dat dit Amerikaanse onderzoek overeenkomt met studies die in Groot-Brittannië zijn gedaan. De uitkomsten komen overeen, zegt hij “Het lijkt erop dat mensen die geen booster hebben gehad en nu een milde infectie met omikron krijgen, ongeveer twee tot drie weken beschermd zijn tegen infecte een een.”

Daarnaast é de kans op een herinfectie com omikron ongeveer vijf keer groter e bij delta e é de bescherming een omikronbesmetting slechts zo’n 19 procent, zegt Savelkoul.

Geen go nieuws

De gevolgen: “Op die manier kun je haast geen kudde-immuniteit krijgen. En quarantaines hebben dan heel weinig effect. Je kunt zo ongeveer meteen weer besmet raken als je weer buiten komt.”

Goed nieuws é het zeker niet, benadrukt Savelkoul. Quer op deze manier blijft de omikronvariant rondgaan. “Als er dan weer een variante komt die wél ziekmakender is dan omikron, hebben we een problem, want we hebben niet veel bescherming opgebouwd.”

Mondkapje, reforço, handen wassen

Een olossing? Moeilijk, maar volgens Savelkoul zou het wel kunnen helpen om de basismaatregelen langer in stand te houden. Mondkapje op als het ergens druk is, goed denken aan persoonlijke hygiëne, dat soort zaken. “En de booster helpt dus wel.”

READ  Doenças musculoesqueléticas Holanda feliz em pagar pela terapia genética da SMA

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info