Nederlandse luchthavens gaan kosten van door chaos gestrande reizigers vergoeden | Reizen

De Nederlandse luchthaven Schiphol gaat de kosten vergoeden die mensen hebben gemaakt omdat ze door de chaos op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Isso é de luchthaven overeengekomen com Consumentenbond no programa de TV ‘Max Vakantieman’. Ook Eindhoven Airport gaat reizigers compenseren die hun vlucht hebben gemist.

De regeling geldt para wie zijn de haar vlucht no período de 23 de abril tot e 11 de agosto niet kon halen porta de lange rijen op Schiphol. Daarbij vergoedt de luchthaven de kosten die niet op een andere manier werden, bijvoorbeeld door een luchtvaartmaatschappij of de reisverzekering. Gedupeerde reizigers hebben tot 30 de setembro om een ​​​​compensatieverzoek in the dienen.

Bij die kosten moet bijvoorbeeld gedacht worden aan extra kosten para het omboeken van een vlucht of de kosten por een nieuw vliegticket, maar ook aan bijvoorbeeld reiskosten als mensen besloten com hun auto te ar Daarnaast kunnen bijvoorbeeld kosten por een accomodatie die niet gebruikt, maar ook niet geannuleerd kon worden op de luchthaven verhaald worden.

Gevolgschade

Reizigers van wie de vlucht werd geannuleerd worden volgens Europese regels al schadeloos gesteld door de luchtvaartmaatschappij. Schiphol wilde eventuele gevolgschade voor deze reizigers niet vergoeden omdat de reden van annulering vaak onduidelijk is, também de Consumentenbond.

De regeling loopt tot en meet donderdag. Als er daarna nog problemen ontstaan, dan gaat de Consumentenbond opnieuw met Schiphol in overleg. Een woordvoerster van Schiphol kon niet meteen aangeven hoeveel de schadevergoedingen de luchthaven naar schatting gaan kosten.

Aeroporto de Eindhoven

READ  Rijn vanaf vrijdag haast onbevaarbaar. Isso é um problema para a indústria | Gelado

Ook Eindhoven Airport gaat reizigers compenseren die hun vlucht hebben gemist door lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole.

Reizigers kunnen onde meer een vergoeding aanvragen para kosten die ze hebben gemaakt bij het omboeken van een vlucht. Dat kan ook gaan om uitgaven aan bijvoorbeeld maaltijden of drinken tijdens het wachten op een latere vlucht.

Ook wil Eindhoven Airport gestrande reizigers compenseren para kosten die ze hebben gemaakt als ze met een ander vervoermiddel naar hun bestemming zijn gereisd. Extra uitgaven om opnieuw naar de Brabantse luchthaven of een ander vliegveld te reizen vallen ook onder de regeling.

Net também em Schiphol kampte Eindhoven Airport de afgelopen manengergeld com personeelstekorten. Daardoor ontstonden op drukke dagen soms rijen tot ver in de buitenlucht.

Vooralsnog kunnen reizigers financiële compensatie aanvragen para kosten gemaakt tussen 23 mei e donderdag 11 agostus. Daar hebben ze recht op als ze minstens 2,5 uur para vertrek aanwezig waren op het vliegveld en toch hun vlucht misten. Gedupeerde passagiers hebben tot en met 30 de setembro om een ​​verzoek in te dienen. Reizigers die al om compensatie hebben gevraagd, hoeven dat niet nog een keer te doen.

Olhar:

Bijstands-en annuleringsverzekeringen komen niet tussen: op welke vergoedingen heb je wél recht als je vlucht geschrapt wordt? (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info