Nederlandse artssen openen hun deuren voor Oekraïense vluchtelingen

Imagens Getty

Ook artsen vangen vluchtelingen uit Oekraïne in hun huis op. Een kinderoncoloog, een oud-longarts e een internist vertellen sobre hun ervaringen.

Katja Heitink-Pollé, kinderoncoloog hemato-oncologie no Prinses Máxima Centrum, é conhecido por todos os homens e por todos os usuários que passam por um período de tempo e por Oekraïens jongetje com leucemia e outros métodos.

‘Ruim twee weken geleden kreeg ik een mail van het Prinses Máxima Centrum. Ze zochten gastgezinnen para een groep kinderen met kanker e hun begeleiders. Ik las dat mailtje tijdens een training en stuurde het meteen door aan mijn man. We waren ons al aan het oriënteren op hulp bieden, misschien vluchtelingen voor de maaltijd uitnodigen of pleegzorg. Dit voelde goed en onze kinderen waren meteen heel positief. Nós temos 18 e 16 anos e 13. Nós ganhamos o Prinses Máxima Centrum, em Zeist, e nós temos o pior. Op 14 mar kwam de groep patiëntjes met familieleden aan. Wij zaten conheceu todos os gastosuders em een ​​ruimte. Open een gegeven moment werden we naar beneden geroepen om kennis te maken met onze gasten: een vijfjarig jongetje en zijn moeder. Dat era voor mij heel indrukwekkend. Zo liep ik de mãos dadas com een ​​jongetje com een ​​knuffel in zijn arm e zijn moeder naar de parkeergarage. Via google translate maakten we de dagen daarna kennis. Nu heb ik een app handige die Nederlands vertaalt naar het Oekraïens. Nós zijn vooral praktische dingen aan het regelen. Een fiets met kinderzitje, school, nagaan hoe de moeder in aanmerking komt voor een vergoeding, paspoorten. Em het começar vroeg de moeder steeds wanneer haar zoon zou worden opgenomen. Het foi vreemd voor haar dat patiënten met leukemie hier poliklinisch worden behandeld. De jongen era tijdens de behandeling em Oekraïne maar drie weken van de negen maanden thuis geweest. Ze vroeg ook wat mijn rol era. Ik ben niet zijn dokter, dat wilde ik ook niet, dan gaan dingen door elkaar loopen. Maar het is makkelijk dat als er iets is, ze dat aan mij kunnen vragen. Voor mij é o bijzonder om het eens van de outro kant mee te maken. Om te zien wat het praktisch betekent dat je rondom bepaalde medicijnen niet mag eten bijvoorbeeld, of dat je misselijk wordt. Dat je een afspraak hebt in het ziekenhuis die uitloopt. Het is ook prachtig om te zien hoe warm en liefdevol de zorg in ons ziekenhuis is. Daar sta je normal ook niet zo bij stil.’

READ  Vincent van Gogh no podcast Psicopatologia | Bill e massa

‘Na een week zijn ze teruggereisd naar Duitsland’

Mariska Koster, oud-longarts, werkzaam bij Johnson&Johnson, ving een moeder e haar volwassen dochter uit Oekraïne op. Ze zijn na een week teruggereisd naar Duitsland.

‘Met mijn bijna volwassen kinderen had ik al bedacht dat het op onze weg zou liggen om mensen uit Oekraïne thuis op te vangen. Para começar a trabalhar no Twitter, faça o seu pedido com a hashtag de meus amigos Zutphen, heb ik gereageerd. Het bleek allemaal wat anders te zijn dan het leek. De vrouwen kwamen van de Krim waar nu geen oorlog is. De man die hen uit Berlijn teve meegenomen, teve de situatie in Nederland te rooskleurig voorgesteld. De vrouwen dachten direct aan het werk te kunnen, maar dat lukte niet. Ze zijn na een week terug naar Duitsland gereisd. Los van de fikse taalbarrière – al heb ik een blauwe maandag Russisch gestudeerd – kom je er snel achter dat we heel verschillende gewoontes hebben. Mensen zeggen niet voor niets: visite en vis blijven drie dagen fris. Het zou misschien anders zijn als je een gastenverblijf in de tuin hebt. Ik heb ze met genoegen ontvangen en het waren aardige mensen die welkom waren geweest om langer te blijven. Maar het spreekwoord bezint eer gij begint, is well op zijn plaats. Em mijn villawijkje buiten Zutphen zijn niet veel vluchtelingen. Daarmee waren mijn gasten verstoken van lotgenotencontact. Ikzelf estava trabalhando em tempo integral. Ik heb besloten dit niet nog een keer te doen, maar officiële instanties stevige ondersteuning te geven om mensen passender op te vangen dan in de logeerkamer van een vrouw met goede bedoelingen.’

READ  Kokosolie zou hét geheim tegen rimpels zijn

‘In de bus begonnen ze te ontdooien, de kinderen konden weer zingen’

Karin Kaasjager, internista, encontrou een equipe medisch 150 mensen op uit Oekraïne. Ze krijgt binnenkort vluchtelingen em huis.

‘Het comecou por mij half maart met een medische missie. Net over de grens tussen Polen e Oekraïne hebben nós hulpgoederen afgeleverd em 150 mensen opgehaald, vooral vrouwen, kinderen e oma’s. De beelden die wij alleen kennen van plaatjes uit de jaren ’40-’45 hebben grote indruk op me gemaakt. De drommen mensen, de blik in hun ogen, een koffertje en een knuffel in de hand. Het was heel belangrijk dat we veiligheid konden bieden, aandacht. In de bus begonnen ze te ontdooien, de kinderen konden weer zingen. Het leed era heel voelbaar, vooral als ze belden met hun mannen in de schuilkelders. Na de lange reis werden de mensen opgevangen em een ​​sportzaal em Ridderkerk. Fijn dat er eerste opvang is, maar tegelijkertijd verschrikkelijk, die veldbedden op een rij, dat helle tl-licht en nul privacy. Deze missie motivationerde me om meer te doen. Via de Telegram-app Artsen para Oekraïne wisselen nós bijvoorbeeld uit hoe de zorg para Oekraïense mensen em Nederland wordt geregeld. Via Stichting Bootvluchteling wil ik periodes van twee weken gaan werken in veldhospitalen in Moldavië of Hongarije. Na via de organização Takecarebnb mogen wij op korte termijn gastgezin zijn. Nós passamos por cima de nagedacht wat het betekent om langere tijd vluchtelingen te ontvangen die familie en huis en haard hebben achtergelaten in een oorlogsgebied. De slaapkamers van onze uitwonende dochters en de zolder zijn beschikbaar. De badkamer moeten nós delen. Você também pode entrar em contato com a privacidade. Nós vinden vasto een modus om elkaar niet op de zenuwen te werken. Ganhamos até terug naar de studentenhuisformule.

READ  Alta cobertura de vacinação, mas sobrecarregada de estadiamento, como isso é possível?

Bekijk de uitzending van o Jornal NOSLee ok


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info