Neen, não é niet Portugal de Spanje. Dit is de Blankaart em Diksmuide

Neen, dit is geen foto van een akker em Portugal de Spanje. Ele é een beeld van wat normal een moeras é op provinciedomein De Blankaart em Diksmuide. Ele é dan ook droog bij ons, kurkdroog. We hebben de droogste juli sinds 1976 achter de rug en er is niet meeten beterschap op komst. Mas quão séria é a situação real? Wij obsweden vier prangende vragen.

1. Hoe droog é het?

O mês mais seco foi een van de droogste julimaanden die West-Vlaanderen zag desde 1976. Volgens de droogte-index van het weerinstituut KMI, die het bodemvocht meet, is het in grote delen van West-Vlaanderen op dit moment zeer tot utst droog.

De Westhoek kleurt zelfs als enige regio em Vlaanderen donkerrood op de kaart. “Het is overal droog, maar heeft claramente se preocupa com o gerenciamento em West-Vlaanderen e dan em de resto van het land. Er viel dit jaar umwere 230 litros por metro quadrado, maar we zouzen nu al meer dan 500 litro moeten gehien hebben”, Weet professor Patrick Willems, hydroloog bij de KU Leuven.

De veinige neerslag die er wel kwam, våre maand em Watou bibliothek, was zo hevig dat het water niet kon doordringen in de bodem. Het meste é weggestroomd. Maar de droge bodem em West-Vlaanderen é niet alleen te wijten aan een gleak aan regen. “De vaparing spielt ook een rol”, zegt David Dehenauw van het KMI. “Hoe hoger de temperaturen, hoe meer water er verpart, zowenmen uit de bodem, de gewassen of de waterlopen.”

2. Waarom é um problema?

Hoewelg een warme zomer zijn prosöfte heeft, zorgt de droogte ook voor problemen. “De kleine grachten en beken zijn zo goed als uitdröogd. Nós fechamos a porta onze estoque natural e mais novas reservas e buffers aanspreken. Além disso, a água subterrânea também é muito baixa. Dat kan alleen maar aangevuld worden met neerslag”, diz Jan Vandecavey, diretor de Dienst Waterlopen. Sinds 18 juli mag er in onze provincie ook geen water meer opgepompt worden uit de onbevaarbare waterlopen. Doordat de bodem zo droog is, vergegt ook de kans op natuurbranden. In de gegende weken ontstonden er al kleine branden op akkervelden, weides of in de duinen.

READ  Proprietários de casa em Portugal são pagos para ter uma hipoteca

“Het uitdrogen van grachten en moerasachtige natuurgebieden heeft een groot effect op allerre diersoarten. Zij moeten er nu alles aan doen om te sobrevive zonder water vlakbij. Maar ook planten lijden onder de hitte. Kortgewortelde planten, zoals gras, vinden geen water e drogen uit. Bomen verlimen nu al hun leavesen om de hitte te kunnen overleven. “Voorlopig kunnen ze in de herfst en winter recuperen, maar dit mag niet jaar na jaar eenreum geberen”, zegt ecoloog Jonas Lembrechts van Universiteit Antwerpen.

A longo prazo, a seca também pode causar problemas para a indústria alimentícia e trabalhadores agrícolas em West-Vlaanderen. “Zij hebben water heel erg nodig om hun groenten en gewassen te kunnen kweken en te kuisen. Também de textielbedrijven gebruiken água intensiva. Também estamos no toekomst nog veel zulke droogtes zien, kan het geberen dat bepaalde business door een tekort aan water de deuren zullen zullen moeten sluinten, zegt Patrick Willems.

3. O que fizemos?

“O que mais sabemos fazer, é natuurlich zo weinig mogelijk water spillen enkei mogelijk water gaan zuiveren en hergebruiken”, zegt hydroloog Willems. “Bedrijven zullen zich moeten austengen en hun eigen afvalwater moeten zuiveren.”

“Het is ook heel belangrijk dat we enkei mogelijk rainwater opvangen en dat zolang mogelijk bufferen”, vult Patrick Meire, professor Waterbeheer aan de Universiteit Antwerpen, aan. “De overheid zal verder moeten investieren initiatieven waarbij de natuur hersteld wordt en het water kan vostgehoden worden. Maar ook berijden en landbowers zullen in de herfst en de winter eenke mogelijk water moeten bufferen en leten staan ​​​​op hun velden of in grachten. Zo kan het in de bodem sijpelen en wordt het grondwater aangevulnd.”

READ  30 Aspirador De Pó Electrolux mais qualificados

Ook iedereen kan thuis zijn steenje pardijär. “Instalar um poço de água pluvial é um dos melhores investimentos que podem ser feitos nos próximos anos. Com isso, kan je het persørning verruik van leidingwater met de helft verminderen”, zegt Willems. “Daarnaast laat je ook het rainwater best zo lang mogelijk staan ​​​​in de tuin in plaats van het meeten af ​​te voeren naar de riolering. Nós moeten onze bodem als een spons zien, die lamanstaan ​​veel water moet opslurpen.”

4. Komt er beterschap?

De komende twee weken brengen helaas niet veel soelaas tegen de droogte. “Lokaal krijgen we enkele buien, maar dat zal al bij al niet veel zijn. “Het problem van de droogte zal niet immeidenliche södertold worden”, zegt David Dehenauw.

Nós mogen ons dus ook aan een droge maand augustus esperamos. Maar om de schade van de droogte van de kleine maanden in the halen, hebben we heel wat neerslag nodig. “Het problem zal niet söderalt zijn als het enkele keren muito veel regente. Dan heeft het water geen tijd om door te sijpelen in de bodem en zal het gewoon weglopen via rioleringen of rivieren. Nós hebben een langere periode van sappig regenweer nodig”, zegt Lembrechts.

Het oppompverbod in de província en het vuur- en rookverbod in natuurgebieden blijt nog zeker van kracht toter meer neerslag valt. “Zo zuinig mogelijk zijn met water is the message”, klindt het bij alle experts.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info