Nederlandse politieagent die huis financierde met crimineel geld, mag zijn job houden | Buytenland

Een politieagent (48) de Nederlandse Landelijke Eenheid die zijn huis financierde met crimineel geld uit the bedrijf van zijn broer, mocht niet worden ontslagen. Dat heeft de hoogste ambtenarenrechter bepaald.

De Nederlandse agente raakte em 2018 betrokken em een ​​strafzaak. Het Openbaar Ministerie beschuldigde hem van witwassen. O homem tinha em 2004 um hypotheek van 240.000 euros afgesloten bij het bedrijf van zijn broer. Dit geld bleek afkomstig van beleggingsfraude. Justitie denkt dat de agent wist dat het om crimineel geld ging, maar de man heeft dat zelf altijd ontkend.

De broer van de politieman werd em 2003, na Holanda, chegou a 3,5 anos cel por beleggingsfraude. Hij zou for ruim 30 miljoen euro aan ilegal inkomsten hebben weggesluisd. De Duitse zaak foi para o Openbaar Ministerie aanleiding om jaren mais tarde ook in Nederland een onderzoek te beginnen. De broer stond daarna em twee verschillende zaken terecht: voor fraude in een vleesbedrijf en korte tijd later voor witwassen. O OM foi informado de onde mais via familieleden voor miljoenen aan vastgoed is gekocht in Nederland en Duitsland via dubieuze hypotheekconstructies. Een van de kopers foi dus de agent, die daarom em 2018 werd aangehouden voor witwassen.

Ontslag ongedaan feito

De strafrechter oordeelde em maart vorig jaar dat het onwaarschijnlijk é dat agente niets wist van de herkomst van het geld. A hipotese foi verstrekt tegen veel gunstigere voorwaarden e outros bancos em 2012 kreeg de man na een brand in zijn huis een aanvullende lening van ruim twintigduizend euro. Ook werd de rente zonder boete verlaagd, nadat de agent in de twee jaar daarvoor helemaal geen rente had betaald. Zelf verklaarde hij dat de onregelmatige betalingen te maken hadden met het feit dat het om een ​​halal-hypotheek ging. Toch oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende aanwijzingen waren om witwassen bewezen te achten; de agente werd vrijgesproken.

READ  A piada da internet termina com uma "briga" pelo primeiro e único Josh

O agente foi kort na zijn aanhouding al ontslagen door de korpschef. De vrijspraak bracht daar geen verandering in.

De agent vocht het ontslag aan bij de bestuursrechter, maar dat mocht eerst niet baten. Em beroep krijgt de man na drie jaar alsnog gelijk en wordt zijn ontslag ongedaan gemaakt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info