Nederlandse regering sluit nieuwe lockdown niet uit: “Afhankelijk van opkomst van nieuwe, ernstig ziekmakende en zeer besmettelijke coronavarianten”

De Nederlandse ministro van Gezondheidszorg Ernst Kuipers kan niet garanderen dat er geen nieuwe lockdown komt in het land. Dat onde quer que seja de mogelijke opkomst van nieuwe, ernstig ziekmakende en zeer besmettelijke coronavarianten, waartegen de huidige vacinas não foram. Dat zei Kuipers em um debate parlamentar sobre zijn langetermijnaanpak rond corona.

jvhBron: Belga

Kuipers kon naar eigen zeggen niet aangeven wanneer strengere maatregelen nodig zijn. Na crise de vorige waren vooral de druk op de zorg en de bezetting op intensieve zorg belangrijke factoren bij de te nemen maatregelen. “Maar de situatie is nu anders”, aldus de ministro. “Er zijn en komen e outras variantes, en veel mensen hebben al een besmetting doorgemaakt. Ik kan nu niet voorspellen of het aantal besmettingen leidend wordt, dan wel de ziekmakendheid van een variante.”

Kuipers maakte ook duidelijk dat de Nederlandse regering momenteel geen juridische mogelijkheden heeft om maatregelen op te leggen, zoals het dragen van mondmaskers of het houden van afstand. Die wettelijke grondslag verdween nada de Eerste Kamer em mei een nieuwe verlenging van de Tijdelijke coronawet verwierp. Pas na een wijziging van de ‘Wet publieke gezondheid’ zou de regering weer verplichtende maatregelen kunnen opleggen. Een voorstel daartoe werd in augustus al ingediend door Kuipers.

Als de nood hoog is, zou Kuipers wel kunnen teruggrijpen naar noodverordeningen, zoals dat in het begin van de coronacrisis in Nederland de praktijk was.

Vacinar

De zorgen van het Nederlandse parlement over een te geringe capaciteit bij de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten, om snel veel mensen te kunnen vacinaren zodra dat nodig is, deelt Kuipers niet. Binnen zes weken kunnen drie miljoen mensen worden gevaccineerd. Dat lijkt hem voldoende.

READ  Espanha e Portugal acima do primeiro obstáculo para obter dinheiro do fundo de recuperação

Wel maakt hij zich zorgen over de vaccinatiegraad: in de laatste vaccinatieronde foi de opkomst “teleurstellend”, zei de ministro. No ronde eerder dit jaar konden alle 60-plussers e mensen com een ​​kwetsbare gezondheid een tweede boosterprik halen. Heel veel mensen hebben dat niet gedaan.

Capaciteit intensieve zorg

Uma raça gedeelde wens van het parlement om de capaciteit van de intensivo zorg uit te breiden, wil Kuipers niet tegemoetkomen. A capacidade é voldoende, stelde hij. Er zijn nu 993 operationele IC-bedden, bedden waarvoor personeel is ingeroosterd. Daarvan waren er donderdag 686 em gebruik. Em 24 van die bedden liggen coronapatiënten.

Als het nodig é, está chegando a 1.700 mogelijk ic-bedden. Meer kunnen ic-afdelingen niet aan, stelde de minister. Er é dan onvoldoende personeel per patiënt beschikbaar. Ook komt dan de reguliere zorg in de knel.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info