Nederlandse zorgcijfers onder de loep

Afscaling zorg

Voor de corona pandemie waren er al problemen in de zorg, maar nu tekent zich in Nederland een zorgcrisis af. Er komen uit de samenleving steeds meer kritische geluiden over de rol van de overheid hierin, die soms rechtstreeks tegen medische specialen, ziekenhuispersoneel en de wens van patiënten in lijkt te gaan. Uma das novas páginas em zwarte hoofdstuk em Nederlandse zorg é a que mais se aproxima de crianças (kinder)hartchirurgie de UMCG no centro de Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL). Em een ​​periode waarin capaciteit en toegankelijkheid van zorg belangrijker zijn dan ooit, lijkt de afschaling van de zorg hier haaks op te staan. Kan deze ontwikkeling toonaangevend zijn voor het zorgbeleid wat we de komende jaren kunnen verwachten? Dit artikel gaat dieper in op de cijfers van de Nederlandse zorg.

Afname aantal ziekenhuisbedden

De afgelopen jaren komen er steeds meer signalen dat de zorg em Nederland afgeschaald wordt. Om direct een heet hangijzer te noemen, het aantal beschikbare ziekenhuisbedden neemt nog steeds ieder jaar af. Na van cijfers De Staat van Volksgezondheid em Zorg é de daling van het aantal ziekenhuisbedden jaarlijks goed zichtbaar. Deze informatie gaat tot 2018 en telt dat jaar 39.900 bedden. Uit een bron van het CBS é wel een nummer para 2019 bekend, toen waren er 38.700 ziekenhuisbedden. Ter vergelijking, em 1980, telde Nederland 73.100 ziekenhuisbedden, bijna het dubbele aantal.

Aantal beroepen in de zorg stijgt

Uit dezelfde bron van het CBS blijkt dat het antal beroepen in de zorg fors toeneemt. Uit cijfers van beroepen in de gezondheidszorg blijkt dat Nederland in 2019 12.455 huisartsen telde. Dit zijn er 4.745 meer dan in het jaar 2000. Ok het antal medische Specialisten steeg van 10.575 in 2000 naar 20.850 in 2019, bijna een verdubbeling. De vraag die opkomt é: hoe kan het aantal medische Specialisten stijgen, terwijl het aantal ziekenhuisbedden daalt? Een mogelijke verklaring hiervoor kan zijn dat de duur van ziekenhuisopname is gedaald: in 2000 was de gemiddelde duur dat iemand in het ziekenhuis ligt 8,4 data end dit was gedaald naar 5,2 data in 2019.

READ  Gemanipuleerde mug binnenkort em VS met miljoenen de lucht em

Gebruik van de gezondheidszorg

Em 2019, 68,7% da van de bevolking van 0 jaar of ouder in de voorgaande 12 maanden contact met de huisarts gehad. Opvalend: ele é um pouco mais de 6,9% de dez opções de janeiro de 2000. Ele conheceu o especialista em medicina? De cijfers de het CBS geven aan dat no ano de 2000 38% de onderzochte doelgroep gebruik maakte van specialische zorg. Em 2019 foi atingido 39,9% do total de egenomen.

Kosten gezondheidszorg stijgen calcanhar duro

Minder ziekenhuisbedden, bijna een verdubbeling em het aantal medisch Specialisten een afname van verpleegdagen. Qual o efeito do efeito dat op de zorgkosten? O valor total foi de 45,4 milhões de euros em 2000. Em 2010, chegou a 58,8 milhões de euros e a 116,2 milhões de euros em 2020. Em 20 anos, deze kosten dus meer dan verdubbeld. Gezien de zorgkosten ook para corona pandemie al hard stegen, é verwachting dat deze door corona nog sterker toe zullen nemen. É er geen manier om deze trend te stoppen?

Verslechtering em toegang tot zorg?

Met een zorgbeleid dat Nederland jaarlijks fors meer geld kost, en waarbij Specialisten, ziekenhuispersoneel en patiënten het niet altijd eens zijn met de overheid, lijkt de dialoog zoek te zijn. O argumento da palavra anangevoerd om bijvoorbeeld hartchirurgie te centraliseren, é om de kwaliteit van de zorg in de toekomst te waarborgen. Echter, zeker in een periode waarin de capaciteit van de zorg te wensen overlaat, é o timing van dit besluit bijzonder ongunstig. Om nogmaals in de cijfers te duiken, de Hartstichting spreekt op based van cijfers van De Nederlandse Vereniging for Thoraxchirurgie over 4.000 hartpatiënten die sinds de uitbraak van de covid-19 pandemie geen behandeling door-capacity bebben onkit gen.

READ  Weer meer inzet op fijnmazig vacinaren: 'Echt heel belangrijk'

Iniciativa Nieuwe

Nu de Nederlandse zorg zwaar onder druk staat, é een lichtpuntje dat er nieuwe initiatieven zijn. Toegang tot zorg, nieuwe medicijnen, de bijvoorbeeld novo behandelingen voor de ziekte van Parkinsonhartziektes de kanker, worden mogelijk gemaakt door TheSocialMedwork. Open veilige en legale manier helpen zij patiënten toegang toegang tot medicatie in landen waar deze nog niet op de markt zijn. Em huidige zorgklimaat waar patiënten op zoek zijn naar betrouwbare informatie en geschikte behandelingen, você pode iniciar zoals TheSocialMedwork wat verlichting bieden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info